Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

L7v: Promijenio bih nekoliko zaključanih opcija

Nekoliko dana imam SLVR L7 (vodafone) kupljen u VIP-a i ima nekoliko stvari koje me muče. Nemojte odmah napadati da nisam dobro pogledao po forumu, jer sam instalirao i P2K drivers (i tools), ali mi sučelje baš i nije najintuitivnije.
    Shvatio sam kako se ubacuju skinovi pa sam ubacio jedan što sam našao na forumu. Ono što nisam shvatio je recimo što je to mma, što je u kakvoj relaciji s čim, a kako ne želim zabrljat nešto po mobitelu radi nekoliko sitnica, molio bih da mi netko objasni:

1. Kako ću maknuti Vodafone ikonu s desne strane? Želim imati meni da odaberem nešto što želim, ili barem da nekakvim programom namjestim tamo što hoću

2. Čini mi se da se ne može podešavati razne opcije po pitanju interneta (homepage i sl., kao na Nokia telefonima koje sam do sada koristio), pa bih volio da se i to može promijeniti. Preferiram da mi se ta opcija otključa u meniju iako bi bilo dovoljno i da s nekim softwareom to mogu riješiti

3. Pobrisao ili sakrio bih i one puste linkove na internet, jer su po svim živim menijima. Naprosto iritira

4. Želim uključiti opciju diktafona jer znam da taj telefon to može

5. Treba mi normalni user guide (a ne onaj retardirani Vodafone "user guide")

6. Čemu služi botun na vrhu telefona?

Dakle, nemam se namjeru baviti unlockom i nemam pojma čime, nego samo želim da ovaj telefon funkcionira normalno, bez ovih Vodafone ograničenja. Iz raznih stickya i po forumu i nisam baš uspio naći ono što mi treba, jer je ovo uostalom i novi model. Većina vodiča za ovo i ono podrazumijeva nekakvo predznanje o Motorolama, a meni je ovo prvi (ne i jedini) forum koji sam posjetio.

Nadam se da će netko imati strpljenja pa da se uspijem riješiti barem većine Vodafone opcija i zamki po telefonu, pa unprijed zahvaljujem na trudu

pozdrav,

Shegac

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao shegac
    Nekoliko dana imam SLVR L7 (vodafone) kupljen u VIP-a i ima nekoliko stvari koje me muče. Nemojte odmah napadati da nisam dobro pogledao po forumu, jer sam instalirao i P2K drivers (i tools), ali mi sučelje baš i nije najintuitivnije.
    Shvatio sam kako se ubacuju skinovi pa sam ubacio jedan što sam našao na forumu. Ono što nisam shvatio je recimo što je to mma, što je u kakvoj relaciji s čim, a kako ne želim zabrljat nešto po mobitelu radi nekoliko sitnica, molio bih da mi netko objasni:

1. Kako ću maknuti Vodafone ikonu s desne strane? Želim imati meni da odaberem nešto što želim, ili barem da nekakvim programom namjestim tamo što hoću

2. Čini mi se da se ne može podešavati razne opcije po pitanju interneta (homepage i sl., kao na Nokia telefonima koje sam do sada koristio), pa bih volio da se i to može promijeniti. Preferiram da mi se ta opcija otključa u meniju iako bi bilo dovoljno i da s nekim softwareom to mogu riješiti

3. Pobrisao ili sakrio bih i one puste linkove na internet, jer su po svim živim menijima. Naprosto iritira

4. Želim uključiti opciju diktafona jer znam da taj telefon to može

5. Treba mi normalni user guide (a ne onaj retardirani Vodafone "user guide")

6. Čemu služi botun na vrhu telefona?

Dakle, nemam se namjeru baviti unlockom i nemam pojma čime, nego samo želim da ovaj telefon funkcionira normalno, bez ovih Vodafone ograničenja. Iz raznih stickya i po forumu i nisam baš uspio naći ono što mi treba, jer je ovo uostalom i novi model.
    nema veze što je to noviji model, sve stvari koje si pitao osim ovog za dugme, ti odgovaraju sa ostalih serija motorole.
    mma ti je file u kojem se nalazi struktura čitavog menia, pozicija ikona i sl.
    desna tipka ti je podrobno objašnjena u masi tema na forumu, samo potraži.
    postavke o internetu možeš riješiti sa websession-om.
    diktafon: seem 0032_0001 offset 08 - bit 2: UKLJUČI GA

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na brzom odgovoru, pročačkati ću za taj desni botun.
    Onaj alat što imam (P2K tool ili slično) ima opciju editiranja SEEMova, ali vrlo neintuitivnu. Sad ću probat riješit ovo sa diktafonom pa što bude. Baš me zanima hoće li se diktafon sam pojavit od negdje ili treba editirat mma...

