Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kamo odnjeti olimpus na popravak u ZG?

Novi sam na forumu i ako je bilo govora o ovom ispričavam se.
    Dakle krepo mi je C770 i neznam kud ga odnjeti na servis.
    Dobio sam na poklon torbu za fotiče i ostavio ga u njoj u akvarističkoj sobi (vlaga zraka skoro pa apsolutna) kako nije bilo ništa interesantno za slikanje nisam ga dirao skoro mjesec dana a kad sam ga izvadio koma. Po cijelom fotiču ulovila se pljesan i aparat ne daje nikakve znakove života? Baterija vjerojatno nije jer punjač pokazuje da ju puni i nakon sat vremena pokaže da je puna.
    Sve ideje i savjeti su dobrodošli.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Tuljan_A.net
    Novi sam na forumu i ako je bilo govora o ovom ispričavam se.
    Dakle krepo mi je C770 i neznam kud ga odnjeti na servis.
    Dobio sam na poklon torbu za fotiče i ostavio ga u njoj u akvarističkoj sobi (vlaga zraka skoro pa apsolutna) kako nije bilo ništa interesantno za slikanje nisam ga dirao skoro mjesec dana a kad sam ga izvadio koma. Po cijelom fotiču ulovila se pljesan i aparat ne daje nikakve znakove života? Baterija vjerojatno nije jer punjač pokazuje da ju puni i nakon sat vremena pokaže da je puna.
    Sve ideje i savjeti su dobrodošli.
    Pozdrav!

Dobro dosao na forum!

Prije svega zelim reci da sumjam u mogucnosti popravka navedenoga kvara uzrokovanoga ulaskom vlage u digitalni foto aparat. Vjerojatno je tokom toga vremena koje je aparat bio izlozen utjecaju velike vlage u zraku doslo do penetracije vlage u samo tijelo aparata. Optika vjerojatno nije ostecena, ali bi trebalo provjeriti i objektiv, da se u njega nije nesto uvuklo. Najveci problem su elektronicke komponente aparata, kod kojih je vjerojatno nastupila korozija uslijed kondenzacije vlage. Dakle, popravak, ako je i moguc, stajati ce vjerojatno toliko da ce biti neisplativ.

Svejedno mozes probati. Aparat ti je najbolje odnjeti ovdje:

http://www.olympus.hr/consumer/208_1564.htm

Sretno sa popravkom!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala.
    Makar baš i nije utješna vijest

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja