Šmrc znači ja za svoju plaču nemogu kupiti ni 1000 piva
P.S.-koji prosjek i koga oni lažu ljudi moji pa prosjek plaća RADNIKA je 2500kn
Prema podacima državnog zavoda za statistiku prosješna mjesečna plaća u 2005. godini je iznosila 4595,00 kuna, što daje protuvrijednost od točno 620 eura.
A to znači da prosječni Hrvat prema mojoj računici može za svoju plaću kupit pojedinačno cca:
2300 kg krumpira
920 komada kruha od 850 g
880 litata Coca-cole, ako je pakirana u boce od 2 litre
1022 boce piva u staklenoj boci
657 kava (običnih) popiti u kafiću
255 tegli ajvara od 1kg
5 televizora Quadro 55cm
767 komada dnevnih novina
1 Nokiju N70 u dućanu s garancijim Mobisa
odnosno treba 16 plaća za kupiti auto Opel Corsa 1.2 (75 KS) sa full opremom
Šmrc znači ja za svoju plaču nemogu kupiti ni 1000 piva
P.S.-koji prosjek i koga oni lažu ljudi moji pa prosjek plaća RADNIKA je 2500kn
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Zadovolji se s ajvarom.
Do prije neki dan sam žderao samo Podravkin (kupujmo hrvatsko), a onda sam otkrio "Vitaminka" Banja Luka i guess what - jeftiniji 3 kune i još bolji.
EDIT: Samo me zanima koliko može Nered kupit piva za svoju
EDIT 2 : Nerede, nije da me zanima kolika ti je plaća (nije pristojno pitat), nego je pitanje koliko piva možeš popit![]()
Zadnji uredio Drug Mile : 20-01-2006 u 19:07
Ma Nered je bauštelac i drma veliku paru i sprema u čarapu (vjerovatno čistu)![]()
George Eliot
Polako, nitko nikoga ne laže. To je statistika i govori se o prosječnoj plaći, a ne o radničkoj plaći. Svuda u svijetu je radnička plaća manja od prosječne.Izvorno postao Vuki
O različitim omjerima možemo diskutirat.
Šta bi sad trebalo, vratit socijalizam i da opet radnička klasa upravlja?![]()
Joj baš sam glup kako sam samo i pomislio na radničku klasu kada svi bi danas samo želeli biti menađeri.
Kako kada u prosjek ide deset radnika a jedan menađer ih šiša ko od šale i onda kažu prosjek.
Istina u Zagrebu i turističkim mjestima ali u Slavoniji nepriznajem NJIHOV prosjek jer narod jedva živi.
Ma malo me frustrira to kada znam kako je teško krpati kraj s krajem!!!!!!!
George Eliot
Eee, to je već boljeIzvorno postao Vuki
Gledaj, ovo su podaci prosjeka na razini države. U Zagrebu je prosjek oko 5300,00, u Splitu je oko 4000,00, u Istri je negdje između ST i ZG.
A Slavonijo ko te nije volio, ne zna šta je ..... znam, tragedija u tri P.M.
Činjenica je da je Slavonija debelo ispod prosjeka, razloga puno, šta je tu je. Biće bolje. I ja tugujem zbog toga, jer imam rodbinu i sam sam rođen u Osijeku. Vuki, zemljače
jel radi još "Bijela lađa" na Dravi?
Zadnji uredio Drug Mile : 20-01-2006 u 20:47
Meni nedavno skočila plaća za... pa dosta, stvarno dosta, a još uvijek sam ispod te prosječne plaće... I ne bunim se. Uopće se ne bunim. Još samo da ne postoje gluposti poput mobitela, možda i ne bih glibio po dva soma u minus. Sad se polako stabilim...
..BTW taj ajvar od vitaminke je bil zakon,samo dugo ,dugo ga nisam vidla..Izvorno postao Drug Mile
![]()
To ti ja pričam !!Izvorno postao Drug Mile
Brod u luci radi ali zgrada restorana pokraj je u totalnom raspadu jer od rata nitko neće da napravi nešto ili obnovi tu zgradu(sastajališe narkomana).big du-du
George Eliot
Ja znam koliko Nered može popit piva, ali je podatak Top secret. Rekal je nered ako ga odam da ću morat popit duplo više od njega. A to si ne bi želio priuštitIzvorno postao Drug Mile
, kaj je previše previše je.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks