Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question što je bolje: Canon S2 IS, Panasonic DMC-FZ5 ili Sony H1?

evo, pitanje je već u naslovu. ako imate kakvu preporuku za nešto bolje, naravno recite.
    gledala sam jeftinije verzije, no sve iznad optičkog zooma većeg od 4x, košta oko 3000 na više. bitan mi je i stabilizator slike. ima li tko kakav drugi prijedlog?? pokušavam kupiti nešto kvalitetno, za idućih pet godina bar...sviđa mi se i konica minolta, ali na njih više ne računam sa kupnjom. spomenula sam da mi je maksimum novaca 3200? (još baterije, punjač, torbica...bankrotirat ću)

pliz, pliz, savjetujte me brzo!

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam prije 4 mjeseca imao takvu slicnu dvojbu, odlucio sam se za canon s2 is. imas o tome ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16528
    predlazem da strpljivo procitas sve 4 stranice, mozda izvuces kakvu korisnu informaciju koja bi ti olaksala odabir
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    ja sam prije 4 mjeseca imao takvu slicnu dvojbu, odlucio sam se za canon s2 is. imas o tome ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16528
    predlazem da strpljivo procitas sve 4 stranice, mozda izvuces kakvu korisnu informaciju koja bi ti olaksala odabir
    aj dobro da nisam samo ja neodlučna ) u istoj frci sam kao ti prije koji mjesec. jedino, snimanje filmića me ne zanima.
    dakle, muči me i to, što sam početnik, nema smisla da kupim nešto što može svladati samo profić, opet, tak brzo poludim sa idiotima od tehnologije, koji imaju dvije funkcije, da sam to odmah odbacila...kakva su tvoja dosadašnja iskustva sa ovim canonom? panasonic je mali, prednost, recimo, no čini mi se da su druga dva bolja (?), sony 2 god. garancije, ostali 1...

cijena ova tri je skoro ista sada-canon 3250, panasonic 3121 i sony 3003 - najjeftinije sa nabave. inače, canon je svugdje bar 3500.

dakle, pomagajte, ja sam još neodlučnija!

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako prednost dajes dizajnu onda je stvar osobnog ukusa jer pu funkcijama i kvaliteti su ionako tu negdje, vrlo slicni.
    meni se recimo ne svidja bas dizajn canona (sony mi je puno ljepsi) da je bar u crnoj boji, ali eto nakon dugo razmisljanja sam prednost ipak dao funkcijama, i nije mi zao.
    ako smijem primjetit, ti si (vi ste) osoba ljepseg spola kako to da u izbor ne ulaze oni mali ljepuskasti 'zenski' fotoaparati? radi velikog zooma?
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo se tu vise moze reci!

Ova tema u kojoj smo o identicnim stvarima raspravljali, ciji ti je link postao killa, stvarno je detaljna i smatram kako pokriva sve aspekte koje bi netko mogao uzeti u obzir prije same kupnje fotoaparata.

Pa evo posto si ti jos uvijek i nakon svega procitanoga neodlucna...da ja tebi savetujem, jedan pomalo neortodoksan savjet:

Posto ti movie mod nije bitan, usredotoceni smo dakle iskljucivo na performanse aparata, one su doista vrlo, vrlo slicne i za koji god da se odlucis neces promasiti niti pozaliti...pa ti ucini ovako:

Kada imas lovu odi u neki ducan gdje imaju sva tri, pa trazi da ti raspakiraju i daju da oprobas u rukama tu trojku, ako sve nema u jednome ducanu odi u dva ili tri...

Onaj koji te prvi ili najvise odusevi u zivo...bez razmisljanja kupuj.

I ne zabrinjavaj se da su opcije na tim aparatima iskoristive, kako si rakla, samo profesionalcima. Svatko tko ima barem malo volje, moze u vrlo kratkome roku ovladati svime sto tri navedena modela nude!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    ako smijem primjetit, ti si (vi ste) osoba ljepseg spola kako to da u izbor ne ulaze oni mali ljepuskasti 'zenski' fotoaparati? radi velikog zooma?
    hehe...ljepuškaste stvarčice baš ne nude puno sadržaja, a oko vrata mogu nosit i ogrlicu. obožavam fotografirati prirodu, na putovanjima bilježiti svašta, a analogni fotoaparat mi je bio idiot, i svako malo sam gubila filmove negdje u polju. rezultat: puno truda, malo rezultata.
    pa sada želim dobru stvarčicu, koja uz uložen trud rezultira kvalitetnim slikama, bez blica u zatvorenom također... a da je malo manji, bilo bi bolje, ali nikada ne bi žrtvovala mogućnosti radi par grama manje ili dizajnerskog potpisa. ne hvala! žrtvovat ću slikanje izlazaka, fotić će ostajat na sigurnom dok ja tulumarim.

bimbi, tnx na savjetu, sve mi se čini da ću svaki dućan obići 5, 6 puta, sve dok mi ne postane preneugodno... onda ću kupit, pa idućih 7. mj. suzbijati paranoju da sam pogrješila.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LOL

Moj odgovor Canon !
    Hmm da inace sam zadrti canonas
    Znam da je veci ... masivniji ... tezi ! Ali isplati se posto si i sama rekala da ga neces nositi na tulume

Canon u krvi
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

evo, samo da se zna, kupih panasonic, baš danas, i koliko vidim, odličan je. sada je onaj zahtjevniji dio ispred mene, a to je isprobavanje ručnih postavki i učenje koji efekt što proizvodi... dojam za sad: divna stvarčica! i hvala svima na savjetima!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao val
    evo, samo da se zna, kupih panasonic, baš danas, i koliko vidim, odličan je. sada je onaj zahtjevniji dio ispred mene, a to je isprobavanje ručnih postavki i učenje koji efekt što proizvodi... dojam za sad: divna stvarčica! i hvala svima na savjetima!
    Drago mi je kada se ljudi nakon savjetovanja oko kupnje ovdje na forumu jave sa konacnom odlukom, ili jednostavno kazu sto su kupili.

Jos je bolje kada podijele svoje dojmove oko kupljenoga foto aparata ili komada foto opreme sa ostalim forumasima. Takvi podaci iz prve ruke uvijek su najkorisniji.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Sony H1+tele konverter vs. Canon Eos 300D
    By zec_111 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti