e pa tak ti ja imam spojeno doma vidjet ćeš kad dođeš i mozes jer ja imam grafu 9200se.samo u driveru od kartice uključiš drugi monitor i to ti je toIzvorno postao zvijerka
pokazat cu ti sve kad dođeš
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=20947
eto čovjek prodaje i zanima me jel cijena realna i jel zamjena za mpx200 dobra zamjena?? i još me zanima da li taj monitor mogu spojit na grafulju koja ima DVI (a i monitor ima DVI) kad je već spojen na tu grafičku i CRT monitor na VGA izlaz pa da njih dvojica rade paralelno. ustvari da se desktop dijeli na dva ekrana koji su spojeni na dva različita porta (DVI i VGA)??
grafička je ati 9600 sa 256 mb
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
e pa tak ti ja imam spojeno doma vidjet ćeš kad dođeš i mozes jer ja imam grafu 9200se.samo u driveru od kartice uključiš drugi monitor i to ti je toIzvorno postao zvijerka
pokazat cu ti sve kad dođeš
aj dobro. samo me zanima jel se isplati ta zamjena. ipak mi je mob skoro ko nov. nema ni jednu ogrebotinicu, ni točkicu. ja to čuvam ko oči u glavi. a i ako ode mob onda ću opet ostat bez smartphonea pa ću bit u ku*** nekih mjesec dana.![]()
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
ja brijem da ti je ponuda okIzvorno postao zvijerka
DUKE II CMGSN
Hm, evo vako...
Na tom monitoru možeš zaboraviti na dobar kontrast, dakle ono što je crno bit će ti sivo, ili neće biti dobrih nijansi bijele ili crne...
boje neće biti kako spadaju...
25Ms će te ubiti...
Ovo je primjer jednog monitora koji je dosta star... U doba kad je ovaj monitor bio na tržištu, nitko nije kupovao LCD jer su bili jaaako loši...
Na ovom monitoru možeš zaboraviti igranje igara... Gledanje filmova još kako tako...
samo jos da nadodam... njegov monitor vrijedi oko 700 kuna a tvoj mobitel oko 600 max 650...
tak da je jedino možda zbog toga dobra zamjena... ali računaj na još jednu stvar, ako ti ikad zatreba lova, prije ćeš uspijeti prodati svoj mob neko taj LCD monitor... koji bi te mogao dosta razočarati...![]()
zvjerka:u vezi ovog dođi i vidi pokrenut čemo neki film , bez obavezeIzvorno postao Krompirko
tak ionak imam dva monitora na stolu jedan pokraj drugog i ista je slika na njima pa se dobro vidi razlika
a inače kad smo već kod toga niti jedan lcd nema dobru sliku kao crt to valjda znas krompirko
a ovo sto se tiče 25Ms volio bih vidjet kakve ti to oči imaš kada kužiš razliku između 25ms i 12ms http://compreviews.about.com/od/mult...a/CRTvsLCD.htm
Zadnji uredio Mali_ZG : 05-04-2006 u 22:47
može, javim ti se kad dođem u zg sutra navečer ili prekosutra.
pa ovome LCD uopce ne valjaju i ne treba ih kupovati . a ipak se prodaju ko ludi . moj je na 12ms i vrti sve igre bez ikakvih problema .
brzina matrice je cudna stvar , to ces vidjeti i sam .
mislim da je ponuda ok , ak nista opet ces imati radni stol prazan jer LCD je premija za CRT,sto se prostora tice , kvaliteta je vec druga prica.
može pozdrav
ma ne bi ja ni crt micao. imao bi dva monitora jer mi treba kad radim u photoshopu i još nekim grafičkim programima a nemam baš love za kupit veliki monitor. još ću razmislit pa ću odlučit. najvjerovatnije uzimam ali kažem razmislit ću još.
ovo što krompirko kaže je stvarno istina jer sam malo čitao o tome i ljudi stvarno kažu za to vrijeme odaziva zna bit iritantno. al pogledat ću pa odlučim.
Mali ZG...
evo vako...
