S obzirom na tvoja pitanja je ti predlažem da odeš u servis i da ti oni tamo to naprave. Inače, 99.9% da se radi o 2.5" hardu, pitanje je samo koje sučelje, IDE ili SATA...Izvorno postao jerincsson
evo ekipa pitanje. uopće se ne kužim u to, al znam da ga treba promijeniti jer je sadašnji nastradao prilikom pada. jesu li dimenzije harda za laptop sve jednake pa mogu kupit bilo koji ili ne? di mi je najbolje kupit to? i koji?hvala
S obzirom na tvoja pitanja je ti predlažem da odeš u servis i da ti oni tamo to naprave. Inače, 99.9% da se radi o 2.5" hardu, pitanje je samo koje sučelje, IDE ili SATA...Izvorno postao jerincsson
Pa procitaj u paprimi ili racunu od laptopa...tamo ti sve pise...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
pročitaj u upustva koje si dobio sa kompom
Taj IBM ThinkPad R30 je već dosta stari model ako se dobro sjećam pa pretpostavljam da već odavno nemaš garanciju. Prije same zamjene diska provijeri si pinove na njemu da se možda nije štogod pomotalo prilikom pada, možda je disk sasvim u redu. Nema potrebe da ideš u servis, ako se dobro sjećam u taj laptop idu diskovi 20 do 40 GB pa na to obrati pozornost. 2,5" 40 GB disk bi trebao koštati oko 500 Kn (skupi su znam, za 550 Kn dobiješ 3,5" od 200GB, šteta što ne paše). Sata disk ne dolazi u obzir. Nadam se da ti je ovo od pomoći.
da,idu takvi diskovi...a može li se staviti disk recimo 80gb,ako je 2.5"?i da nije SATA?postoje li uopće takvi diskovi?
Naravno da možeš staviti, ako ti matična podržava.
I da, postoje
hm..možda zvuči malo blesavo,ali kako da znam jel matična podržava ili ne?danas sam izrazito glupav,pa ne mogu ni na guglanju dobit nikakav rezultat....jel možda netko zna?
Evo da prvo dam savjet prije nogo počneš gubiti vrijeme na traženje informacija po krivim mjestima:
Prvo treba otići na stranice proizvođača i tek kad tamo ne uspiješ naći što ti treba onda Google pa forum.
www.ibm.com
A tebi treba ovo: http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=MIGR-4PKPPU
samo listaj prema dole do HDD Options.Pogledaj koji ti je Part number (sa donje strane računala kod bar koda se nalazi) i prema njemu vidi u tablici koji se najveći kapacitet može staviti u R30.
Zadnji uredio sms freak : 13-05-2006 u 09:39 Razlog: korekcije
e puno hvala...to se zove savjet!![]()
Bookmarks