LOLIzvorno postao lili
![]()
![]()
![]()
![]()
šta njima sve pada na pamet
P.S. to je već negdje pisalo ali ne na forumu nego u nekim novinama
Sonyjeva tehnologija zaštite glazbenih CD-a protiv ilegalnog kopiranja, oko koje se digla velika frka, može se lako onesposobiti uz pomoć obične samoljepljive trake.
Takozvana XCP antipiratska zaštita duboko se infiltrira u operativni sustav i to bez znanja korisnika. Deinstalacijski program nije ponuđen, a ako ga slučajno pokušate ručno deinstalirati i ukoloniti, onemogućit će vam upotrebu CD playera. Zbog toga se digla velika frka u Americi, a kontroverzni softver naveliko je i naširoko kritiziran, pa je Sony odlučio sve tako zaštićene CD-e povući iz prodaje.
Teksaški državni odvjetnik Greg Abbott podnio je u ponedjeljak tužbu protiv Sony BMG-a zbog kršenja zakona koji zabranjuje distribuciju spywarea. Naime, on tvrdi da XPC antipiratska zaštita Sonyju šalje informacije o tome kada, tko, gdje i kako sluša njihove CD-e, bez ikakvog znanja slušatelja. Sony zasad to negira.
Ipak, unatoč vrhunskoj tehnologiji kojom je pokušao zaštititi svoje CD-e, uz pomoć najjednostavnije "tehnologije" samoljepljive vrpce, odnosno popularnije - selotejpa, moguće je zaobići Sonyjevu zaštitu.
Istraživačka tvrtka Gartner tvrdi da je sve što trebate pri tom jedan komad neprozirne samoljepljive vrpce širine nokta zalijepiti uz vanjski rub CD-a. To će drugu sesiju na kojoj je smješten i samoinstalirajući XCP softver učiniti nečitljivim za CD-player.
Ovo je sve što vam treba za piratluk
Nakon toga vaše računalo će takav "zaraženi" CD tretirati kao jednosesijski glazbeni CD, a programi za "ripanje" CD-a moći će raditi, odnosno moći ćete ga dalje presnimavati koliko god želite.
Naravno, veliki i ugledni Gartner korisnicima nije preporučio da to učine, no, vjerujte, i mi bismo željeli saznati djeluje li to baš tako kako tvrde ovdje.
Štoviše, ako korisnik ne želi koristiti samoljepljivu traku, većina programa za kopiranje CD-a lako će moći duplicirati zaštićeni disk, i to u svakom slučaju, tvrdi Gartner.
Nakon više od pet godina nastojanja, glazbena industrija još nije uspjela pronaći pouzdanu DRM shemu (Digital rights management) za zaštitu glazbenih CD-a. Gartner smatra da ovaj cilj neće ni doseći sve dok CD-i mogu biti upotrebljivi i u samostalnim CD playerima.
Glazbenoj industriji bolje je da razvija DRM kao alat koji prati korisnički račun, a ne kao sustav zaključavanja, smatra Gartner.
Naravno, Sony ima i drugu mogućnost. Ako RIAA to prihvati, Sony bi isto tako mogao tužiti proizvođače 'selotejpa' i to zbog 'svjesnog i namjernog' kreiranja alata koji omogućuje glazbeno piratstvo.
IskonInternet
23.11.2005.
LOLIzvorno postao lili
![]()
![]()
![]()
![]()
šta njima sve pada na pamet
P.S. to je već negdje pisalo ali ne na forumu nego u nekim novinama
Jeso the patak zboog og sve više mrziim sony.Još malo pa će i onni uz microsoft na moju crnu listu proizvoda
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A sad tuže Sony jer je upotrijebio i dio koda od LAME-a koji je open-source a nigdje to nije naznačio. A Sony je jedna od kompanija koja se bori protiv piratstva !
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Meni Sony nije nesto pretjerano drag, a onoga PAPČINU BILLA svaki dan psujem u raznim pozicijama i situacijama. A ništa propast ce SOny, nije zdravo zivit u JapanuIzvorno postao Daniel Morales
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
ja mrzim sony
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Onda uzmi čekič i razbi svoj Telefon: SonyEricsson t630Izvorno postao sipe
![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Pametno ovo sto VUki kaze, odoh razbit kompjuter, procurit ce mu binarna krvIzvorno postao blazzer
Izvorno postao sipe
svaka čast ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
e jste mudraci. Sony je kvalitetna firma, barem prema mojim iskustvima. A to što su japanci skužili da se rat nemora voditi isključivo oružjem nego se osvajati može vrlo kvalitetno novcem, to je već problem kultura i različit je od nacije do nacije.
Vrlo vjerojatno oni koji nisu kupili svoj OS već su ga instalirali sa nekog polupraznog CDja imaju pik na osobu koja je pokrenula Microsoft i napravila te windoze na kojima vecina radimo. a ako nekome nesto ne funkicionira moze se obratiti na besplatan MIcrosoftov tele broj.
****** isto je kada ukrade netko kazetofon i onda okolo prića da je taj ntko šugavac od koga je ukrao jer je kazetofon neispravan.
A što se tiće Sonyja .. ja imam doma telku koja je stara sada već19 godina (među prvim Trinitron cijevima) i super radi, slika je odlična. imam i video Sony i radi vec 8 godina. Što se tice kvalitete tu su meni OK ali je i telak i video (made in Japan, a ne mađarska UK, Spanjolska itd.)
a to da ce Sony stititi svoje interese buduci da su distributeri glazbe, igara,filmova i na kraju krajeva medija na kojima se to moze nac, oprostite tu nije nista cudno.
dobar grah daleko se čuje
Šuj, ok je štititi svoje vlasništvo,ali ga nije ok štititi tako da nekome sj.... komp ok?
da ali ga spašava sonyericssonIzvorno postao Vuki
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Bookmarks