Dali ima i kako se zove program kojim bi mogao da mi se komp pali u određeno vrijeme?
Dali ima i kako se zove program kojim bi mogao da mi se komp pali u određeno vrijeme?
Sumnjam da je to moguće, tako nešto moraš u BIOS-u podesiti...
neizvedivo je jer program nemože raditi bez operativnog sustava sustava ,sustav nemože raditi ako komp nije uključen...ali postoji drugo rješenje,meni je u biosu namješteno po defaultu valjda da kad komp dobije struju znači kad na produžnom kabelu pritisnem prekidač onda mi se sve pali,router,komp,monitor,pojačalo i sl... Onda možeš kupiti onaj timer sa utičnicom pa preko njega namjestiti da se pali u određeno vrijeme a softwerski namjesiti kada da se gasi...
da sve to znam, vidiš ovaj tajmer dobra stvar kak se toga nisam sjetil, ali moram porazmisliti dal bu to dobro.Izvorno postao aco
Naime trebam da mi se komp pali kada mu je dan prije odredim i da snima tv program(serija i druge gluposti kojih ima na našoj telki) i da kasnije kad dođem od vanka ili kad snađem vremena pogledam šta me zanimalo.
Za gašenje nema problema, ali paljenje.... Trenutno upalim komp kad idem od doma ugasim monitor i komp radi (na prazno) tako dugo dok ne dođe vrijeme za snimanje, snimi i gasi se.
između materijala za snimanje zna biti praznine po sat dva, pa bi želio da se komp. ugasi to vrijeme i kasnije opet upali...
Dali se tako nešto da izvesti sa nešto (hiper......) nalazi se tamo gdje je turn off, nisam upoznat s tim- nikad koristio!
pa zar ti nije jednostavnije nabavit program u kojem mos namjestit kad pocinje snimat(ako postoji?). a ako ne postoji imas programe koje pamti tvoj pokret misa i sam se pali i radi sta si ga ti naucio.
Resistance is futile. You will be assimilated!
nisi me dobro shvatil.imam taj program i koristim to. ali recimo npr. želim da mi se komp pali u 8.00 od 8.05 snima do 9.00, zatim se ugasi, pa opet se pali u 5.00, od 5.05 snima do 6.00, i zatim se ugasi.Izvorno postao **gogi**
Problem je paljenje, sve ostalo riješeno je profesionalnim programom.
Eh sad već puno tražiš..Izvorno postao alex1
možda se to može s onim win shedulerom![]()
al nisam ziher.
ziher jesam da se to moze u BIOSu namjestit da se upali u odredeno vrijeme , i ugasi u odredeno vrijeme.
No to nje bas elegantno rjesenje - ak se ne varam nemozes vise tih "budenja" namjestit (to se zove wake up il tak nekak , kao da te probudi , dakle mozes sam za 1 tajming namjestit.)
A kako se zove taj program ako nije tajna?Izvorno postao **gogi**
mulac jedan..profesionalni program issshs![]()
sve sto jednom klincu treba je windows scheduler, skripta, (ajde de mozete i makro recorder koristit, ali onaj za pocetnike koji snima sto se klikce misem ) i bios power up time.. i tako to sve a profesionalni program si **** u guzicuhehe
Bookmarks