.koliko ja znam može,ja ga čitam pomoću Netfront3.
Da li se forum može pratiti putem wap-a na mobitelu? Ako može, koje opcije moram zadovoljiti (ako moram) i sl.. Nije da nisam probao
Bilo bi korisno imati ovakvu opciju pa makar sa najjednostavnijim pristupom temama za pregled, bez text editora i sl. dodataka... Ili makar da se može pm provjeriti..
PS: zappan mogu sad dobiti odgovor?
i btw ako misliš da ovaj post zaslužuje novu temu (za slučaj da postoji cafe na wapu) napravi je, mene je odveć strah fulat nešto u MFO podforumu![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
.koliko ja znam može,ja ga čitam pomoću Netfront3.
WAP stranice cafe.mobil.hr ne postoje, ali dosta veliki broj novijih mobitela podržava prikaz html koda tako da je moguć pregled web stranica.
Osim toga postoji Opera mini browser koji je prilagođen mobilnim telefonima. Meni na CXV70 i na C 75 radi odlično. Uz to možeš isključiti učitavanje slika pa tim smanjiš promet.
Na kraju ostaje samo pitanje isplativosti jer kad izbaciš slike pojedina strancica foruma "teška" je od 5 - 7 kB.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
A onaj xHTML nije isto?
pretpostavljam da tu Operu mogu staviti na Nokiu 6230 ako već radi na CXV70... Jel treba ispuniti još neke uvjete možda?Izvorno postao Sljaka
Btw na što si mislio kad si rekao ovo za isplativost..? Isplati se ili ne?
Možeš staviti na N6230, ali mislim da ona ima bolji browser (nisam probao) od Opere (koja nije besplatna)
Zadnji uredio Dark : 11-10-2005 u 23:13
Na kojem telefonu ?Izvorno postao lili
dobar grah daleko se čuje
what? na mojem!Izvorno postao KaKaV NeReD
ima stranica
wap.ona riječ koja je prepoznata.com i samo upišeš cafe.mobil.hr doduše ne možeš se log on-at
za one koji ne znaju riječ koja je prepoznata ima earth svoj email odnosno g mail...
kaj ti ovo znači: nemožeš log.on at ?
Najbezbolnije je da se uredi da svi novi postovi stizu i na e-mail (a ne samo prvi sledeci),e onda je to najlakse citati na mobu....
Inace i ja koristim po nekada Netfront,ali mi je to skupa varijanta!!!!
Ček ček nisam te baš skužio.. Možeš malo pojasniti, kakav earthIzvorno postao Hacker
?
Ako si mislio da idem na wap.cafe.mobil.hr.com - ne radi.
Jel mogu sa ovim default browserom ići na html stranice i sl.. Da je tako odavno bi bio sretanIzvorno postao Dark
![]()
Ja imam Netfront3,spajam se pomoću vip.wap.gsm.Upišeš URl cafe.mobil.hr,upišeš ime i lozinku i to je to.Možeš sve čitat,ali je malo skučeno,ali ti naplate poštenski!Ako si to mislio?![]()
Opera mini je besplatna, bar se takva može naćiIzvorno postao Dark
. Ne znam kakav browser ima N6230, ali npr. kod CXV70 i C75 ako se koristi ugrađeni browser onda nemate kontrolu prometa i isključivanje slika da bi se smanjio promet je dosta komplicirano. Korištenje Opere je daleko ugodnije, za svaku učitanu stranicu odmah se vidi koliko kB ima, slike se isključuju i uključuju kroz izbornik. I još k tome pamti hrpu posjećenih stranica (nisam ih brojio,ali popis je duži od 3 puna ekrana)
Jedini uvjet je da mob podržava Javu. A što se tiče isplativosti, to je relativno. Ako uzmeno naš forum za primjer i uzmemo prosjek od 6kB po stranici onda to izgleda ovako. Prvih 6 potrošiš na početnu stranicu, drugih 6 na logiranje i trećih 6 na pregled novih postova, ako su novi postovi na dvije stranice to je još dodatnih 6. Za pregled teme opet 6 i za eventualni odgovor opet 6. Znači da bi odgovorio na samo jednu temu potrošio si 30 - 36 kB. Dobra je stvar da se možeš vraćati natrag tako da posjećene stranice ne moraš ponovo učitavati, ali ako odeš predaleko (npr. na početnu stranicu) moraš se ponovo logirati i onda opet imaš 6+6+6....Izvorno postao XLR8R
Neke stranice pak ne mogu biti ispravno prikazane ako ne učitaju slike, tako da je surfanje po webu sa mobitelom još uvijek daleko od isplativosti. Jedino za probu da se vidi da se i to može.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
wap.google.comIzvorno postao XLR8R
ne izravno, forum nema svoju WML verziju stranica. možda postoji modifikacija ili plugin za to, no nisam vidio potrebu to tražit kad je takvo surfanje forumom po meni još preskupo za hrvatski standard (niti je tko tražio može li se postavit).Izvorno postao XLR8R
ostale mogućnosti su ti forumaši već objasnili
ajd ti malo izvidi kad nadjes vremena jel postoji kakav plugin jer ja cesto citam neke forume (Esato) prek wapa.
Sto se tice skupoce tu nebih ulazio ali je sve stvar tarife koju netko od tog hrvatskog naroda ima. Ako su na prepaidu onda im je nažalost najskuplje. Za cca 60 kn imaš nekih 25 MB prometa pa ako netko tlko brije na forum možda si to i priušti.
dobar grah daleko se čuje
hm, od nas dvojice nekako mislim da ćeš prije ti nać vremena kad ćeš moć zasurfat i napravit lagano pretraživanje foruma na www.vbulletin.org, pa ako nađeš mod za verziju 3.5.x, samo daj link na temu.
Ok dosta toga sam skužio, ako uspijem nabaviti kabel probat ću tu Operu...
Hvala svima!
Bookmarks