Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 55
    Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

5.1 ili 2.1 sistem

Imam Matsonic mainboard MS7177CT Sound in. Koji bi sistem mi preporučili (5.1 <> 2.1) da uzmem? Šta bi bilo dobro za moj PC? Smatram da se do 1000kn može naći super sistemi.Genius (5.1) mi se čini ok (oko700kn) ili ...
    ................................
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    bonbon
    Godina
    43
    Bodovi
    16.211
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.211, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja bi ti preporučio da kupiš što bolji 2.1 sistem. zato jer mislim da je surround za kompjuter glupost zbog nemogućnosti pravilnog razmještaja zvučnika.

e da,sretan i tebi Uskrs!! di nađeš te smajliće....

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja ti svakako preporucujem 5.1 ako gledas filmove preko kompa, ja osobno imam logitech Z640 5.1 i uzivam u filmovima a kad slusam muziku prebacim zvuk na 2.1 a znam ponekad slusat i 5.1 ludo je logitech ima stvarno dobru ponudu zvucnika i kvalitetni su zaviri malo
    a razmjestanje zvucnika je - gust posao a ne - muka posao
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovdje doslovno vrijedi pravilo koliko para toliko muzike, tak da nemoj očekivati nešto posebno od 5.1 zvučnika od 700 kn...

sad koji sistem uzeti ovisi o tome koliko imaš prostora na stolu i oko sebe za postavit zvučnike, jer šta će ti 5.1 ako će ti svi zvučnici stajat kraj monitora na stolu, zar ne?

ja sam bio u istoj dilemi, na kraju sam naletio na jedan članak od Saše Kovačićek-a u Vidiju gdje veli da je puno bolje imati kvalitetan 2.1 sustav nego jeftilen 5.1... Uz nedostatak prostora na mom stolu, tj. oko njega, odluka nije bila teška, pa sam uzeo Creative 2.1 I-Trigue 3200 i više sam nego zadovoljan.
    Evo slika mog stola:
    http://web.vip.hr/brle44.vip/Komp/Log2.jpg
    http://web.vip.hr/brle44.vip/Komp/SharMrez.jpg
    http://web.vip.hr/brle44.vip/Komp/RemoteS.jpg
    I od proizvođača:
    http://images.europe.creative.com/ar...gue_3200_c.jpg

Zvuk je stvarno dobar, bas topao i pun, tweeteri reski... čak i kad imam neko manje okupljanje doma imam ovi zvučnici uspjevaju nadglasat pijane budale, no za neke malo žešće tulume sigurno nisu. Naravno i zvučna kartica ima ulogu u zvuku, tako su ovi zvučnici bili ispočetka prikopčni na matičnu (on-board zvučna) ali tada bi se ponekad čulo lagano pucketanje kod recimo igranja FarCry-a... onda sam kupio PCI zvučnu (Maya) i od onda nikad nikakvih šumova, pucketanja, pucanja basa... Ma sve 5.

Evo to su moja iskustva... sad 5.1 je stvarno super kod igara pisanih za 5.1 ili kod DVD-ova, ali samo ako su zvučnici dovoljno dobri i ako imaš prostora za rasporedit ih kak spada. Odluka je naravno na tebi..
    Zadnji uredio whiteboy : 26-03-2005 u 23:02
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa nebi se bas u potpunosti slozi sa wb-om. oni koji kupuju pc zvucnike nisu audiofili, a onda nece ni prepoznat kvalitetu odnsosno nekvalitetu zvuka, naime govorim iz svog primjera, ja imam Logitech Z640 5.1 koje sam platio nekih bjednih 500kn, a zvuce vise nego fenomenalno za te novce. dakle teorija, kolko para tolko muzike, ipak ne vrijedi uvijek. a to su potvrdili i mnogi drugi van granica hrvatske u raznim rewievima mojih zvucnika, uostalom zato sam ih i kupio. No jos uvijek preporucujem da 5.1 sisteml uzme onaj koji cesce gleda filmove i zeli iskusit taj magicni surround efekt (a on itekako dobro zvuci na ovim zvucnicima) ipak nisu ti zvucnici igracka za male bebe.
    To sto ima 5 zvucnika ne znaci da muziku morate slusat na svih 5, dapace, na samo 2 ce biti bolji zvuk i jos neshsto, neka vas ne zbunjuje zabrinjavajuce malo wata na papiru! oni su dosta glasni za jedan mini-tulum, a pritom se cistoca zvuka nece previse izgubiti
    ako niste na 'ti' sa novcima, a zelite jedan dobar 5.1 svakako preporucujem logitech (danas ima novijih a samim time vjerovatno i boljih modela od mojeg) a nisu ni neke druge firme za bacit (altec npr)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    n6600 + 512 MB :)
    Operater
    ProMonte, MoNet
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja bi za komp uzeo 2.1 sistem, kao sto sada imam Creative MegaWorks THX 2.1 250D.
    Imao sam prije Altec Lansing, ali prodao. S ovim sam vise nego zadovoljan. Odlican je i za igranje i za gledanje filmova... PREPORUKA!
    P.S. Platio sam ga 155.50 Eur
    HIC RHODUS HIC HIP-HOP.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    bonbon
    Godina
    43
    Bodovi
    16.211
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    a razmjestanje zvucnika je - gust posao a ne - muka posao
    da je,ali mogućnost da ih pravilno(da dobiješ surround-nepravilno razmješteni zvučnici nemogu dati surround) razmjestiš je jako mala. da ti centralni zvučnik bude na monitoru(od kojeg si udaljen pola metra),a prednji udaljeni par metara sastrane i malo naprijed,stražnji paralelni sa prednjim. rijetko ko ima takvu sobu i rijetko ko(nitko?) je udaljen od monitora više od metra.
    a ovo da će puno kvalitetnija biti 3 zvučnika za 1000kn od 6 zvučnika za 1000 kn je valjda logično.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuki
    Imam Matsonic mainboard MS7177CT Sound in. Koji bi sistem mi preporučili (5.1 <> 2.1) da uzmem? Šta bi bilo dobro za moj PC? Smatram da se do 1000kn može naći super sistemi.Genius (5.1) mi se čini ok (oko700kn) ili ...
    ................................
    Sretan Uskrs i tebi!

Sto se zvucnika tice, ne savjetujem izdvajanje neke vece kolicina para za zvucnike, ako ih mislis prikljuciti na on board zvucnu na toj ploci! Naime te ploce i nisu bas poznate da van daju prekvalitetan zvuk. Stoga, ako zelis pravu stvar sto se zvuka tice najprije kup zvucnu (PCI) ima Creative nelosih, a ne preskupik kartica, a zatim ulozi u zvucnike!

Za komp bi savjetovao, kvalitetan 2.1 sistem, osim ako bas nisi freak za filmove i ne gledas ih svaki dan preko kompa! Mislim da bi 5.1 koristio samo u tom slucaju, inace 2.1 rules!

Ja ti doma konkretno imam komp spojen na reciver, koji kada radi u comp modu daje zvuk na 2 Kenwood ova zvucnika od linije, kada gledam filmove na reciveru biram drugi mod i zvuk sa kompa usmjeravam na kucno kino!
    To mi se pokazalo kao vrlo zahvalno rijesenje, jer nema puno zezancije sa prestekavanjima, a uvijek imam vrhunski zvuk zajamcen! Prije sam imao kvalitetan 2.1 sustav i bio vrlo zadovoljan!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    pa nebi se bas u potpunosti slozi sa wb-om. oni koji kupuju pc zvucnike nisu audiofili, a onda nece ni prepoznat kvalitetu odnsosno nekvalitetu zvuka

sori killa, ali ovo je jedna od glupljih izjava koje sam imao priliku pročitati..

Zašto ne bi neki audiofil kupio obične (ili malo bolje) PC zvučnike za komp, tek toliko da čuje zvukove od windowsa, a i dalje bio audiofil i slušao pravi zvuk na svojem 50000 eura vrijednom hi-fi-u??

No dobro, ako zanemarimo nelogičnost izjave, trebaš znati da postoje i 'audiofilske' komponente i zvučnici i za PC. Na primjer zvučne kartice koje koštaju preko 2000 kuna i zvučnici debelo iznad 3000 kuna... No mogli bi tako mlatit praznu slamu do sutra, pa se ograničimo na ono što je bitno prosječnom korisniku, a to je relativno dobar i kvalitetan zvuk za pristojne novce.
    Ja da imam prostora možda bi si i kupio 5.1 sustav, ali i dalje mislim da je kvalitetniji stereo sustav (2.1) od 5.1 sustava koji je u istom rangu cijene.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    HTC Desire, iPhone
    Operater
    vip,t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja se slažem sa whiteboy-em jel i ja doma nemam baš previše
    mjesta na stolu zato mi je kvalitetni 2.1 sistem i više nego dovoljan...

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ko kaze da moraju zvucnici bit na stolu... stavis ih na zid ispred kompa.

a ti wb nisi shvatio sto sam htio reci no nema veze... htio sam reci da audiofili ne ce slusat muziku ili film gledat na svojim pc zvucnicima nego na pravom sistemu kako si rekao od 50000Eura, ma mogu i na nekom audiofilskom superskupom pc sustavu ali ovdje ne govorimo o takvima?... vec o zvucnicima do 1000kn

31 days registered

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    E66, Galaxy S
    Operater
    t-mobile (team)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako hoces najbolje, kupi zvucnu karticu s digitalnim izlazom (opticki ili koaksijalni) oko 200kn. I uz to neke zvucnike s Dolby Digital, DTS dekoderom (imas oko 800kn) i dobijes pravi zvuk za male novce. ja imam geniusovu 514DX ne, radi ko urica. i teac-ove 980powermax s dekoderom. ovaj 5.1 zvuk na maticnoj ti nije nista cak ces dobit bolji zvuk na 2.1 kak kaze wb, jer s tom zvucnom ne mozes uopce dobit surround zvuk. 5.1 preko optike imam spojenog na ps2 i zvuk briljira, kad upalim MGS3 ko da sam tam u sumi. na komp preko koaksijalnog, i dobijes fini program pomocu kojeg mozes pustat mp3-ce u 5.1 zvuku a ne u 2.1. a da o igrama i ne govorim farcry na EAX2, ili UT...

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao _DoMiNaToR_81
    ja bi za komp uzeo 2.1 sistem, kao sto sada imam Creative MegaWorks THX 2.1 250D.
    Imao sam prije Altec Lansing, ali prodao. S ovim sam vise nego zadovoljan. Odlican je i za igranje i za gledanje filmova... PREPORUKA!
    P.S. Platio sam ga 155.50 Eur
    mislim da je ovo najbolji prijedlog,iako prelazi zadani limit mozes preko oglasnika dobit ove zvucnike....
    @bimbi ja imam takoder zvuk s kompa spojen na receiver,mislim da je to najbolje rijsenje kada kompjuter "prikljucis" vec postojecem ozvucenju u sobi

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vaši savjeti su mi više od pomoći stvarno bi morao razmisliti o zvučnoj kartici ali budemo videli...
    Samo nastavite sa prijedlozima i savjetima super je čuti mišljenja drugih kompjuteraša.!!
    Znači 2.1 je pravi odgovor (filmove ne gledam, igrice rijetko igram, ponekad odslušam MP3 uglavnom skromno)
    Zadnji uredio VuKi : 27-03-2005 u 22:35
    George Eliot

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @wb, čuo si moje zvučnike doma, oni su 5.1 i proglašeni su best buyem u jednom prastarom bug-u, koštali su malo preko 800kn u ja sam čisto zadovoljan. Par forumaša je bilo kod mene doma i vidjeli su kakav stol imam, tako da ja nema problema sa "pravilnim" razmještanjem, a zvuk je čisto solidan...

Što ćeš kupiti ovisi o tvojim željama naravno...

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @gog: čuo sam koliko si ih htio poglasniti, a baš i nisi htio previše... no dobro za to za kaj ti trebaju su sasvim solidni..
    Ali ni tebi nije idealan raspored - sateliti ti nisu iza tebe...

