Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

podizanje PIKSELA novim flashom ? ? ?

imam sony s 75 kupljen prije tri cetri godine sa 4,2 MP
    zanima me da li ima neki novi FW za nju koji bi joj podigao broj piksela i funkciju ? ? ?
    logika bi bila da ovi kvalitetni fotoaparati uvijek zadrzavaju leca i optiku istu
    a da se stvari dotjeruju u fw ? ? ?
    i tu je caka jer ne isplati se firmama izbacivati novi fw za njega bolje je na trziste poslati novi aparat ! ! !

POZDRAV ! ! !

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    BB 8310, LG KP500
    Operater
    Cronet
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cobramostar
    zanima me da li ima neki novi FW za nju koji bi joj podigao broj piksela i funkciju ? ? ?
    logika bi bila da ovi kvalitetni fotoaparati uvijek zadrzavaju leca i optiku istu
    i tu je caka jer ne isplati se firmama izbacivati novi fw za njega bolje je na trziste poslati novi aparat ! ! !

POZDRAV ! ! !

Razlika je u chipu.
    Čevap do čevapa, a gdje je ljubav...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naravno da ne može. Rezolucija dolazi iz broja foto osjetljivih elemenata koji tvore senzor (znači ona je fizički određena i nikakav ju software ne može mijenjati).

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

POZDRAV ! ! !
    Ponajprije, koliko je meni poznato, model DSC S75 ima CCD senzor od 3,3 MP, a ne 4,2 kako si ti naveo u gore citiranom postu. Dakle, ako je moja gore navedena tvrdnja tocna, a mislim da jest, tada ili nemas 4,2 MP ili nemas DSC S75.

logika bi bila da ovi kvalitetni fotoaparati uvijek zadrzavaju leca i optiku istu a da se stvari dotjeruju u fw ? ? ?
    Ovaj dio citiram jer mi nije potpuno jasno sto si mislio pod ovo "kvalitetni foto aparati". Naime model DSC S75 nije nesto posebno niti po performansama a niti po izlaznoj cijeni na trziste. Jest da je navedeni aparat iz 2001. ili 2002. godine, ali cak niti onda nije bio pri a niti prema vrhu ponude digitalnih foto aparata.

Bilo kako bilo...kako su i ljudi koji su postali prije meme naglasili, rezolucija chipa digitalnoga fotoaparata, rezultat je foto osjetljivih elemenata u samome chipu i ne moze naknadnim zahvatima, nakon finalizacije proizvodnje chipa biti promijenjena, niti fizickim zahvatima na chipu, niti promjenom FW - a.

Proizvodjaci digitalnih foto aparata, za vrhunske digitalne SLR foto aparata izbacuju nove FW - e, ali niposto za segmente trzista kojima pripada i ovaj model koji ti posjedujes. Cak i nadogradnja FW - a na navedenim SLR foto aparatima, ne moze donijeti promjenu rezolucije, vec samo neke nove opcije dobivene vecim i kvalitetnijim iskoristavanjem potencijala komponenata koje aparat vec posjeduje.

Veci broj MP, iz odredjenoga chipa moguce je dobiti procesom interpolacije...o tome sam vec pisao pa ako te zanima procitaj sljedeci post:

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=314603&postcount=6

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove