Katastrofa. A kad bolje razmisliš, bilo je pitanje vremena. Slijedeći na redu su frižideri![]()
tekst je s T-portala
Antivirusni stručnjaci ruske kompanije Kaspersky Lab upozoravaju korisnike da je primijećena pojava prvog trojana koji može zaraziti bilo koji mobitel s ugrađenom Java platformom
Kaspersky Lab trojanca naziva RedBrowser, a zloćudna aplikacija pretvara se da je program koji omogućuje korisnicima pristup internetu putem tekstualnih poruka, bez klasičnog povezivanja.
Nakon što zarazi mobitel, umjesto da korisnicima omogući jeftin i jednostavan pristup internetu, trojan šalje SMS poruke na određeni broj mobitela, a svaka poruka korisnicima se naplaćuje između pet i šest dolara. Zasad je ova zloćudna aplikacija primijećena samo na pojedinim ruskim GSM mrežama, no vjerojatno je samo pitanje dana kada će se proširiti i na druge mreže.
Dosad su određene zloćudne aplikacije ovakvoga tipa bile primijećene isključivo na smartphone mobitelima, no RedBrowser može zaraziti bilo koji mobitel koji podržava pokretanje Java aplikacije. Korisnik može zaraziti svoj mobitel ako učita aplikaciju koja se krije pod nazivom redbrowser.jar, s interneta ili je preuzme od drugog korisnika Bluetooth ili PC vezom.
Zasad RedBrowser ne predstavlja neku veliku opasnost i namijenjen je isključivo ruskom tržištu, no predstavlja jasan dokaz da zlonamjernici svoje 'poslovanje' šire i na ostala tržišta. Kaspersky Lab upozorava korisnike da s interneta ne učitavaju niti pokreću nepoznate aplikacije na svojim mobitelima.
www.kasperskylab.nl/en/index.shtml
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Katastrofa. A kad bolje razmisliš, bilo je pitanje vremena. Slijedeći na redu su frižideri![]()
Testis unnus, testis nullus!
A sad slijede antivirusni programi za mobitele s Javom![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pod jedan.. korisnik bi trebao sam potvrditi instalaciju iste aplikacije i time ju svjesno instalirati. prevedeno kao da uzmes gan i upucas se u glavu al si mislio da nije pun
pod dva... ako se poruke salju u inozemstvo onda se nemogu naplatiti vise od jedne SMS poruke jer nisu u istom sustavu billinga i njihova naplata na tvoj racun u HR se nemoze izvrsiti.
dobar grah daleko se čuje
Ja mislim da te viruse prave tvrtke koje prodaju antiviruse, pa su sada rekli zasto da se ne prosire i na mobilno trziste.Izvorno postao Sljaka
![]()
Povoljno prodajem sve vrste aviona uz kućnu dostavu.
Šifra: Osama Bin Laden.
da to je jedna od teorija zavjeraIzvorno postao Raf
![]()
dobar grah daleko se čuje
Izvorno postao KaKaV NeReD
to da bi trebali sami potvrditi je možda istina, ali ako ne znaju da se radi o trojancu, onda će možda probati to instalirati vjerujući da se radi o java aplikaciji.
što se tiče poruka...nisam baš taj dio dobro shvatila, ali čini se da se on nekako povezuje na internet i šalje ih![]()
.
Onda nisam baš siguran u to da radi na svakom mobu jer meni na SX neće pola normalnih java aplikacija
A mobiteli (siemensi) inače pitaju dopuštenje svaki put kad imaju namjeru spojiti se na internet![]()
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 02-03-2006 u 23:01
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Ali uvjek je važno bit faca pa napravit virus, pa nisu mi jasni, kad imaju već neko znanje zašto ne razvaljuju aplikacije i pomažu korisnicima, a ne idu u stranu proizvođača i operatera....![]()
zamisli koliko porastu dionice neke tvrtke koja prva izbaci solucija za nove viruse pogotovo na novoj platformi, poput ove....Izvorno postao Sljaka
Ja mislim da prva kompanija koja pusti antivirus za obične mobove je i ona koja je i napisala virus.......
dosad sam uvijek razmišljala kako su ti virusi problem samo za one koji imaju smartphone...
sad mi se čini da ćemo uskoro dobiti temu o antivirusima i za "obične" mobitele!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
a za 6 mjeseci će nam i na kučne telefone stizati sms-trojani..............
imao sam c25, c35, m35, c45, c55, m55, ST55 i s65 a sada imam SX1 1GB i SE K800i 1GB
testirao sam (manje od mjesec dana) EF81, SXG75, M65..........
igrao se s EF91 (dva tjedna) i N95 (par dana)..................
telefoni su mrak, budućnost je pred njima, samo da ne pokupe kakve viruse koji će ti nabijati promet, inpulse, inače su dosta OK i moderni.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bookmarks