Sto bi to konkretno znacilo, nema mi u tomu bas neke logike?
jer netko vidio u novinama da se uvodi naplata zvanja imenika. navodno će biti kod T-mobile i VIPneta.
dobar grah daleko se čuje
Sto bi to konkretno znacilo, nema mi u tomu bas neke logike?
de pojasni to to malo.
bolje da pojasnis puno![]()
Pa valjda misli na to kad zoveš službu/imenik da će se ti pozivi naplaćivati. Dosad su bili mukte.
a neznam sta ce i na koji nacin naplacivati jer u vecini slucajeva nemas odgovarajucu informaciju pol ljudi nisu dostupni u imeniku!!
ako je to istina za to.onda sranje.Izvorno postao jdabic1
Yebe se njima što pola ljudi nije u imeniku, oni će uvest naplatu, pretpostavljam, iz razloga što moraju racionalizirati poslovanje sektora koji se bavi imenikom, od kompjuterskog sustava do šljakera koji prima i odgovara na pozive.
a vas to zabole kao i mene. pa postoji internet.
Ma jašta, ja ionako nikad nisam zvao.........
Niti ja. Ali doslovno NIKAD.
Sad će mi sigurno zatrebati kad sam ovo izgovorio.
iskreno ja taj izbornik 1 za imenik, nisam nikad ni dozivljavoa da mi oni mogu dati neko ime...
to sam bio dozivljavo kao ako zelis promjenit neke postavke u vezi imenika.
Jedino ako T mobile ukine ispis preko WAPa,to sam koristio 2,3 puta,jer mi je trebao neki broj.
Preko VIPa nikad ništa mi nije trebalo.
ja nisam ni imao pojma da to postojijedino znam za imenike preko portala na netu
****** kad se sve zbroji i oduzme dobije se da se u HR kompovi baš toliko i ne koriste, a sna se dogodit da si vani na cugi pa ti zatreba neki broj a poneo si komp i monitor sa sobom ali nema štekera za internet i ondak opet moraš zvat imenik.
Da budem pre-iskren,nisam brojeve mobitela ni smatrao nekeko "ozbiljnima" da bi se njihov broj trebao nalaziti po nekakvim Imenicima. Postoje informacije-988 i to ti je meni samo za fiksnu mrežu,i to se masno naplaćuje.
Moja ti je logika ovakva- fiksni brojevi su "javni",a mobilni su tvoja stvar hoćeš li imati nečiji ili ne.
Po meni mogu tu funkciju Imenika i izbaciti.
mogu ali nesmiju
jer moraju pružati info o svojim korisnicima ako to korisnici žele.
Pa do sada nisam čuo da je bila jagma oko VIP imenika. Ili Tmobile-a.Kažem,jedino sam 2 ili 3 puta zavirio jer Tmobile ima monopol u fiksnoj (imao je),pa ako sam htio provjeriti ime i prezime.
Brojevi mobilnih telefona su kao što kazah privatna stvar.
Ja MORAM imati broj npr. Pleso zračne luke,ali moja je stvar hoću li imati privatni broj zgodne cure što sjedi za šalterom i čekira karte.
Ja sam par puta provjeravao informacije na 077 988, ali naravno da funkcionira samo ako je korisnik evidentiran.
javna poduzeća moraju imati brojeve u imeniku a ja recimo fiksni broj koji koristim nemoram pa ga nemožeš ni naći u imeniku. To je stvar odluke korisnika ako izabere tzv. tajni broj. ali to opet nema veze sa naplatom.Izvorno postao Mobyy
Bookmarks