Ma velim, ja da imam mjesta bi si uzeo neki 5.1 sustav sa dekoderom, kak je HRCO rekao... al to je ipak malo skuplja solucija, no ipak, zvučnici se ne kupuju sam tak...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Vuki: Neznam kolko ti je bitna kvaliteta zvuka i sl. osobno sam htio kupiti z640 ali tada su izlazili sa trzista (nije bilo sile da ih nabavim), pa sam uzeo Creative t5900 i mogu ti reci da sam zadovoljan. Wataza je mrvicu veca po satelitu od z640 (al to ti nije bitno), cjena je bila malo veca ako se ne varam, neznam kolko je danas.

Ako imas mjesta za 5.1 ubodi neki. Zasto ne..
    Keep calm and fastboot oem unlock.

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    HTC Desire, iPhone
    Operater
    vip,t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    je gog lako je tebi razmjestiti zvučnike po stolu
    kad ti je stol 3 puta veći od mojeg
    po meni je ipak najbitnije da li možeš gdje stavit sve zvučnike ili ne...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Šta kažete na ove ? S obzirom na moje objašnjenje za Matsonic mainboard MS7177CT (gore navedeno)

NazivZvučnici CREATIVE LABS, I-TRIGUE 3200 (Subwoofer + 2 satellites) Cijena 439,00 kn (sa PDV-om) Bodovi 11 bodova (za online plaćanje) Jamstvo24 HGspot pokušava biti što preciziniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da je opis ovog proizvoda točan, kompletan, pouzdan i bez grešaka.OpisZvučnički sustav poznatog proizvođača sa dva satelita i subwooferom.

8 Watt Sinusne snage po Kanalu (2 Kanala)
    Subwoofer Power: 19 Watts RMS Sinus
    Frequency Response: 30 Hz - 20 kHz
    Signal-to-Noise Ratio (SNR): 80 dB
    George Eliot

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    HTC Desire, iPhone
    Operater
    vip,t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa takve ti ima whiteboy ak se ne varam....

Datum registracije
    Dec 2003
    Bodovi
    15.594
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.594, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja uzimam ovo:

i maya 5,1 karticu u Hgspotu(200kn)
    Treći Put...više sreće četvrti put ;)
    Drugi put
    Prvi Put

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuki
    Šta kažete na ove ? S obzirom na moje objašnjenje za Matsonic mainboard MS7177CT (gore navedeno)

NazivZvučnici CREATIVE LABS, I-TRIGUE 3200 (Subwoofer + 2 satellites) Cijena 439,00 kn (sa PDV-om) Bodovi 11 bodova (za online plaćanje) Jamstvo24 HGspot pokušava biti što preciziniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da je opis ovog proizvoda točan, kompletan, pouzdan i bez grešaka.OpisZvučnički sustav poznatog proizvođača sa dva satelita i subwooferom.

8 Watt Sinusne snage po Kanalu (2 Kanala)
    Subwoofer Power: 19 Watts RMS Sinus
    Frequency Response: 30 Hz - 20 kHz
    Signal-to-Noise Ratio (SNR): 80 dB
    pa jesi ti uopće pogledao malo moj prvi post koji sam napisao u ovoj temi??

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    pa jesi ti uopće pogledao malo moj prvi post koji sam napisao u ovoj temi??
    Jesam vidjeo tvoj post i omjer cijene i kvalitete mi se svidjeo kod ovoga proizvoda koji i ti imaš!
    Možda uz sve to gledanje po internetu sam malo smetnuo s pameti tvoj post ali kako se kaže "tri puta kroji jedanput šij" (ako si krojač svoje sudbe)

@IggXy -logitech 5.1 ali koji (tip i cijena)?
    Zadnji uredio VuKi : 28-03-2005 u 05:30
    George Eliot

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to su Logitech X530 - cijena oko 550kn

Datum registracije
    Dec 2003
    Bodovi
    15.594
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ov moji su 530kn (Hgspot)...marka je Logitech i nevjeujem da bi oni napravili nešto loše...bezobzira na cijenu...a ionako bi na to gledao dvd-e,muzika,igrice...a kučno kino mi ne treba
    Treći Put...više sreće četvrti put ;)
    Drugi put
    Prvi Put

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. sx1-pao sistem
    By drazen in forum Siemens smartphone
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 18-11-2011, 20:35
  2. Zaštita sistema
    By Šile in forum Internet i zaštita