Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    Samsung D900i
    Operater
    VIP
    Bodovi
    3.955
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.955, Nivo: 14
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

D900i i microSD kartica - Samsungova nemarnost ili?!

Dakle kupio sam Kingston 1GB memorijsku karticu, umetnuo je i ona radi. Sve 5. Kopirao slike, video i ostalo na nju da oslobodim memoriju telefona.

No sad me zanima kako do vraga postaviti memoriju microSD kartice da mi bude default-na, dakle da se sve ubuduce sve slike ili video koje slikam/snimam postavlja direkt na nju..?
    Koliko sam skuzio do sad, kad idem snimat neki video, telefon mi ga prvo snimi na njegovu memoriju, pa ga ja onda moram kopirat na karticu i obrisat sa telefona? Dal to nije malo debilno? Mislim, kad vec imam 1 GB memorije na kartici radje cu nju koristiti nego onih njegovih 80 MB, jel!

E da, i drugo pitanje..
    Kako preko bluetootha slati fajlove na memorijsku karticu a ne na telefon?
    PC studio mi radi super preko bluetootha, kao i iz windowsa sve ide super no opet on sve stavlja na telefon, tako da ne mogu primjerice prebaciti file od 200 MB preko bluetootha na karticu, jer, po defaultu mobitel koristi memoriju telefona..? To mi je debilno.

Mislim sve 5, USB kabal nisam spominjao jer sa njim mogu prebacivat sa kompa na karticu direkt (kao na USB stick primjerice) no zanima me bluetooth jer mi je kabal konstantno na poslu, a bluetoothom se koristim kod kuce..?

Oprostite na poduzem postu i lijep pozdrav.

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozz,
    No sad me zanima kako do vraga postaviti memoriju microSD kartice da mi bude default-na, dakle da se sve ubuduce sve slike ili video koje slikam/snimam postavlja direkt na nju..?
    Koliko sam skuzio do sad, kad idem snimat neki video, telefon mi ga prvo snimi na njegovu memoriju, pa ga ja onda moram kopirat na karticu i obrisat sa telefona?
    Kao standardna opcija ne postoji, ako si upoznati user Samsunga onda ti je sve poznato da nikad SGH nije tu opciju nudio u svojim sortimanima!
    Ali postoji patch za slike i video direktno pohranjivanje na mem karticu.

E da, i drugo pitanje..
    Kako preko bluetootha slati fajlove na memorijsku karticu a ne na telefon?
    PC studio mi radi super preko bluetootha, kao i iz windowsa sve ide super no opet on sve stavlja na telefon, tako da ne mogu primjerice prebaciti file od 200 MB preko bluetootha na karticu, jer, po defaultu mobitel koristi memoriju telefona..? To mi je debilno.
    Iskreno, to i meni nije bilo jasno ali mi je logicno da je putem USB puno brze nego preko BL !! Gle, ionako imas opciju postavljanja kod konekcije USB + PC !! Znaci kod PC Studio podesavas na mobacu konekciju Modem, sad da bi storage ispitao ipak moras na Mass Storage podesit. Ove dvije funkcije ocito software ne prepoznaje da moze istodobno sa PC-a koristit. Zakljucak D900 software i PC Studio ne podrzavaju tu komunikacije ili mozda da ali ograniceno i ne za nas smrtnike

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    Samsung D900i
    Operater
    VIP
    Bodovi
    3.955
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali postoji patch za slike i video direktno pohranjivanje na mem karticu.
    E vidis, to bi dobro doslo... Gdje naci patch sa kakvom prikaldnom uputom kako ga staviti?

Iskreno, to i meni nije bilo jasno ali mi je logicno da je putem USB puno brze nego preko BL !! Gle, ionako imas opciju postavljanja kod konekcije USB + PC !! Znaci kod PC Studio podesavas na mobacu konekciju Modem, sad da bi storage ispitao ipak moras na Mass Storage podesit. Ove dvije funkcije ocito software ne prepoznaje da moze istodobno sa PC-a koristit. Zakljucak D900 software i PC Studio ne podrzavaju tu komunikacije ili mozda da ali ograniceno i ne za nas smrtnike
    Gle sad nisam skuzio da li se onda moze ili ne moze slat preko bluetootha na mem karticu? Nije mi jasno..

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. Patch mozes skinut ili ti ga ja mogu poslat. Trebas taj patch povezat putem Resman-a. Pa onda flashirat mob sa FW koji je patchiran.

Da bis flashirao D900i treba ti USB Flash/Unlock kabel + D900i OneNand Downloader !!!

2. Prevedeno; nema opcije ni na PC Studio i mobacu !!!

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    Samsung D900i
    Operater
    VIP
    Bodovi
    3.955
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na informacijama.. no..

Pretpostavljam da mi ovaj USB kabel, sto sam dobio uz mob ne odgovara za flashanje moba?
    Jer do sad nisam nista novije flashao.. sjecam se vremena siemensa m35. hehe

Puno hvala na odgovorima!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    098
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja recimo imam u700 i svejedno je dal koristim kabel ili bluetooth, opet su iste opcije i bez beda kopira na karticu...a brijem da je t sve isto na tim modelima...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    što se tiče toga prebecivanje i korištenja mem kartica kao drugog uređaja a mem telefona kao prvog.....neoprostivo je što to samsung nije premjenio i napravio kao što je to npr. u SE telefonima

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. D900i
    By BLA live in forum Samsung
    Odgovora: 131
    Posljednji post: 05-02-2008, 22:07
  2. d900i vs n73
    By smogovac in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 24
    Posljednji post: 06-10-2007, 11:10

Bookmarks

Pravila postanja