LCD monitori sada koji se proizvode su itekako bolji nego ovaj... samim time što se uzimaju modeli sa DVI koji daje mnooogo bolju oštrinu i kontraste te monitori sa min 700;1 kontrastom... idealno je 1000:1
Ka se mogu pohvalitit da moj 20" Wide hyundai ima bolju sliku nego Samsungov 957 CRT kojeg ima lega, što su ustanovili preko 30 ljudi na zadnjem lanu...
Maximalan FPS koji monitor može prikazati bez da pravi vidljive smetnje se računa ovako:
max FPS = 1/ (odaziv u ms / 1000)
dakle
moj monitor sa 3Ms ( GTG) što znači da ima 5,5 Ms BtB ( vrijeme da se crni pixel osvijetli i ponovno vrati u crno stanje ) može prikazati 181FPS
Monitori koji imaju 12Ms su dosta dobri... jer oni prikazuju ez blura 84FPS
monitoori 16Ms su zadnji koje bi kupac trebao gledati... jer prikazuju 63 FPS...
Ako nisi znao većina novih igara ( COD2, HL2, FEAR, DOOM3, Quake4) su limitirane na 60FPS, baš zato da nebi skakao framerate do 100 FPS i time pravili hgost efekat na 16Ms monitorima)...
neke nove igre poput BFME2 su limitrane na 30FPS kako bi se lijepo moglo scroolati, jer da bi igrao strategiju i cijelu "ploču" pokretao lijevo desno, vez imalo zamućivanja treba ti minimum 8 MS...
Ja sam davno prije imao Dell LCD sa 25Ms i znam točno koliko se primjeti 25MS naspram 12Ms... te 25Ms naspram 3Ms koje sad imam...
LCD ako je profesionalni onda ima kvalitetu prikaza kao CRT monitor, ako ti kupiš 19" LCD po 2000 kuna ili 17" za 1600 kuna, nemožeš očelivati nešta posebno... no ako kupiš po 3000 ili do 3500, onda se tu govori o izvanrednoj kvaliteti prikaza boja...
25Ms LCD monitori ti prikazuju max 40FPS bez zamućivanja ekrana...
Filmovi su ti rađeni od 23 FPS za NTSC format do 25FPS za SECAM i PAL te do 29,97 za PAL format...
u biti filmovi će ići lijepo... ali igra preko 40 FPS će izgledati kao da dodaš NITRO dok igraš NFS... ali ipak malo zamućeno...
Dok recimo da prbaš igrati Quake3 koji se vrti na 100FPS, jako bi ti teško išlo...
itekako se primjeti zaostajanje....
i ne samo da je 25Ms iritantno, svima je 16Ms iritantno nekima, 12 Ms ( samo za strategije) a nekima i 8Ms...
tehnologija napreduje, moramo priznati da LCD dobrano gazi CRT, no to je offtopic... bitno da u 2007 CRT ce biti popularan samo ako komp nigdje ne premjestate te ako nemate love za LCD...
Sad neka meni netko soli pamet...
ne solim ti pamet popravljam crt monitore jos sam dosta nov u tom poslu ali ima tu starijih ljudi koji kuze puno vise od tebe jer toliko koliko ti imas godina oni rade taj posao.samo mi onda nije jasno zasto grafički studiji imaju mahom crt monitore a ne lcd.
i to sto si upotrijebio par lijepih izraza ne znači da si neki znalac
Zadnji uredio Krompirko : 06-04-2006 u 19:08
Izvorno postao Mali_ZG
Zato jer dobar LCD kosta 27.249 Kuna, a CRT oko cca 3.000Kuna.Sada ako si ti vlasnik firme, bi li dao tolike novce za LCD???Da imas firmu, znao bi koja su davanja drzavi i da vlasnik firme gleda svaku Kunu da ustedi.Ustalom tko hebe sljakere, neka rade na CRT.![]()
![]()
![]()
Zadnji uredio RAUL : 06-04-2006 u 17:37
[QUOTE=RAUL]Zato jer dobar LCD kosta 27.249 Kuna, a CRT oko cca 3.000Kuna.Sada ako si ti vlasnik firme, bi li dao tolike novce za LCD???Da imas firmu, znao bi koja su davanja drzavi i da vlasnik firme gleda svaku Kunu da ustedi.Ustalom tko hebe sljakere, neka rade na CRT.![]()
![]()
[/QUOTE
da, lcd koji kosta 30000 kuna ima sliku ko iiyama za 5000
DUKE II CMGSN
Jao... prvo, poslije ovog posta prestanite sa offtopicom...
