moze biti vise razloga . jer si dirao kaj po jumperima za cpu_clock na ploci?
Zašto ne mogu podići FSB sabirnice sa 100 na 133.Imam ploču Gigabyte NForce2 GA-7N400S sa procesorom Athlon 1700 xp koji je radio na 1463 MHz (11x133) na prijašnjoj ploči. Sada radi na 1100 MHz i kada podignem FSB na 133 sistem se uredno diže do podizanja Windovsa kada se sve restartira. Matična ploča je ispravna, podržava FSB 100/133/166/200MHz.![]()
moze biti vise razloga . jer si dirao kaj po jumperima za cpu_clock na ploci?
Postoji samo jedan ON(133/166/200MHz) /OFF (100MHz)
jer je na ON? ako je , onda moram smisliti nekaj novo .
Nisi reko koji si čipset prije imo .. kt266 ? 333?
Ja sam probo AMT t.bird od 900 dizat na kt čipsetu i isto nije htjelo dic ni malo .. cim bi ja digo , bios bi loudao taj novonabrijani procesor , rame itd al u windowse nije htio .
Mislim da je to od ploče do ploče , a ne iskljucujem ni mogucnost da nisi dobro nes pdoesio u BIOSu / imas stari bios.
1. Na ON mi ne diže sistem, pa mi trenutno radi na OFF(11x100)
2. KT 333 (Soltek-VIA), a što se tiče BIOS-a vrlo je "siromašan" (ploča je 350 kn, kol`ko novaca - tol`ko muzike)
Probaj stavit novu verziju BIOS-a i pogledaj si temp kada digneš na 133. Sa novom ver. biosa bi ti trebalo radit
Ne bih baš "prčkao" po tome, na specifikaciji za matičnu piše "Supports AMD Athlon XP processor".
ili novi bios ili je ploca neispravna . drugo nema kaj biti .
ovako... nemožeš reć meni je prije moglo a sada neće ako si nešto mijenjao ne znači da će biti isto...moja preporuka bi ti bila da flashas bios i da probaš malo podignuti voltažu da vidiš da li će onda raditi jer neke verzije biosa drže npr 133 sa više napona a neke sa default tako da ti to sve ovosi o biosu...probaj razne verzije biosa...igraj se...
Log into the irc for instant help and chat 1. irc.wikkedwire.com | 2. /join #rohitab | 3. /nick yourusername
all you need is one place: http://www.rohitab.com
Ja mu nebi preporucio da se igra s biosom jerbo sam se ja igro tak , flešo sam ga iz windowsa , iskurio ga ... nije ga vise bilo moguce podic , skurio sam ROM na maticnoj , dneso na popravak KOD POZNANIKKA dakle nije stvar da me htio dorat , i naplatio mu lik kojeg zna 50 maraka to ponovno flešanjes nekakvim aparatom sta ti ja znam ..
Riješio problem (nadam se). Čini se da je u pitanju voltaža, a pošto istu ne mogu podići u BIOS-u jer nemam opciju, FSB sam podigao do 125 MHz tako da radi na 1375 MHz, jedino što mi je sada sporija memorija, umjesto 333, radi na 312 MHz.
ako ne grijesim , na ulazu u bios drzis f1 i ctrl idobijes skrivene opcije u biosu - one malo naprednije koje bi ti mozda mogle pomoci . tako je bar bilo sa jednom mojom gigabyticom
...ne boj se... ja imam GA-7N400-L i FSB radi na 166Mhz, a BIOS sam flashirao bez problema...Izvorno postao nitko
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
pa nema veze što ona podržava amd ako ti nemaš te opcije u biosu... flasahj bios na najnoviji ili još bolje skini neki moddani pa ga stavi...Izvorno postao nitko
Log into the irc for instant help and chat 1. irc.wikkedwire.com | 2. /join #rohitab | 3. /nick yourusername
all you need is one place: http://www.rohitab.com
Bookmarks