Mislim da ce i kod nas biti nesto slicno, a s obzirom da testiraju GPRS, aj se nadam da cemo ga dobiti oko Nove godine.
Na pre-paid-u u Austriji je ovako:
2€/1MB
Kad se prevede u kune i našu obračunsku jedinicu izgleda ovako.
1,48 kn/100 kb naspram ovih naših 5,85 kod Vip i T-moba
To je 4 puta jeftinije. Ne bih se ništa bunio da ovakva tarifa bude i kod nas. Iako je i to relativno skupo, ipak je razumno i prihvatljivo za povremeno čitanje i slanje mejlova, kao i za manje zahtjevne "mobile" i PDA verzije html stranica.
Mislim da ce i kod nas biti nesto slicno, a s obzirom da testiraju GPRS, aj se nadam da cemo ga dobiti oko Nove godine.
ako bude i 3.66kn / 100 kb (sto je cak realnije za ocekivati) bit ce bolje od sadasnjih cijena
Bilo bi ok i pola cijene od ove danasnje.Kod nas stvarno netko treba doci da rusi cjene pa i ostali igraci koji davaju takve iste usluge su prisiljeni da spustaju cijene.Neka pozivi Tele2 pa ce i nama svima biti bolje.
ja sam za 1kn / 100kn.
Ja bi volio da ponude 512MB prijenosa podataka za 99kn. E to bi tek populariziralo mobilni Internet.
A i po ovoj tarifi je jeftiniji mail od SMS-a. A da ne spominjem MMS.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
I ja bi za jednu kunu da dobijem 100 KnIzvorno postao khideg
![]()
![]()
![]()
Molim forumaše da se uozbilje i smanje apetite.
Bude li ko u Austriji, na konju smo.
Da li netko zna kada ce tele2 uvoditi gprs i mms?
Po najoptimističnijim prognozama oko Nove godine.
...ka u Austriji, u Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj...Izvorno postao Drug Mile
...ma dajte ljudi, pa u Hrvatskoj smo... do toga, bar zasad, neće doći, bez obzira na sve...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Teško mi je govoriti o omjerima cijena naspram fiksne telefonije ali mislim da ako ponude povoljnu cijenu GPRS mogli povući dosta ljudi sa fiksnog telefona odnosno uz povoljnu pretplatu ljudi pogase filsne linije.
Kakve veze ima GPRS sa fiksnim linijama? Ljudi će odjaviti fiksne linije i internet, pa će surfati prek mobitela?![]()
Ja sam o tome razmišljao uz pretplatu od 85 kn samo kada bi bila povoljna cijena prenosa podataka.
ma sigurno ce biti dosta jeftinije,a bilo bi super kad bi gprs i mms proradili do nove godine,ali tesko!
U Njemačkoj Tele2 ne nudi mobilne usluge, nego samo fiksnu telefoniju i internet.Izvorno postao Eminem
A što se tiče tvog stava oko toga "u Hrvatskoj smo", jasno je to, ali isto tako nitko nije mogao vjerovati da će cijene razgovora otresti do 60%. Čak smo sad jeftiniji od Slovenaca.
Prema tome, nije neralno očekivati ovakve cijene.
S tim se apsolutno slazem, te price "U Hrvatskoj smo" na mobilnom trzistu vise bas i ne drze vodu.
da ne spominjem da nasi pljackasi obracunavaju po 10 kb, sto je bezobrazno... umjesto po 1 kb
a u kojoj državi odnosno kod kojeg operatera obračunavaju po 1 kb i koliko bi iznosila cijena istoga?
dobar grah daleko se čuje
Koliko sam ja tražio, a nisam previše, nisam naišao na specificiranje obračunske jedinice.
Ali samo ondje gdje imaju svoju mrežu, u roamingu nicht!Izvorno postao Drug Mile
(P.S. ne znam kako će korisnik iz npr. Zagreba slati drugom Telcu tj. Tele2 korisniku MMS poruke u npr. Garešnicu ??!!)
Nije ovo za mene ...
MMS će ići do ruba grada, a potom će se ukrcati na goluba pismonošu.
Stvarno ne znam kako to misle izvesti.
...ok, istina to za razgovore... ali ne vjerujem da će stepsti cijene svih usluga - možda hoće, daj Bože, ali budemo vidjeli kad objave cijene...Izvorno postao Drug Mile
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Poslao sam im mejl sa upitom zašto su toliko slabo ažurirane stranice sa podacima o novim uređajima i uslugama, jer se o svemu tome prije sazna u ostalim medijima, nego na njihovim službenim web stranicama. Isto tako zanimalo me je kad planiraju krenuti sa GPRS i MMS uslugom. Odgovor sam dobio u 15 minuta i koji glasi:
Zahvaljujemo Vam na interesu.
Objave u medijima dostupne su svim korisnicima i one su
najbrži i najučinkovitiji način oglašavanja. GPRS usluga je
trenutno u probnoj aktivaciji,MMS uslugu trenutno ne podržavamo
nadamo se da ćemo uskoro aktivirati sve usluge.
Svi naši korisnici biti će pravovremeno obaviješteni o našim uslugama
i ponudama.
klasican odgovor.![]()
Bookmarks