Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N6600, k700i, e600, N6030
    Operater
    V)(P<___>tututUTUTu
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Preporuka za zvučnu karticu

evo da objasnim sta imam. Ovako, imam dva para jeftinih zvucnika oko 150 kn i aktivni woofer sony koji je mi je bio na surraoundu za tv dok nisam kupio novi, uglavnom ima 45 W nominale.
    E pa sad imam integriranu zvucnu koja ima 5.1 surraound, a tada koristi ulaze za mikrofon i line in kao izlaze. E pa sam si ja sada napravio 4.1 surround i sve bi bilo dobro jer nisam nekakav audiofil, ali kada ukljucim 6 kanalni zvuk dakle 5.1, zvuk nakon nekih 5-10 minuta nestane pa se onda ni iz jednog zvucnika necuje. Znam da imam smece integrirano, cuje se sum kada se nesto kopira sa mog kopa preko lan-a, ali to mi nesmeta toliko, ali naravno da mi smeta kada crkne zvuk pa nista necujem.

I tako ja odlucio kupiti novu zvucnu PCI. Pa sada pitam koja bi zvucna bila dobra, htio sam uzeti neku do 100 kn, a onda vidio SB sa EAX 3.0 i 4.0 i advanced HD, vidio sam da monoge igre to podržavaju, ali nikada nisam to iskusio. Pa sada ako neko ima iskustva s tim EAXom, koja je razlika 3.0 i 4.0, pa da me savjetuje sta to konkreto je i dali vrijedi tih novaca (za moju konf. zvucnika), jer ako vrijedi nije mi zao dodatnih 150 kn ili koliko vec kostaju SB-ove kartice.
    Povoljno prodajem sve vrste aviona uz kućnu dostavu.
    Šifra: Osama Bin Laden.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam audigy2 vec duze vrijeme i zadovoljan sam sa tom zvucnom karticom. Sto se tice eax-a, nemoj se previse obazirati na to. Prednost je u tome sto imas zaisto puno mogucih podesavanja pa si svako nađe ono sto zeli.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najeftinija Creative kartica u Ve-Milu je 206,50 kn a ta je Sound CL AUDIGY SE, bulk, ali ako češ već uzimati uzmi Sound CL Live! 24-bit, bulk koja je skuplja čitavih 1,57 kn, a ima 24-bitni zvuk. Jedino što nisam siguran da li te kartice podržavaju 5.1 zvuk, ali pretpostavljam da da, pošto kraj nijedne to nije naglašeno.
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bluntafari
    Najeftinija Creative kartica u Ve-Milu je 206,50 kn a ta je Sound CL AUDIGY SE, bulk, ali ako češ već uzimati uzmi Sound CL Live! 24-bit, bulk koja je skuplja čitavih 1,57 kn, a ima 24-bitni zvuk. Jedino što nisam siguran da li te kartice podržavaju 5.1 zvuk, ali pretpostavljam da da, pošto kraj nijedne to nije naglašeno.
    Ne mogu vjerovati!!!A daj mi pojasni sta ce ti kartica sa 24 bitnom razlucivosti???Jedino ako zelis da zvukove koji dopiru iz nje slusa tvoj pas ili sismis koji leti oko kuce, a pitanje je gdje bi nasao zvucnike koji bi reproducirali taj spektar zvuka.Ljudsko uho ima odredjeni spektar frekvencije koje moze primiti i sasvim dovoljna razlucivost je od 16 bita na frekvenciji 44,1kHzOvo sa 24 bita je vise rekla nego stvarnost

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    Ne mogu vjerovati!!!A daj mi pojasni sta ce ti kartica sa 24 bitnom razlucivosti???Jedino ako zelis da zvukove koji dopiru iz nje slusa tvoj pas ili sismis koji leti oko kuce, a pitanje je gdje bi nasao zvucnike koji bi reproducirali taj spektar zvuka.Ljudsko uho ima odredjeni spektar frekvencije koje moze primiti i sasvim dovoljna razlucivost je od 16 bita na frekvenciji 44,1kHzOvo sa 24 bita je vise rekla nego stvarnost
    Pa meni je npr. jako važno da ima 24-bitni zvuk zato jer mi cijeli komp većinom služi samo za muziku, za produkciju i snimanje vokala. Dakle u toj radnoj fazi mi je važno imati 24-bitni zvuk radi što manjeg gubitka kvalitete. Poslije kad se prži na cd se konvertira u 16-bita.

Znam da većini ljudi to ne igra nikakvu ulogu ali meni je zvuk jako važan, a i čujem veći frekvencijski spektar od većine ljudi. Ne zato što imam nekakve "super uši" već zato što slušam, sve je to trening kao i sve drugo u životu.
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bluntafari
    Pa meni je npr. jako važno da ima 24-bitni zvuk zato jer mi cijeli komp većinom služi samo za muziku, za produkciju i snimanje vokala. Dakle u toj radnoj fazi mi je važno imati 24-bitni zvuk radi što manjeg gubitka kvalitete. Poslije kad se prži na cd se konvertira u 16-bita.

Znam da većini ljudi to ne igra nikakvu ulogu ali meni je zvuk jako važan, a i čujem veći frekvencijski spektar od većine ljudi. Ne zato što imam nekakve "super uši" već zato što slušam, sve je to trening kao i sve drugo u životu.
    Bez kvalitetnih zvucnika( citaj jakooooo skupih ) i bez "gluhe komore" razlika je neusporediva

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    nokia 6680,6020
    Operater
    T-Mobile,Vip
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm,nema svrhe od divlje kartice kad i sam kažeš da imaš baju od zvučnika,ali inače sa bilo kojim creativom ne možeš fulati...creative je majka za računalski zvuk,mislim za normalno korištenje za nas smrtnike
    Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N6600, k700i, e600, N6030
    Operater
    V)(P<___>tututUTUTu
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma nabavio od prijatelja audigy se za 100 cuna...
    Mislim da se isplatilo...
    I mogu reci da zvucnici koji su inace propucavali kada su pojacani vishe ne propucavaju zato jer nisu pojacani a zvuk je JAKO glasniji. Sta reci zadovoljan sam i nije mi zao i preporucujem svima.
    A sto se tice da audigy se nema 24 bita, IMA, cak sam i naljepnicu dobio :-)
    A Live! nisam htio uzeti jer sam vidio da crative ne planira praviti drivere za Vistu.
    Jos jednom da kazem predobra kartica
    Povoljno prodajem sve vrste aviona uz kućnu dostavu.
    Šifra: Osama Bin Laden.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    nokia 6680,6020
    Operater
    T-Mobile,Vip
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    creative -> zakon!
    Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidiš ovo ima smisla, ja ponekad šteknem električnu u komp, pa se vidi razlika između zvučne i ovoga čuda iz matične....
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Preporuka za WLAN karticu
    By XTTX in forum Mreža
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 01-08-2008, 22:47
  2. N6230 "ne vidi" MMC karticu..
    By xlr in forum Nokia
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 01-12-2005, 22:15

Bookmarks

Pravila postanja