...evo, čini mi se da sam promijenio SEEM kako si napisao sa P2K tool, ali nemam diktafon nigdje. Malo sam pogledao na xlr8.us sajtu, ali tamo se spominju triplets i još neki modeli pa mi se čini da što više budem čitao, imat ću više i više pitanja. Kako ja ipak ne želim ubaciti file u L7 za koji nisam siguran da odgovara, čini mi se da je najbolje rješenje kada bi mi netko poslao gotove fileove za L7V i da ih ja ubacim unutra. Ovo čačkanje sa hex editorom mi je malo horror

Gdje mogu naći User guide? Vodafone u svome nije objasnio ni voice dial, ni što su oni skraćeni brojevi (kako ću bitati recimo nekoga tko je 20-ti u imenku) itd, kao ni onaj botun na vrhu aparata

Shegac

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pojavit će se u uredskim alatima.
    napravi prije svega BACKUP

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije se pojavio diktafon u uredskim alatima. Uspio sam srediti mma da mogu mijenjati lijevu i desnu soft tipku pa sam nakon toga editirao SEEM 0032_0001.
    Očito sam u editiranju negdje falio pa nisam mogao ući u settings/personalise pa sam ponovno vratio originalni SEEM (na kojem sam jedino uključio diktafon), ali diktafona nema. Imaš ideju?

Shegac

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije se pojavio diktafon u uredskim alatima. Uspio sam srediti mma da mogu mijenjati lijevu i desnu soft tipku pa sam nakon toga editirao SEEM 0032_0001.
    Očito sam u editiranju negdje falio pa nisam mogao ući u settings/personalise pa sam ponovno vratio originalni SEEM (na kojem sam jedino uključio diktafon), ali diktafona nema. Imaš ideju?

Shegac
    pogledaj u mma da li ti je uključen office tools>voice recording

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gledao sam mma (isti onaj sa kojim sam otključao soft tipke) i nisam našao gdje je office tools/voice recording. Vidio sam da su se ljudi raspitivali i za java diktafon koji je par puta spomenut na forumu, ali ga nigdje nema za skinuti. Trenutno sam u fazi da više nemam Vodafone ikonu i da mogu uređivati soft tipke.
    Vidio sam na forumu da se mogu maknuti svi Vodafone shortcut-i tako da se izbriše jedan file, ali ima neko upozorenje tipa da nema povratka. To mi je malo nelogično, jer ako file backupiram i obrišem, valjda ga mogu opet vratiti nazad?

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy Grand Neo
    Operater
    tele-2
    Godina
    47
    Bodovi
    15.715
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.715, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ak misliš zbrisat one gluposti za vodafon lile, mislim da je dosta maknut websesions .
    Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @darius

Ne mogu naći gdje se miče websessions? Help?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    ROKR E1,K700i
    Operater
    mt:s
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Websessions ti se nalazi u /a/ folder-u i samo ga odatle obrisi(P2K Tools,P2K Commander-om ili nekim slicnim programom).
    Java Dictaphone
    download

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Websessions nije pomogao

Dictaphone sam instalirao i radi

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem na dosadašnjoj pomoći (nemam više Vodafone ikonu na desnoj soft tipki), ali su mi još neke sitnice ostale neriješene:

1. Kako pobrisati brojne Vodafone shortcute kojih ima po svim menijima?
    2. Treba mi pravi user manual za SLVR L7, jer u onom Vodafone ništa ne piše (nisam savladao glasovno biranje npr.)

Diktafon je odličan, a za sada na telefon nemam apsolutno nikakve zamjerke

Pozdrav,

Shegac

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem na dosadašnjoj pomoći (nemam više Vodafone ikonu na desnoj soft tipki), ali su mi još neke sitnice ostale neriješene:

1. Kako pobrisati brojne Vodafone shortcute kojih ima po svim menijima?
    2. Treba mi pravi user manual za SLVR L7, jer u onom Vodafone ništa ne piše (nisam savladao glasovno biranje npr.)

Diktafon je odličan, a za sada na telefon nemam apsolutno nikakve zamjerke

Pozdrav,

Shegac
    za to ti pomaže flexanje moba.... ali s time GUBIŠ GARANCIJU!

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy Grand Neo
    Operater
    tele-2
    Godina
    47
    Bodovi
    15.715
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad lupetam. A šta bi bilo kad bi umjesto fleshanja moba sam probao uploadat mma_ucp od istog takvog nebrendanog moba?

Ponavljam, samo pretpostavka, al uvjek moš probat (ak gdje nabaviš taj file). Uvjek moš vratit original u mob ak nevalja.
    Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    probaj negdje skinuti flex koji je nebrandiran, napravi full backup flexa, ubaci novi flex i to je to.

@darius: za sam mma ti nisam siguran ali mislim da on regulira samo raspored ikona u meni-u.

