Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Godina
    39
    Bodovi
    7.688
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.688, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Jamstva pojedinih proizvodača u RH (Mobis, EM, Europatrade...) - vaše iskustvo -

Dakle, zamislio sam ovu temu kao temu u kojoj bi pisali vlastite dojmove o dotičnim servisima, što sve njihova garancija pokriva a što ne, priznaju li jamstveni list bez računa itd. Započet ću s Mobisom jer sam s njima u više navrata imao iskustva:

MOBIS - za priznavanje garancije potreban je samo jamstveni list (ne mora čak imati ni datum), a priznavaju čak i garanciju preko IMEI-a (u slučaju da ste izgubili jamstveni list i račun). Dobra stvar je i što će (pod garancijom) na zahtjev staviti generički software umjesto brandiranog (Vodafone, T-Mobile). Priznaju kvarove joysticka (dakle ne tretiraju to kao fizičko oštećenje), jedino me zanima pokrivaju li garancijom i flat kabel?

Eto, molio bih iskustva i s ostalim servisima, tako da sve objedinimo u jednoj temi.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran250 Experience Points250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    HTC One Mini 2
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    15.912
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.912, Nivo: 30
    Bodovi: 15.912, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiće MMM Agramservisa,kad sam zbrljo svoj EL71 sa updateom koji se prekinuo prije kraja,nije se dao upaliti.
    Odnesao,pitao što je bilo,kažem neda se upaliti,pitaju za jamstveni list,ako imaš,popravak za badava.
    Čak su mi stavili firmware verziju 41 koje nije bilo ni za skinuti na netu(aktualna je bila 38),stavili mi novi FFSInit,sve ok odrađeno.
    He, who laughs last, laughs best. He who laughs at Chuck Norris … dies.

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SGS4, SGN3
    Bodovi
    17.457
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.457, Nivo: 32
    Bodovi: 17.457, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uvjek kod istog tipa legalno uzimam SonyEricsson i garanciju Elektromagica vidim kada ju on popuni i spremi kod sebe u arhivu. Uglavnom funkcioniramo na principu povjerenja. Ako mobitel crkne ja ga predam njemu a on prosljedi dalje u servis. Nikad nikakvih problema ni dodatnih troškova. Jednom mi je mob čak crko, zbog pada i nije bilo problema. Primjetio sam da je svaki put bila nadogradnja softwera. Moja iskustva su pozitivna i zbog toga uvijek kupujem mobitel kod istog tipa legalno i nebrendiran pa koliko koštalo da koštalo.
    Tko laže, taj i krade,
    tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
    Sve je dobro dok ne tuku !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Qtek S200
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se tice IMEi broja ja sam zvao u petak mobis i covjek u servisu mi je rekao da barem moram garanciju imati ako vec nemam racun jer da mi sa IMEi brojem moze samo reci datum kada je mobitel proizveden..

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    ajFon triGeEs
    Operater
    Tmobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobis - nekoliko puta upgrade sw-a, svaki put gotovo isti dan, za garanciju bitan samo garancijski list, ne traze racun. Jednom imao vecih problema sa mobom (3510) nosio ga 7 puta u roku od dva tjedna na servis i nakon malo ozbiljnije inzistiranja dobio novi.. Uglavnom bezvoljni i bahati ali odrade posao

EM - nekoliko puta upgrade sw-a takoder odradeno OK ali mob ostaje kod nih 24 sata, dakle tek je sljedeci dan gotov. Takoder zamjenili mi krepalu BT slusalicu novom jer nisu imali djelove za popravak. Jako ok na prijemu uredaja... Eh da BT je bio na popravku 4 tjedna i tek onda su mi dali novi...

Europatrade - totalna katastrofa. Trazio upgrade sw-a (radi par bugova) i rekli mi da ce uredaj biti gotov kroz 10 do 15 dana?!?! Naravno zamjenski ne mozes dobiti ni pod razno... Iznimno neugodni i neprofesionalni.

RAM3 - slozili mi jednu v3 pod garancijom relativno brzo i osim cekanja u redu servisa sve ostalo proslo OK...

