zeuse zeuse......
dakle kupio si taj fotic? pa daj malo napisi... recenziraj...
512mb pa dali ti treba ili ne? eventualno kad ides na ljetovanje pa ako nemas laptop ili komp sa sobom.
Tako znači želim vaše mišljenje o ovom aparatu,mislim ono koju da si karticu kupim,dobar je,nije.
Evo mala moja specifikacija:
Cijena:1,999,99=sniženje 25%=1,500,00
Mega pixela:5.0
Memorija:nisam još kupio SD karticu zato što sam ga danas kupio ali on svoje memorije ima 16MB
Veličina:nije velik a ni mal,taman za mene
Dalje mi se neda pisat,a valjda znate nać na netu ako vas zanima,moje pitanje je ovo:dali da si kupim memoriju od 512MB ili ne?
zeuse zeuse......
dakle kupio si taj fotic? pa daj malo napisi... recenziraj...
512mb pa dali ti treba ili ne? eventualno kad ides na ljetovanje pa ako nemas laptop ili komp sa sobom.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
mogao si barem neki link navesti...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
sada već na moru (barem u iole 'modernijim' mjestima) imaju mogućnost da odneseš u neku foto radnju fotić ili karticu i oni ti te slike zaprže na CD, pa je možeš isprazniti i dalje slikati.Izvorno postao flOorKilla
Mislim da je 256 MB dovoljno, ali ako lova nije problem onda svakako uzmi 512 MB da si miran.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
mislim da ipak 512mb bolje zbog videa. kad krene snimat curice na plazi...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Posto se u temi bas i nije povela rasprava o onome sto je u naslovu bilo naznaceno, a i zeusovo pitanje u prvom postu bilo vezano uz memorijsku karticu, ova tema bila je off u dijelu u koji je postana pa je prebacena na lokaciju kojoj odgovara tematikom! Link cu ostaviti par dana!
Inace sto se memorije tice, zapitaj se jedno, a to su dvije stvari:
1. Koliko ces dugo koristiti aparat u nekoj divljini u kojoj nema ni foto radnje a ni kompa u blizini?
2. Da li ces slikati u max rezoluciji, ili ces znajuci da slike neces razvijati na vece formate, biti zadovoljan i sa recimo 3 MP?
3. Da li si "brz na okidacu" ili su tvoji objekti pomno odabrani i promisljeni?
Imaj na umu i to da ti u max rezoluciji i kvaliteti sa 5MP na karticu od 256 MB stane oko 100 fotki (dakle na onu od 512 MB oko 200), i prema tome probaj procjeniti svoje zahtjeve!
Zadnji uredio Bimbi : 04-05-2005 u 16:51
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ovo koliko fotki stane na koju karticu to si vidio baš za ovaj aparat?
Mislim si kupit ipak od 512MB zbog duljeg odvajanja od kompa tj. preko ljeta i tako.Meni je svejedno kolko će bit kada sestra kupuje memoriju sebi za ekskurziju.A što se linka tiče,navečer kad budem imao vremena ću napisat nekoliko.I mogu reć da video bude dosta kvalitetan na onoj rezoluciji od 640xnešta,a za zvuk mi netreba fotoaparat,zato mob služi,a što se slika tiče meni je dovoljno i onih 3.2MP jedino mislim slikat sa 5MP kada nešt na plaži slikam pa da na kompu mogu uvećat
Evo što se njega tiče
![]()
Kratki opis proizvoda:
SAMSUNG digitalni foto aparat DIGIMAX A5, 5.0 M pixela, 3 x optički, 4 x digitalni, 1.8" TFT LCD color, VGA 30 fps movie clip, glasovni zapis uz fotografije. Uključena oprema: 16 MB inetrne memorije, punjač i punjiva baterija, torbica, USB kabel, AV kabel, trakica za nošenje, software CD.
E da i da pitam Bimbia,ja nisam dobio AV kabl uz digitalac,šta da radim,da im se idem tužit ili šta?
@zeus S obzirom na ono sto si naveo mislim da ti je 512 dobra odluka! Kako je WB mislim vec i rekao, od viska, barem u ovom slucaju, glava sigurno nece boljeti!
Sto se potencijalne tuzbe prodavacima tice, nista od toga! Kako ces i sam iz nize navedenoga moci shvatiti AV kabel nije ukljucen u opremu koju sa navedenim digitalcem dobivas!
Najprije copy/paste krucijalnoga dijela:
In the box: Camera, Case, 2 x AA batteries (alkaline) or 1 x CR-V3 lithium non-rechargeable battery , USB cable, Wrist strap, User guide, Software (Digimax Viewer 2.0, Storage drivers).
A evo ti i link pa pogledaj sam:
http://www.digital-cameras.com/Digit...mera-2529.html
@wb Nije bilo bas za ovaj model! Kod vecine modela (ako govorimo o istoj rezoluciji cipa) bez obzira na mem kartice slican je broj fotki koje se mogu pohraniti na npr 256MB u max rezoluciji. Medjutim, ovdje tvoje pitanje stoji! Naime ponukao si me da malo istrazim, posto sa Samsungom nisam imao iskustava! Izgleda da u max rezoluciji i max kvaliteti navedeni fotic sprema samo 50 ak fotki na 256 MB!
Evo i detaljnije:
Capacity(16/32MB)
2592: Superfine 3, Fine 7, Normal 11
2272: Superfine 5, Fine 10, Normal 15
2048: Superfine 6, Fine 12, Normal 19
1600: Superfine 10, Fine 20, Normal 31
1024: Superfine 25, Fine 50, Normal 76
640 : Superfine 64, Fine 127, Normal 194
* These figures are measured under Samsung��s standard conditions and may vary depending on shooting conditions and camera settings.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ma pitao sam zato jer skoro svaki model ima drukčiju kompresiju i sl. Recimo ja sa T1 na 256 MB mogu u rezi od 5 MP i standard kvaliteti spremiti 183 slike. Ako je 'Fine' kvaliteta (ja osobno ne vidim razliku između 'fine' i 'standard') onda stane nešto manje od 100 slika na 256 MB. S tim da je ta moja kartica magic gate tako da je za fotke u stvari na raspolaganju oko 220 MB. Uglavnom u 5 MP na standard kvaliteti jedna fotka je velika oko 1.1 do 1.2 MB a u 'fine' kvaliteti, odnosno manjoj kompresiji jedna fotka zauzima oko 2.2 MB.
Kod svakog fotića je ovo drukčije, neki imaju bolju, neki lošiju kompresiju i sl...
@Bimbi ovo za s.fine na najvećoj rezi nije 3 nego 4 slike,ispitano tj. isprobano,e da i kod mene 1 slika na najvećem svemu zauzima 2.36MB
@wb kolko T1 ima MP
Pa 5.... pogledaj recenziju i napravi nešto slično za svoj fotić ak ti se da...http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10082
...pa kupi 512 mb jer cijena nije velika - u Ve-milu Security Digital 512MB Flash Memory Card = 320,30 , dok je za sony Memory Stick PRO 256MB for Sony dig. camera = 329,16 ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ma kakva flash kartica,za mene treba SD kartica
@wb svakako ću napraviti,prvi put radim tako nešt pa ću se poslužit tvojom recenzijom
...pa to ti je to... provjeri ovdje: http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?idgrupa={4DCF63B1-A8A9-49D5-8430-2962FB9E449C} ...Izvorno postao zeus
ma smoto sam se,ali svakako očekujte ovih dana recenziju
i ja sam ubo ovakav digitalac, zanima me kakve sve kartice idu u njega?
...Secure Digital (SDIzvorno postao kinfa
), dok za MMC nisam siguran...uzmi si minimalno 256 mb jer su stvarno jeftine...
Kao sto je vec i vise puta spomenuto u ovoj temi, ovaj aparat prima SD (Secure Digital) i MMC (MultiMedia Card) kartice.
Jos i da spomenem da vecina uredjaja koji primaju jedan od ova dva tipa kartica, obicno prima i onaj drugi, to ukljucije i mobitele.
Cijene su im priblizno slicne, a i brzine rada, tako da je manje vise svejedno koji odaberes!
dakle išla bi ova kartica? Security Digital 512MB Flash Memory Card = 320,30
DA išla bi ova kako piše iznad tvog posta!
pozdrav
Kako i zec rece, isla bi svaka SD kartica, pa tako i ova!
ja sam imao samsung digimax 370 3,2mpx.
imao s njim i kabel za tv u opremi.
na 128mb mmc karticu no name iz ve-mila 1024x768 superfine stajalo 278 slika
indikator baterije živcirao,nikad nisam znao kada će se ugasiti (4 baterije nimh 2100 duracell ublažavale problem)
zeemax
Bookmarks