Zna li netko vise o ovome ? evo vam samo link banera
![]()
ili je to nesto staro . . .
Zna li netko vise o ovome ? evo vam samo link banera
![]()
ili je to nesto staro . . .
It's nice to be important, but it's more important to be nice
ako nije otišlo dalje od onoga što ja znam - relativno skupa kartica za komp koja omogucava satelitski internet (osim ako se ne naleti na neku akciju kad ih daju za bagatelu, jednom sam cuo za to od frenda da je bio neki promo)... ne znam kolika je pretplata godisnje....
sluzi za download jer imas samo downlink (ponavljam, ako nije otislo dalje i za smrtnike pa da je jeftinija oprema i za slanje podataka) i to na nacin da na serveru pruzatelja usluga imas parsto megabajta kamo prebacujes podatke koje zelis i onda scheduleas na neko vrijeme da ti to pusti prek satelita doma na komp. tad obrises sa servera te podatke i nabacas slijedece za slijedeci DL. ne znam kolika su opterecenja tih satelita i kako cesto (koliko puta dnevno, ako vise od 1) mozes vuci podatke.
eh, sad, nije previse rasireno barem kod nas, valjda zbog cijene a mozda i postoji kontrola ilegalnog sadrzaja a za ostalo se ne isplati jer to nije veza na net nego samo DL podataka
evo sta kazu oni koji promoviraju taj satelitski internet :
po jeziku kojim je to pisano vidite da to reklamiraju nasi (vasi) susjedi . . . nadam se da razumijeteZaboravite na spore veze i visoke cene Interneta. Uskoro u Srbiji i Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, Satelitiski Internet priključak po ubedljivno najnižoj ceni do sada. Zemlje Evropske Unije će, takođe biti pokrivene. Najniža početna cena za priključak na satelit, uz optimalnu mesečnu pretplatu. Bez ograničenja u količini preuzetih podataka.
Nudimo Vam mogućnost da uz povoljne cene ostvarite neverovatnu i neponovljivu brzinu od 4000kb/s pri download-u, ili čak 8000kb/s kod Office paketa. Ne morate sve vreme biti na vezi sa Vašim Internet provajderom. Podaci sa Vaših omiljenih web stranica će na Vaš računar pristizati čak i kada ste otkačeni sa veze ( off-line ).
Možete odabrati Vaše omiljene Internet stranice, i one će Vam sve vreme biti dostupne u off-line režimu rada. O ažurnosti podataka brinuće softver koji dobijate u paketu sa priključkom za Satelitski Internetzappane po onom sta procitah moze sluzit i za web ne samo za podatke
It's nice to be important, but it's more important to be nice
obrati paznju na zadnju recenicu prvog odlomka "bez ogranicenja u kolicini preuzetih podataka"
i dalje se spominje brzina downloada, a nigdje uploada... i spominje se da ne trebas stalno bit online preko internet providera, upravo ono sto sam ti rekao - spojis se prek ISP-a i prek nekog softvera se njima salju podaci kaj da ti poslije posalju za offline pregledavanje... tako da ti je to ono kaj sam ti gore opisao
Istina (tek sad vidjeh ovaj threat) ti putem žice šalješ zahtjev za sadržajem a putem satelitske veze zatraženo dobivaš...
Ovo šljaka ako puno prenosiš podatke jer u protivnom se gubi smisao (za surfanje po net-u) ono spojen si na net i još k tome plačaš prijenos satelitom...
Po meni ovo ima smisla ako si negdje u Nedođiji pa se spajaš putem GSM mreže niske propusnosti cca. 9,6 kB pa njom šalješ zahtjev a putem satelita "skidaš" podatke (idealno za "jadnike" u svetionicima)...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Sve je to super, ali na satelitskom internetu ne radi Kazaa, WinMx i slični p2p alati...a ja baš njih malo češće koritism.
moze se napraviti da KaZaA radi... provideri satelitskog interneta su blokirali odredjeni port preko kojeg KaZaA radi... Vise o tome pogledaj u KaZaA LITE help fileu
Forumaš godine :)
Bookmarks