edit by zappan: prebacio sam u kafić, preozbiljna je tema po mom mišljenju za chataonicu.
Inače se ne volim previše o politici raspravljat, ali ovo me stvarno rasp*dilo.
Ne znam koliko ste upućeni, pa ukratko: PBZ je sklopio ugovor s talijanskom manjinom u RH i njima je davao (htio davati) povoljnije kredite. A onda su svi ostali napali PBZ da to nije u redu, da je protuustavno, da se krše prava (svi građani RH su isti & ravnopravni), i tako dalje... You get the point.
I završilo je tako da je PBZ raskinuo dotični ugovor, tj. anulirao ponudu.
Ja osobno radim u banci (ne u PBZ, tako da ne tjeram vodu na svoj mlin) i znam da takve posebne ugovore, prilike, itd. ima jako puno firmi. Oprostit ćete mi što neću spominjati ni banku u kojoj radim a ni firme (bankarska tajna), samo ću reći da takvih stvari ima na tone, da su JAVNE i da apsolutno nisu protuzakonite.
Nadalje, smatram da banka može reći "odsad svim ljudima ispod 120cm visine dajemo povoljniju kamatu" i da je to u redu jednako kao što banka može reći "dajem povoljnije kamate studentima" - i to je u redu (i postoji).
K vragu, netko se u ovoj državi usudi osuđivat nekou banku za "neravnopravnost"? A zašto, kad smo svi ravnopravni, onaj s 20000kn plaće mora platit veći porez? Zato jer se školovao, jer je inteligentnijei i snalažljiviji (sretniji, na kraju krajeva) od onog koji ima 2500kn??? To je u redu? Ajmo' se svi visoko školovat, napravit po 5-6 doktorata, tako da kad nas konačno priznaju i kad dobijemo posao koji smo željeli možemo plaćat veće poreze. Tako da punimo proračun više. A naravno da nas za magisterij od 20ak tisuća eura nitko nije pitao (država, konkretno) - to nećemo dobit natrag. NEgo ćemo i na to (na pamet, inteligenciju, snalažljivost i školovanje) platit porez.
I onda takva jedna država ide osuđivat jedan PBZ koji je rekao "dajemo talijanskoj manjini manju kamatu". Mislim, i djelatnici Autocommerce firme (generalni uvoznik i distributer za Fiat, Alfu i Lanciu) imaju popust ako kupe vozila koja ta firma dila. Što je logično, ne? I djelatnici Mobisa mogu nabavit preko Mobisa Nokie jeftinije nego mi ostali. Ergo nismo isti. Nismo ravnopravni. PA ajmo onda to isto sredit, ne? Sve u novine, i svima sve zabranit.
I ja, evo, kad moram na šalter nešto obavit, ne čekam u redu ko i svi civili, nego zamolim kolegicu (kolegu) na šalteru da mi to i to napravi kad ima vremena, ostavim lovu i papire, i kad mi jave da je gotovo samo skoknem to potpisat. I ne čekam. Pa mislim da i mene zato treba u novine, i osudit. Jer nisam ravnopravan.
I teta koja pazi & čisti javni WC... Jel' ona plaća kad ide na taj isti WC? Ne vjerujem baš. A ZETovci? Plaćaju kartu ili imaju pokaz? Taksist, kad vozi svoju djecu nekud u disko (recimo), da li im naplati?
Ma gade mi se svi skupa (no offence anyone)... samo zato što NJIMA nije tako nešto ponuđeno, odmah se moraju bunit.

Odgovori uz citat
Bookmarks