Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Apache

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Apache

Zanima me sljedeće , s obzirom da nemam previše iskustva s Linuxima i bilo kakvim Unix-oidima pitao bih dal netko zna nešto o APACHE-u? Koliko ja znam to je neki serverski klijent koji je Unixoidni i koristi ga 70% servera u svijetu.
    Kao prvo trebao bih neke linkove gdje mogu nešt više saznati o tome jer mi je to tema za referat iz Sustavne Programske Potpore.
    Kao drugo zanima me da li je netko radio sa tim , odnosno da li je ikad "podizao" Apache server? Ako ima tko kakvo znanje o tome MOLIM za savjete i pomoć jer ću možda imat za maturalni rad postavljanje APACHE servera i postavljanje sadržaja na nj. Unapriijed hvala.

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Apache ti je web server, recimo ovu stranicu koju ti upravo čitaš ti je isporučio Apache web server.

Tisa svojim browserom pošalješ upit koju stranicu želiš, prvo zahvajujući DNS serveru tvogh ISP-a se cafe.mobil.hr pretvori u ip adresu ovog servera -> 66.148.92.12.

Onda tvoj broser pošalje na tu IP adresu zahtijev da ti želiš tu i tu stranicu. Na tom serveru (66.148.92.12), nalazi se instaliran Apache server koji osluškuje zahtjeve na portu 80 (standardni http port). Kada dobije tvoj zahtjev vidi koju stranicu ti želiš dohvatiti, on skoči na hard disk, uzme zu stranicu i pošalje ju tvom browseru.

Naravno, ovo je smao ukratko. Ova stranica je napisna u PHP-u, pa se mora dići još i interpreter, kompajler, mysql modul, spojiti se na bazu, napraviti par querija, sve to zapakirati u html i poslati tvom brosweru. No do toga ćeš već doći

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Apache ti je web server, recimo ovu stranicu koju ti upravo čitaš ti je isporučio Apache web server.

Tisa svojim browserom pošalješ upit koju stranicu želiš, prvo zahvajujući DNS serveru tvogh ISP-a se cafe.mobil.hr pretvori u ip adresu ovog servera -> 66.148.92.12.

Onda tvoj broser pošalje na tu IP adresu zahtijev da ti želiš tu i tu stranicu. Na tom serveru (66.148.92.12), nalazi se instaliran Apache server koji osluškuje zahtjeve na portu 80 (standardni http port). Kada dobije tvoj zahtjev vidi koju stranicu ti želiš dohvatiti, on skoči na hard disk, uzme zu stranicu i pošalje ju tvom browseru.

Naravno, ovo je smao ukratko. Ova stranica je napisna u PHP-u, pa se mora dići još i interpreter, kompajler, mysql modul, spojiti se na bazu, napraviti par querija, sve to zapakirati u html i poslati tvom brosweru. No do toga ćeš već doći
    Hvala na informacijama , al dal se kužiš u to? Danas sam saznao da je to zapravo neka vrsta Operativnog sistema za servere. Ništa budem malo čačkao po internetu. Ako netko ima kakvo iskutstvo iz prve ruke molio bih da mi javi ovdje ili na PM. Unaprijed hvala.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Bodovi
    34.126
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.126, Nivo: 45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije to nikakav operativni sustav nego običan program. On se instalira na komp (postoje verzije za sve OS-ove) i kao što gog kaže, on dobiva naš zahtjev i šalje nam konačnu html stranicu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Dark
    Nije to nikakav operativni sustav nego običan program. On se instalira na komp (postoje verzije za sve OS-ove) i kao što gog kaže, on dobiva naš zahtjev i šalje nam konačnu html stranicu.
    Dakle sigurno postoji i za LINUX-e? Jesi ti kad to radio u linuxu? Dal je to teško iskonfigurirat? Meni je bed , jer neznam dal da uzmem to kao maturalni rad , trebao bih pod LINUX-oidnim OS-om iskonfigurirat (podignut) web server ali sa tim Apache-jem i stavit neki sadržaj na taj "server". unaprijed hvala

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Bodovi
    34.126
    Nivo
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naravno da postoji za linux...
    Nije tako teško konfigurirati (barem na win). Zakomplicira se tek kada želiš još dodati php i mysql...
    http://www.apache.org/

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Dark
    Naravno da postoji za linux...
    Nije tako teško konfigurirati (barem na win). Zakomplicira se tek kada želiš još dodati php i mysql...
    http://www.apache.org/
    Evo upravo skidam apache , našao sam na site-u od webmajstora neke upute i linkove za skinut apache-a. Sad ću za probu instalirat i nešt probat iskemijat na windozama a sljedeći tjedan idem na linux. BTW ti si iz Međimurja, koje mjesto? Ja idem u Vž u školu točnije MEC. Hvala na vremenu i trudu

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove