Kako funkcionira ćšž i ostali znakovi sa kvačicama u SMS-u? Skužio sam da mi jako puno oduzme mjesta za jedan znak sa kvačicom.
Kako funkcionira ćšž i ostali znakovi sa kvačicama u SMS-u? Skužio sam da mi jako puno oduzme mjesta za jedan znak sa kvačicom.
Ja na CX70 nemem hr. slova!Ali mislim da zauzimaju isto jedan znak ili možda 2!![]()
Koliko sam ja skužio da mi uzme 100 znakova za prvo slovo sa kvačicom a za ostale ne uzima ni jedno. Ali nako nekoliko slova sa kvačicama opet uzme ali neznam kako i zašto.
daj malo kopaj po mobu pa možda nešto središ jer meni na motoroli za znakove sa slova sa kvačicom uzme po jedan znak!!![]()
Zbog načina kodiranja poruka s našim slovima ima 70 znakova, ako ih slučajno napišete i više to je samo zato jer većina današnjih mobitela podržava "dugački" SMS. K tomu još dodajte da je kodiranje tih slova različito ne samo od proizvođača do proizvođača nego ima i slučajeva razlike između modela istog proizvođača. Ako želite biti sigurni da će vaša poruka biti 100% razumljiva zaboravite naša slova.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
bolje je da ih ne koristis....uglavnom ih nitko ne koristi pa ti ne trebaju....i oduzima puno mjesta, to daIzvorno postao malac
Veliki pozdrav od macka_os-a :)
Meni normalno uzimaju jedan znak ko ostala druga slova,i kad primim poruku sa čšćđ normalno mi je prikaže.
I meni je na 3510i uzimalo jedan znak ali ih na drugom mobitelu nisam mogao vidjeti nego je pisalo bez kvačica. A dok šaljem s SA6 (gdje uzima više znakova za hr. slova i gdje je dužina podruke 70) na 3510i onda prikazuje na oba dobro.
Provjerite stanje računa prije i poslije poruke s našim slovima. Da ne bude iznenađenja![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Sve normalno, jedno slovo jedan znak, jedino znak za euro € je dva znaka..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
sve je to tako bespotrebno...
Veliki pozdrav od macka_os-a :)
Bookmarks