Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Objektiv Canon EF 70-300mm IS USM

Pozdrav svima
    Imam jedno pitanjce za sve one koji imaju ili znaju nešto o objektivu Ef 70-300 IS USM.
    Kupila sam ga ovaj tjedan, i jučer sam napokon našla vremena isprobati ga, ali me jedna stvar zasmetala, a to je da je dio objektiva tj. zooma koji izlazi van, i dalje vani oko 2 cm, kad se objektiv odzumira na 70mm.
    Na svim slikama po netu objektiv je odzumiran do kraja, poklopac je taman do ringa za izoštravanje.
    Moje pitanje je, dal to treba tako biti ili je samo moja kopija takva?
    Ako je tako trebat će mi ruksak za nošenje fotića jer, ovakav ne stane ni u jednu torbu...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sova_004
    Pozdrav svima
    Imam jedno pitanjce za sve one koji imaju ili znaju nešto o objektivu Ef 70-300 IS USM.
    Kupila sam ga ovaj tjedan, i jučer sam napokon našla vremena isprobati ga, ali me jedna stvar zasmetala, a to je da je dio objektiva tj. zooma koji izlazi van, i dalje vani oko 2 cm, kad se objektiv odzumira na 70mm.
    Na svim slikama po netu objektiv je odzumiran do kraja, poklopac je taman do ringa za izoštravanje.
    Moje pitanje je, dal to treba tako biti ili je samo moja kopija takva?
    Ako je tako trebat će mi ruksak za nošenje fotića jer, ovakav ne stane ni u jednu torbu...
    Dakle, za pocetak, pretopstaviti cu da se radi o DO modelu objektiva.

Canon ima objektiv 70-300 samo IS USM i 75-300 IS, ova se dva navedena objektiva razlikuju od gore navedenoga.

Dakle puno ime tvoga objektiva bi bilo Canon EF 70-300 DO IS USM. Lako je prepoznatljiva po zelenoj liniji duz ruba objektiva.

Pokusati cu i sliku naci da ju stavim...u biti evo je odmah, nasao sam:

Dakle, ako je ovo tvoj objektiv, mozemo dalje.

Tvoj objektiv trebao bi izgledati kao na slici kada ga odvojis od aparata (dakle ugasis aparat i odvojis objektiv sa mounta, pretpostavljam da koristis Digital Rebel), te bi jednako tako trebao izgledati i dok je na aparatu, a aparat je ugasen.

E sad ne znam konkretno za ovaj model, jer ga nisam imao u rukama, ali neki objektivi odmah pri paljenju aparata, nesto sitno izidju iz kucista objektiva. Dakle, odmah nakon paljenja, motor malo "izgura" elemente van. Nakon gasenja aparata motor u ovim slucajevima kompletno uvuce i taj dio koji se samim ringom za zoom na objektivu ne moze uvuci!

Ovako treba izgledati pri max izvlaci:

E, sad ti reci, je li govorimo o istome objektivu, i kako se on ponasa malo detaljnije...referirej se na postane slike!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne radi se o tom objektivu već o Ef 70-300 IS USM f4-f5.6, bez DO. DO varijanta je malo pre skupa za moje mogućnosti.

Danas sam isprobavala objektiv i uspio se odzumirati do kraja, ali nakon par novih fotki, opet ista stvar...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle,krivo sam pretpostavio!

Radi se o ovome objektivu:

Njega sam imao u rukama i koristio na kratko...nije bilo bas jucer, pa se ne sjecam kako se ponasao, osim cinjenice, da je vrlo pristojan objektiv.

U svakome slucaju, kada je na aparatu i kada je aparat ugasen, te kada je skinut sa aparata...trebao bi izgledati, ovako:

A kada je na max izvlaci, trebao bi izgledati, ovako:

E, sada, ako sa tvojim slucaj nije takav...nesto ne stima.

Jos jednom napominjem, promatraj objektiv kada je aparat ugasen ili kada je skinut sa aparata.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tnx
    još ću ga malo isprobavat, pa ćemo vidjet kako se ponaša

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da sam prokužila stvar... objektiv funkcionira ovako... kada izoštrava na beskonačno, odzumiran je do kraja, ali kada autofocus izoštrava na blizu tj. cca 1.5 m onda izbaci objektiv za tih 2 cm.
    Što znači da bi zadnji autofocus trebao biti daleko kako bi se objektiv mogao skroz odzumrati i lijepo pospremiti na sigurno
    Malo sam razočarana s tim, ali nadam se da će se pokazati dobar u pogledu kvalitete i oštrine fotki.
    Kako si ti bio zadovoljan s kvalitetom fotki?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58
  2. Canon divlja sa novitetima
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 23-08-2005, 15:42
  3. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata