Imas u Slveniji SEA, tamo mozes uciti od tonskog inzinjerskog asistenta pa do pravog inzinjera, bachelor itd. Pogledajna net budes ih nasao. Kako znam SEA je po cijelom svijetu; London,München,Hamburg,Tokyo,New York itd. ta skola ti je super, bio sam na testu ali sam pa na zvuk testu jer mi desno uho steka.
Prije nego sto ides kod njih napravi si test za usi kako cujes tonove i dali ti negdije ne stima itd.
u hrvatskoj osim to na rock akademiji (čak mislim da je to na pop-rock akademiji, onoj u vukovarskoj) imamo mi u ksetu jednom godišnje, baš sad traje pa si malo zakasnio. ali generalno, kao student (ak si student) možeš se učlanit u glazbenu sekciju kseta pa izrazit želju za tim, pa sljedeće proljeće proć tečaj pa ćeš dobit prilike radit poneki koncert. sam tečaj bez prakse ti je jako uzaludan, puno se od toga svega gubi ako ne radiš kao ton-majstor uglavnom stalno (to ti iz vlastitog iskustva mogu reći jer sam radio par koncerata ali eto neke druge zanimacije su mi ispale važnije, pa znam koliko sam osjećaja za to izgubio, a bitno je)
Bookmarks