Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    E1000,V66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

motorola v 66 pomoc

Cao,

Prije svega sve pohvale za forum. Veliki sam ljubitelj motorole. Imam E 1000 i emotivno vezanu V 66. Problem je nakon sto sam unlock-ovao mobitel sa victor-om( bio je na T-Mobile) bio je funkcionalan ali mi je smetalo gluposti koje je stavio t-mobile pa sa ga flesh-ao sa SAP4_G_01.05.02R_lang000B_full_flash.shx rezultat je mrtav telefon. Kada konektujem telefon na usb prikazuje da je nasao motorola usb modem ali nije funkcionalan inace sam radio sa motorola RSD lite 1.7.

Ako neko zna neki link sto uraditi dalje ili savjet bio bih veoma zahvalan.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj ga u Multi Flash Flex-u pokrenuti u flash modu (*#) pa ponovno flash. Možda nije dobro sjeo! Imaj na umu da ti je baterija puna. Ako opet neće, skini neki monster (neznam koji, ali ti bolje znaš od mene jer je ovo stari model pa nisam se još susreo sa njim) i ubaci ga gore, i trebalo bi raditi!
    Pazi da skineš odgovarajući MonsterPack.

PS: usput, dobrodošao na forum!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    E1000,V66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vec pokusano...ali..

Hvala na savjetu ali prije nego sa poslao post rovio sam po forumima opciju sa tipkama za ulazak u flash mod sam probao na vec vise nacina sa baterijom bez baterije sa prikopcanim USB-om ali nista. Nakon poruke unrecognized USB device pokusao sam i sa editovanjem registry-ja (jer je prepoznao USB motorola modem) opet ne funkcionira. Nema sanse da mu pristupim ni na jedan nacin. Baterija je puna a imam i rezervnu. Mislis li mozda da sam zeznuo nesto hardverski u njemu kada sam fleshao pa sad ne moze da uspostavi komunikaciju na relaciji modem - pc?

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 2cv6club
    Hvala na savjetu ali prije nego sa poslao post rovio sam po forumima opciju sa tipkama za ulazak u flash mod sam probao na vec vise nacina sa baterijom bez baterije sa prikopcanim USB-om ali nista. Nakon poruke unrecognized USB device pokusao sam i sa editovanjem registry-ja (jer je prepoznao USB motorola modem) opet ne funkcionira. Nema sanse da mu pristupim ni na jedan nacin. Baterija je puna a imam i rezervnu. Mislis li mozda da sam zeznuo nesto hardverski u njemu kada sam fleshao pa sad ne moze da uspostavi komunikaciju na relaciji modem - pc?
    nisi ništa HW zeznuo, problem je vjerovatno u driverima...
    flash mode mora radit

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    E1000,V66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Malo pojasnjena

Hvala za odgovor. U vezi drivera prije nego sam fleshao phone prilikom prikljucenja na usb PC mi je odmah prepoznao kao motorolu v66 i p2k driveri koje sam imao su radili savrseno(isprobao sam na E1000 i v300 te iste drivere) sada mi prepoznaje kao "motorola phone [][][]" i odmah posle toga USB unrecognized device. Mislis li da probam sa nekim drugim driverima a ne p2k jer sam na netu probao jos naci nesto ali svi putevi vode na p2k i rezultat je isti?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    ROKR E1,K700i
    Operater
    mt:s
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verovatno je onda greska u flesh-u tako da probaj da nadjes neki drugi...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    E1000,V66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kad bih dosao do toga sve bi bilo OK. Osnovni je problem sto niti jedan software (victor 3.8, RSD lite 1.7, PST 7.1.1, Multiflashflex, Smartmoto) ne prepoznaju da je motorola spojena na USB tj. nakacena na racunar iako racunar prepozna usb motorola modem. Samo loader gl flex editor prepoznaje kao modem ali to je sve niti on ne moze poslati niti jednu komandu mobitelu.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    E1000,V66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

korak dalje "flash P2K Patriot"

Uspio sam otici korak dalje jer nisam mogao dobiti instalaciju (motrola accesories, flash, data logger etc..) sto sam dobio prvi put kada sam prikljucio mobitel preko USB-a. Sada vise toga nema, samo USB motorola modem. Spajajuci pinove 13 i 14 dobio sam poruku da je XP found new hardwer "flash P2K patriot" ali to je sve uspio sam naci neki driver za taj flash ali ne radi, jeli imao neko iskustva sto bi to moglo biti ili da li ima nkeo driver koji radi za navedeni flash device?

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    E1000,V66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konacno sam otkrio u cemu je problem. Zeznuo sam stvar sa pds zonom na V66. IZBRISAO!!! Molim vas ako ima neko v66 da li moze da napravi full backup pds zone, bootloadera da mi posalje mailom. HVALA UNAPRIJED. Backup se moze uraditi preko flashbackup-a v1.6 ili repstudio demo verzija.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. mrtva motorola e398. potrebna pomoc
    By mijat in forum Windows Mobile
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 05-08-2006, 19:17

Bookmarks

Pravila postanja