U pravu je čovjek iznad mene... firme koje imaju love će platiti da ljudi rade na LCD monitorima...
LCD nemora koštati 30000 kuna... dovoljno je 5000 kuna da bi imo savršene matrice koje su dobre ko na CRT monitorima...
Ako se netko bavi grafikom vektorskom, bolji je LCD jer ima potpuno ispravnu geometriju... ( proguglaj da shvatiš ako neznaš šta je to )
Svi uvode LCD monitore... ( Institucije ( zdraviji rad), Audio obrada (veći desktop) Programerski studiji također, kao što sam već i naveo osim njih i grafički studiji... Lijepo je raditi na Apple Cinemi... mnogo bolje nego na bilo kojem CRTu... )
Još malo offtopica, prvo ću sve pobrisat a onda![]()
Back on topic:
Sve smo ti objasnili što se tiče same teme... Za igre nesmatram da je ovaj HP dobar... ali za rad u wordu ili kao dodatni monitor je sasvim OK...
kad se uzme ono što ti daješ i ono što on daje je potpuno isto... njegovo vrijedi možda više ali isto tako ima manje šanse da će kasnije otići u prodaju...
Imam samsunga sa 32ms. Igre ne stekaju, isto tako ni filmovi. Kako onda moze na monitoru sa 25ms nesto stekat?
ah krompirko kao krompirko mora on biti u pravu
ajde stvarno dosta off topica i pustite malog da proda monitor a zvjerku da se odluči
DUKE II CMGSN
LOL, ma ko je tenbi reko da ce igre stekati??? samo se vidi blur efekat...
Probaj staviti CRT li LCD sa 3 Ms matricom ili 12 Ms matricom i svoj, pa pokreni iste igre...
Nisam reko d ace ti stekati, nehgo se pojavljuje blur ili deinterlacing efekat koji ide na živce...
Imam laptop sa 12ms, ne vidim razlike... mozda sam slijep, ali mi se cini da to sa blurom uopce nije problem.
nije da hvalim covjeka, ali krompirko ima puno vise znanja o kompjuterima i doticnoj tehnologiji od 90% forumasa ovdje...
svaki njegov post je dobro obrazlozen....
slusajte covjeka, zna sta govori... i zasto to govori... (bar se to dade zaljuciti iz postova)
pozdrav svima![]()
VK 1010-IO
Mal offtopica, kuzim se ja dosta u to, zato jer se bavim vec nekoliko godina testiranjem hardwarea i uvijek mi je soba pretrpana testnim primjercima, jer sam pisao par članaka i tako... inače, bratić ima tvrtku koja prodaje komponente, ja mu trazim cesto kupce, i zaradim dosta na tome, radim i u servisu evo vec pola godine...
i onda mi je glupo, kad se prepiru ovaj je bolji, onaj je bolji, a nikad nitko nije imao oba dva jedan pored drugoga i usporedjivao...
nije da se hvalim, nego samo vam ocu predociti ono sto sam ja bar 5 puta provjerio i u sto sam 100% siguran... pogotovo kad se radi o nekom kompariranju... I nemorate vi mene pljuvati sto sam reko da se ne isplati uzeti taj monitor, i da ga ja nikad nebi uzeo... dao sam točno opis u kojem slučaju se isplati... i mob i monitor su cijenovno isti, i kaj sad... on za te novce nece naci nesta bolji LCD monitor i tak...
nikome nisam pokvario prodaju, a iznio sam korektne zaključke
ne bih htio kometirati znanje doticnog , jer to nije predmet ovog topica .
bar vidimo koliko je dosljedan ko moderator .
Bookmarks