Eto to su moja iskustva u zadnji 7-8 godina sa ovlastenim servisima jer uglavnom uzimam mobove na zeleno gdje nikad nije problem ostavariti garanciju, a i ne cekas u redu

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    galaxy s
    Operater
    V.I.P.
    Bodovi
    9.796
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.796, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    danas sam napokon dobio natrag svoju e65 , bila je u mobisu na servisu jer mi svjetlo na alfanumeričkoj tikovnici nije svjetlilo ( dosta česta serijska greška kod njih ) , odnio sam ga 21.09. i tek danas je bio gotov ... uglavnom podignem ga ja i stavim sim karticu i memorijsku i upalim ga te otvorim slide a ono koda je šoder izmedju , upalise se i ispod ekrana dlaka ko u bajci ( pretpostavljam da je od četkice za čiščenje -valjda- ) , odmah se vratim u servis da im reklamiram a frajer za pultom mi reko da ipak dodjem sutra po njega , ma reko mu ja nema šanse da od obečanih 7max. dana da je bio 13 i da nisam blesav opet čekat , uzeo ga drsko i otišao do servisera , vratio se i ono preko k...a izvolite ... jako su aljkavi i bezvoljni al kak je rekao rise000 ipak odrade posao ( normalno ako ima malo pušeš za vratom ) ..

što se tiče flat-a , rekli su da mjenjaju tj. sve če zamjenit u garantnom roku ..
    www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
    moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tipično za njih. Još mi je u sjećanju FW update na 6280 koji je trajao preko tjedan dana...

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...evo mojih iskustava jer radim u trgovini pa šaljem mobitele pošto se ljudi ne žele zezat s tim garancijama i slanjem :

Mobis - relativno spor servis, treba nekh 1,5-2 tjedna da mob dođe s reklamacije, a često se dogodi da neke stvari koje garancija pokriva, oni ne poprave pod naznakom - ne spada pod garanciju ...

Europatrade - slično kao mobis, mobitel se vraća sa servisa nakon cca. 2 tjedna, neopširno objašnjenje popravka...

MMM Agramservis - dosad najbolji servis kod kojeg sam slao mobitele - prolaze svakakvi, od izudaranih, polivenih ...zatim - detaljno objašnjen popravak, ponekad i priložena slika mjesta gdje je bio kvar... ...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Godina
    39
    Bodovi
    7.688
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li je istina da Europatrade ne priznaje flat kabel pod garanciju?

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    galaxy s
    Operater
    V.I.P.
    Bodovi
    9.796
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koliko ja znam da ne mjenjaju , tj. uvjek se izvlače da je oksidirao i ne znam šta već .. čak neki privatni servisi hoče zamjenit , imam jedan e900 i prvo frajera kaj sam pitao jer pod tu "garanciju" zamjenjuju flat i reko je da da , i da su rijetki koji to hoče napravit .. sad dal je rekla-kazala ...

@wild-boy - daj mi reci koje to stvari koje su inaće zamjenjive pod garancijom a ne mjenjaju , jer meni je frajer rekao da sve mjenjaju ako normalno nije greškom korisnika tipa slomljen ekran , proliven s nećim ... čak su mi na n80 slide promjenili i to bez greške , tj došao sam im u servis i pitao dal je ovako normalno da se klima , frajer je rekao odmah da nije te da bi ga bilo dobro ostavit , slide su zamjenili ( normalno za cca 10 dana)
    www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
    moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Htc hero @ SenseHero b5
    Operater
    Tele2 K.O. 150
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ovako ide situacija...

31.07.2007. u Vip je na pretplatu uzet Samsung E390.

Korišten je do 15.07.2007, tj. do odlaska na more, gdje sam nosio stari telefon, da se slučajno ne bi novom nešto dogodilo (krađa, slana voda, sunce).

Po dolasku nazad u Zg (25.08.2007) novi telefon je u upotrebi. Radio je normalno do 15.09.2007, kada se iznenada počeo gasiti 10-ak puta dnevno.

17.09.2007, je preko Vip centra poslan u Europatrade servis, koji ga nakon 10-ak dana vraća s izvješćem da je telefon mehanički oštećen.

U njihovom izvješću piše:

Broken PCB. Jamstvo poništeno. Popravak cca 800 kn. kučište oštećeno

posebno sam naglasio oštećeno kučište... koje na sebi nema ni najmanje ogrebotine, a kamoli oštećenje... smiješno....

Telefon nije niti jednom pao, nošen je u torbici ili u đepu, i 100% sam uvjeren da nije mehanički oštećen, barem ne od mene...

Uz izvješće su poslali nekakvu sliku, pretpostavljam, matične ploće, koja nema na sebi ama baš nikakvu oznaku (serijski broj, imei...). Ja to ne smatram dokazom mehaničkog oštećenja.

Šta da sad radim?

Pričao sam s ljudima iz Društva za zaštitu potrošaća i sutra idem kod njih na sastanak da mi pokušaju pomoći.

Razmišljam o angažiranju odvjetnika. Ovo je postala stvar principa, i neću da me izhebu kao malog majmuna jer to definitivno nisam.

Koje još opcije imam?

Hvala svima koji su se potrudili barem da pročitaju post.

Pozdrav!

Ivan

evo prebačeno
    Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 09-10-2007 u 23:19
    www.oldiesclan.com

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    ..:: Sony ::..
    Bodovi
    11.510
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.510, Nivo: 25
    Bodovi: 11.510, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam imo sličan problem sa sgh-e730 tj oko neugodnosti u europatrade. Meni je bila situacija da kamera nije radila pa je pod garantnim rokom završio na servisu gdje mi je rečeno da je telefon bio u vodi i da zato ne radi kamera(logično bi bilo da onda ne radi cjeli telefon). Ubiti fon nije bio u vodi niti je išta čačkano po njemu, a oni mi poništili garanciju, ja sam se žalio više puta i čak sam htio cjelu priču dati u novine. Bilo je tu puno stvari izrečenih koje su prekomične i logički ne moguće. Na kraju sam istjerao pravdu u svoju korist pozvavši se na udrugu za zaštitu korisnika. Poanta je da budeš uporan u svom naumu inače če te dobro izje***i ! ! !

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do sada samo Nokije sam imao, dakle-Mobis.
    Jako drski i bahati, ali u njih imam povjerenja. Do sada sam slao dosta mobitela i svaki je uredno servisiran, a u slučaju da sam slao mob bez njihovog Jamstva, uredno bi me kontaktirali u svezi cijene popravka. Dosta korektno.

Zadnji slučaj-N95 koja je već 2 tjedna na serisu. Danas popodne je tek došla na red. Čekao sam čitavo popodne, međutim još uvijek stoji obavijest Mobitel je u radu. Trenutno serviser popravlja vaš mobitel. (trenutno je 22.30, mislim da ga "trenutno" ni u ludilu nitko ne popravlja!).
    Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
    U Mobisu!

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo moje iskustvo ovaj puta s MOBISOM,
    Znači Nokia N73 pala s kreveta i pukao đojstik, probao sam ga zalijepit, kažem da ne nosim na servis ali ljepilo je sve stislo tako da ga se nije moglo pomicati, fiksno je stajao. Odnio nakon par dana mob. na servis (ne u Mobis već gdje je kupljen mobitel, partner Mobis, te su ga oni slali). Priložio i račun i garanciju, pokupili samo garanciju, rekao istinu što se desilo, žena u dućanu napisala samo kvar na đojstiku i evo danas stigao sa servisa, čekao 10 dana i za svaku pohvalu od Mobisa, đojstik zamijenjen novim + što su mi zamijenili i numerički dio tipkovnice i sve je to pokrila garancija.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Najbolje igre pojedinih zanrova
    By L.L. in forum Igre
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 05-11-2006, 16:37
  2. Jamstva - SonyEricsson
    By KaKaV NeReD in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 29-01-2006, 17:35
  3. Jamstva - Samsung
    By KaKaV NeReD in forum Usporedbe Modela