Izvorno postao cobramostar
Razlika je u chipu.
imam sony s 75 kupljen prije tri cetri godine sa 4,2 MP
zanima me da li ima neki novi FW za nju koji bi joj podigao broj piksela i funkciju ? ? ?
logika bi bila da ovi kvalitetni fotoaparati uvijek zadrzavaju leca i optiku istu
a da se stvari dotjeruju u fw ? ? ?
i tu je caka jer ne isplati se firmama izbacivati novi fw za njega bolje je na trziste poslati novi aparat ! ! !
POZDRAV ! ! !
Izvorno postao cobramostar
Razlika je u chipu.
Čevap do čevapa, a gdje je ljubav...
Naravno da ne može. Rezolucija dolazi iz broja foto osjetljivih elemenata koji tvore senzor (znači ona je fizički određena i nikakav ju software ne može mijenjati).
Ponajprije, koliko je meni poznato, model DSC S75 ima CCD senzor od 3,3 MP, a ne 4,2 kako si ti naveo u gore citiranom postu. Dakle, ako je moja gore navedena tvrdnja tocna, a mislim da jest, tada ili nemas 4,2 MP ili nemas DSC S75.Izvorno postao cobramostar
Ovaj dio citiram jer mi nije potpuno jasno sto si mislio pod ovo "kvalitetni foto aparati". Naime model DSC S75 nije nesto posebno niti po performansama a niti po izlaznoj cijeni na trziste. Jest da je navedeni aparat iz 2001. ili 2002. godine, ali cak niti onda nije bio pri a niti prema vrhu ponude digitalnih foto aparata.Izvorno postao cobramostar
Bilo kako bilo...kako su i ljudi koji su postali prije meme naglasili, rezolucija chipa digitalnoga fotoaparata, rezultat je foto osjetljivih elemenata u samome chipu i ne moze naknadnim zahvatima, nakon finalizacije proizvodnje chipa biti promijenjena, niti fizickim zahvatima na chipu, niti promjenom FW - a.
Proizvodjaci digitalnih foto aparata, za vrhunske digitalne SLR foto aparata izbacuju nove FW - e, ali niposto za segmente trzista kojima pripada i ovaj model koji ti posjedujes. Cak i nadogradnja FW - a na navedenim SLR foto aparatima, ne moze donijeti promjenu rezolucije, vec samo neke nove opcije dobivene vecim i kvalitetnijim iskoristavanjem potencijala komponenata koje aparat vec posjeduje.
Veci broj MP, iz odredjenoga chipa moguce je dobiti procesom interpolacije...o tome sam vec pisao pa ako te zanima procitaj sljedeci post:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=314603&postcount=6
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks