Ako o benzinu govorimo, INA nudi 95 i 98 oktana.Izvorno postao Symbian FAN
BTW koliko košta taj 100-oktanski benzin na OMV-u?
Pa eto...danas vidio spremnik mi prazan u autu...pa reko zašto nebi malo u OMV da vidim kako stvari tamo stoje...
Inače točim Eurodiesel... U INI dođe 7.19 kn a u OMV 7.39 kn... ALI tamo u OMV-u piše kao diesel SPRINT a i u reklami sam vidio da "kao" auto brže i bolje ide, te se više kilometara prijeđe sa istim tankom...
Jel to možda razlika u količini oktana... kao kod benzina...jer OMV nudi Benzin sa 100 oktana za razliku od INE koja ima 90 oktana....
Znači pitanje: Koja je razlika običnog Eurodiesela i Eurodiesela SPRINT???
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Ako o benzinu govorimo, INA nudi 95 i 98 oktana.Izvorno postao Symbian FAN
BTW koliko košta taj 100-oktanski benzin na OMV-u?
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
E, stvarno nisam niti pogledao Benzin...jer me zanima zasad trenutno diesel (eurodiesel)... A ovo za SPRINT jos uvijek ne kuzim...zna tko???
95-ica na OMV-u kosta 8,12 kn
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Uglavnom, idem na OMV jer mi je najbliži...ali ako idemo gledati po kvaliteti goriva, po testiranju prošle godine stvari stoje ovako:
1. Tiffon
2. OMV
3. INA
Bom Chicka WahWah
tko radio test?Izvorno postao PhytoSculpt
Bilo je to u autoklubu, mozda jos i u autoblicu.Izvorno postao Inovator
JA sam bio navijao za OMV, jer mi je prva benzin-pumpa otišla zbog smeća u gorivu a bio sam tankao 99% puta na Ini. Nakon 100% tankanja na OMVu, nakon 2 godine, i druga benzin-pumpa otišla, a toliko smeća koliko je bilo u filteru ne proizvede ni cijela osnovna škola u mjesec dana. Tako da sad cijedim Tifon - ionako nemam alternativu![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
JA tocim cijelo vrijeme na OMV-u ali cu se prebaciti na tifon, prije sam cuo same pohvale za OMV a sada ga svi pljuju neznas vise di bi tocioIzvorno postao BlueDevil
Sve to OK ali zbog čega je tzv SPRINT bolji od eurodisela (INA) jer još nemam odgovora...
btw. gdje uopće ima Tiffon pumpi... u zapadnom dijelu ja nisam vidio niti jednu (riječ je o Zagrebu)
U istočnom dijelu grada ih je puno. Kreni Slavonskom prema Dubravi, recimo...
A glede ova dva diesela, samo 2 razlike mogu bit: čistoća goriva (sumnjam) i oktanska vrijednost (vjerojatnije). Kao što si i sam zaključio... Veća oktanska vrijednost znači jaču (i potpuniju) detonaciju goriva u cilindrima. Također, veća O.V. znači i samozapaljenje na manjoj temp (manjem tlaku kod diesela), tako da se mora uložiti manje snage da se smjesa dovede u stanje detonacije. A ako uiložiš manje snage za isti rezultat, to je dobro. To je štednja (ako tražiš iste performanse) ili življi (jači) auto (ako staviš istu količinu energije dobit ćeš veći rad).
U pravilu ja probam svako toliko nasut jedno trećinu do pola tanka visokooktanskog benzina, jer zbog lakše i potpunije eksplozije čisti čađu s ventila, sa svjećica, pa injektore itd. Nije neki učinak od kojeg ti se vrti u glavi, ali ipak... Samo ova naša 100-goriva su malo mala. Ima vani Shell sa puno više oktana, onda se nešto i desi (korisno) motoru...
eksplodira?Izvorno postao BlueDevil
Nego, za tifon nisam niti znao da ga ima u gradu, uvijek bi ga samo po autocestama viđao... navodno general ima najčišću bengu...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Da, to sam i ja čuo pa se sad nadam... Ima jedan na potezu Nova Branimirova - Dubrava. Tamo negdje, ima i OMV i Ina i Euronešto.
A ima i na Slavonskoj, tamo negdje prema (oko) Lesnine je. Malo iza ili ispred, ne sjećam se točno...
Možda Rox?
Ma ima ih ko dreka tamo, sve pumpa do pumpe.... Ima i Rox, da, ali ima i Tifon isto.
Na slavonskoj pumpa do pumpe
Izlazi BD iz svoje šupe
Pali pilu, dizna puca
Zbog sumpora Wrangler štuca
Proklinje sve po spisku
Ininoj rafineriji u Sisku
Zato traži di će zaći
Djevičanski benzin naći
U Oemve se razočaro
Zastavu im je proparo
U Rox ni u snu neće
I tamo je benzin smeće
Zato nađe spas u gralu
Tifonovom đeneralu
Natoči benzina čista
Wranglerova dizna blista
Nemoj modu ovo brisat
Jerbo ću i jopet napisat
Nije ovo baš oftopik
Sad ćemo i pivce popit
U čast našeg Bludevila
I njegovog vozila
he..![]()
I WAS UNCOOL BEFORE UNCOOL WAS COOL
Dobra pjesmicaIzvorno postao Drug Mile
))
![]()
![]()
E ovo vrijedi pive kolko moš' popit. Čim se vidimo.
Svaka ti dala!
Evo nakon par voznji: Razlika je najvise u tome sto motor mirnije i skladnije radi... ugodnije je vozit... ali neke veće brzine i ubrzanja nema...
+ za OMV dok ne probam Tiffon![]()
Bookmarks