A ako napravi full backup, i vrati ga naknadno, ne gubi garanciju jer se sve vraća na staro

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajde probat ću. Hvala na savjetima. Još jedino nisam našao user manual pa molim da mi netko pomogne po tom pitanju. Onaj Vodafone-ov mi se čini užasan pa mi treba original Motorola user manual.
    Npr., nije mi jasno zašto za svaki broj nekog kontakta trebam dodat sliku, jer neki ljudi npr. imaju više brojeva. Nisam skužio kako radi voice dialing i tako tih par sitnica. Zato mi treba user manual, može i od nekog odgovarajućeg telefona, ako nema nitko od ovog (ukoliko imaju isti soft)

pozdrav,

Shegac

Forum Admin Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajde probat ću. Hvala na savjetima. Još jedino nisam našao user manual pa molim da mi netko pomogne po tom pitanju. Onaj Vodafone-ov mi se čini užasan pa mi treba original Motorola user manual.
    Npr., nije mi jasno zašto za svaki broj nekog kontakta trebam dodat sliku, jer neki ljudi npr. imaju više brojeva. Nisam skužio kako radi voice dialing i tako tih par sitnica. Zato mi treba user manual, može i od nekog odgovarajućeg telefona, ako nema nitko od ovog (ukoliko imaju isti soft)

pozdrav,

Shegac
    manual od V3 će ti biti sasvim dovoljan:

download

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako želiš pravi user manual, onda nećeš naći bolji od ovog foruma!!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pročitaj sticky o V360v. To su isti telefoni osim preklopa. http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=241899&postcount=25

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Pila

Sticky sam pročitao, ali ne briljira baš jednostavnošću. U jednim uputama na ovom forumu sam vidio da se mogu obrisati neki fileovi (tipa db_*) i da tako nestanu svi Vodafone shortcuti, ali da za tu operaciju nema povratka? To mi nije logično, jer te fileove mogu backupirati sa P2K tools i vratiti nazad po potrebi.

Imam također jednu nebrandiranu V3, pa me zanima mogu li njen firmware ubaciti umjesto ovoga koji mi je trenutno na L7?

Pozdrav,

Shegac

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sticky sam pročitao, ali ne briljira baš jednostavnošću.
    Znam, piše u njemu da je to namjerno, jer ipak nešto čovjek mora i naučiti kako ne bi ubananio telefon Nije teško, a sticky ipak ima sve info koje trebaju. Ali nije tutorial za moddanje za početnike, nego info za modanje V360v.

...U jednim uputama na ovom forumu sam vidio da se mogu obrisati neki fileovi (tipa db_*) i da tako nestanu svi Vodafone shortcuti, ali da za tu operaciju nema povratka? To mi nije logično, jer te fileove mogu backupirati sa P2K tools i vratiti nazad po potrebi.
    Piše u poruci #25 u Modanje v360v što treba ubrisati za uništavanje linkova "kupi ovo, kupi ono...". Ne znam da postoji objavljen postupak za ubijanje Shortcuta (kratica). Ja sam to napravio, ali trebam definirati postupak, ali sam od toga odustao jer ne znamo vratiti backup, pa ne želim riskirati da netko drugi smrda telefon a da mu ga ja sigurno ne mogu vratiti u počento stanje. Za shortcute treba intervenriati na više mjesta

db* me jedino podsjeća na ToneDB* za popravak tonova zvona.
    Imam također jednu nebrandiranu V3, pa me zanima mogu li njen firmware ubaciti umjesto ovoga koji mi je trenutno na L7?
    Ni za živu glavu. Ubio bi ga. L7 je isto što i V360 a ni slično s V3. Mora biti ista oznaka FW, ono R4513...

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Inovator

Hvala na manualu!

Shegac

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Pila

Ipak sam uspio neke stvari moddati na L7 (makao sam Vodafone ikonu, otključao podešavanje soft tipki i sl.), tako da Sticky baš i nije neupotrebljiv, kako je moglo zvučati iz mog maila. Imao sam malo problema prilikom moddinga, jer sam očito bio moddao previše stvari pa nisam mogao ući u personalise. Napravio sam backup naravno, pa sam moddao samo par najbitnijih stvari.

Uspio sam ubaciti java Dictaphone (hvala JA_SAM!), jer mi nije uspio mod onog seem 32 (nisam uspio dobiti diktafon u toolsima). Trenutno me muče jedino Vodafone shortcuti, ali do sada nisam uspio naći neko rješenje (osim ubacivanja sasvim novog firmwarea, a u tom slučaju gubim garanciju). Imaš li link na neko mjesto gdje točno piše kako ih maknuti sa telefona?

Svježe registriran
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=shegac]@Pila

Ipak sam uspio neke stvari moddati na L7 (makao sam Vodafone ikonu, otključao podešavanje soft tipki i sl.)

daj mi reci molim te kako si maknuo te tipke? editirao si seem i sto si promjenio? svi kazu da ima na forumu o tome a ja nisam nista pronasao...

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Editirao sam samo seem0032. Imaš na forumu opis i popis što je što u kojem seem-u pa se malo poigraj. Budi oprezan i diraj samo ove stvari vezane uz otključavanje tipki i slično. Ja sam bio još nekoliko stvari probeo, ali mi L7 nije radila kako treba pa sam na kraju samo otključao tipke.
    Ne zaboravi prvo backupirati seem0032!

Nego reci, ako imaš L7, radi li ti ikad problem sa spajanjem (neće da nazove nego samo piše calling)? Meni se to događa u cca 50% slučajeva

Shegac

Ups, evo sam našao na google opis svih seemova:

http://xlr8.us/hofo/map.txt

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove