Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.797, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nikon d70 Vs Canon Eos 350d

Sto se tice cjene/ulozenog novca i prerformansi tu je Nikon u plusu !
    Ali za nesto vise para Canon daje puno ljepsu i kvalitetniju sliku !

Najvece zamjerke nikonu su mi sljedece !
    Nema Vertical tj battery gripa ! 5 AF tocaka prema 7 canonovih ! Nije mi jasno zasto im iso ide tek od 200 ali nek im bude ! Razlika u megapixelima 6 nikonovih prema 8 od canona .
    Plus kod Nikona je taj da mu je shutter speed 1/8000 a canon je 1/4000 .
    Ima brzi Flash X-sync 1/500s dok canon ima 1/200s .

Nemogu biti 100% objektivan ali ukoliko nikon hece/zeli napraviti dobru konkurenciju canonu neke stvari ce morat popraviti ! Dok sam prije par mjeseci kupovao SLR procitao sam puno i previse clanaka o oba ta modela , sve moguce usporedbe i odustao od nikona !
    Ugl ako se i uzme d70 to uopce nije los SLR dapace dobar je ali u svakom slucaju kaska za canonom .
    Fakat nije bezveze da canon svake godine pokupi vecinu nagrada na "skoro svim" natjecanjima" tj da vecinu SLR-ova proglase u nekom domenu najboljima !
    Zadnji uredio cook22 : 05-10-2005 u 11:43
    Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usporedne cjene Nikona i Canona

Nikon D70s, (KIT) AF-S 18-70mm 9800-9900 kuna !
    Canon EOS 350D/EF 17-85 IS KIT + BGE3 (Battery brip) 10800 kuna

Objektivi su priblizno isti ali + je na canonovoj strani ! Slika pri 18mm na nikonu mi bas nije najbolje sjela . Sad dal je to zbog fotica ili je takav objektiv nisam dalje pretrazivao ali ugl u ovom rangu objektiva canon je bolji !

BGE3 - jako dobra stvar to generalno fali nikonu !!!! - jednom kad to imas na foticu vise ne skidas ! jer nema vise iskrivljenih ruku , problema kako primiti fotic i napraviti sliku ! Na BGE3 imas drugi okidac i sve potrebne funkcije kao i na fotoaparatu !

Znam da je 1000 kuna puno ali je vrlo ispativa kupovina koju kod nikona nemozes dobiti ! Steta .

Ovaj Nikon i Canon su u istom rangu SLR fotoaparata . Ugl Canon ga sije za par duzina .

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stranice sa usporedbom Canona i Nikona !

http://www.imaging-resource.com/PRODS/EXT/EXTA2.HTM

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page21.asp

Napomena ! Na dpreview.com-u neki podaci nisu 100% tocni tj canon je izdao druge Kit-ove tj uz tjelo fotoaparata idu i drugi objektivi (17-85 is)!

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao cook22
    Ovaj Nikon i Canon su u istom rangu SLR fotoaparata . Ugl Canon ga sije za par duzina .
    Ne bih se složio...
    Po meni je 350d prije u klasi sa nikonom d50 nego d70... tako većina i kaže na stranim foto sajtovima. Pa čak i kad njih uspoređuju canon navodno djeluje više poput 'igračke'. NHF, samo velim što sam pročitao...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da Canon djeluje poput igracke to je 100% Tocno ! Velicina - izvedba tj plastika/guma prema izradi Nikona tu je Nikon bolji to stoji . Ali to je ono sto vidis iz vana a ono sto je po meni glavno ... bar ja tak rezoniram je slika koju dobijes na kraju tog cjelokupnog procesa . U svakom slucaju moja zamjerka canonu je ta da su 350 nagurali u premalo kuciste i da je battery grip/vertical grip potreban do zla boga .
    Zasto NHF ! Sto vise razlicitih misljenja to bolje . Gledao sam je i Nikona kojeg bi htio imat ali malcice je pre skup za moj djep

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    NHF zato jer si možda malo subjektivan, kao što si napisao...

Vjerujem da znaš o čemu pričaš, ali šta stvarno 350 stavljaš uz bok D70(s) prije nego uz D50?
    Jer sam ja uglavnom nailazio na usporedbu sa D50, kao glavnim rivalom...
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da kad ides pretrazivat za d50 onda vidis usporedbe sa 350d !
    Ali kad ides traziti specifikacije i reviewe za 350d onda dobijes usporedbe sa d70 !
    Znam da je cudno al je tako . Jer kad je 350d izasao mogli su ga usporediti sa d70 jer d50 tad jos nije ni postojao .
    A sa druge strane prava usporedba bi trebala biti sljedeca D70 Vs 20d .... A ako cemo o ovoj kombinaciji Nikon tu gubi trku generalno ... jedino kaj ga spasava je to da je par tisuca krznenih zivotinjica jeftiniji ! (cca 5000)

Evo kad smo vec kod Nikona ove bi ja htio imat u kolekciji ! Radje drugi nego prvi ! Ali i prvi je Fenomenalan !

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/d2h.html

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/d2x.html

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo to sam si i mislio, da su te usporedbe starijeg datuma.
    Od kad su 350xt i D50 na tržištu, oni su u većini reviewa glavni rivali.
    D70S je klasa iznad. A sad to što njemu nema usporedbe koja bi bila realna, to je druga stvar...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm klasa iznad ... mozda je !
    Kad sam isao kupovat SLR jedino su takve usporedbe i bile . Na neki nacin njima sam se vodio tj bile su mi vodilje . Jedino kaj mi je zao da nisam imao love za 20d .
    Sto se tice d50 - neznam - necu reci da nije dobar aparat (vjerovatno u SLR) svjetu nema takvog ali nikon je izbacio nesto "sramotno" okrstljeno i na brzinu samo da moze konkurirati 350d . Po meni jako los marketinski potez .

Po meni je bolji 350d po nekom drugom d70 .... oba imaju prjednosti i mane sad sve ovisi sta tocno trebas i odlucis se za ono sto ti najvise treba .
    U svakom slucaju presudit ce nijanse / A najvjerovatnije cjena .

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto, malo bacim zara u pepeo i odmah se vatra rasplamsala, nego, kako mislis da je slika XT ljepsa od d70? Ono malo sto sam gledao cini mi se da je nikonova slika ostrija i bolja dinamicki, ne govorim samo o testovima sa standardnom KIT optikom, nego takav dojam mi je ostao nakon bjesomucnog traganja i ganjanja raznih test slika po internetu, ili se varam?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm ... e sad . Kak da to kazem nikon ima jake boje koje mi ne izgledaju prirodno . Nemora biti da se ti varas ni ja .... Puno toga na fotografiji je "subjektivna" procjena . U svakom slucaju ako kupis d70 neces se razocarat - mene jednostavno zivciraju neke stvari koje nikon nema a meni bi bile potrebne pa sam se okrenuo Eos-u .

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U pravu si, svejedno stoji da je Nikon dinamicki dosta bolji i ostriji to se vidi na slikama,to nije vise stvar subjektivne prirode, a mislim si, mozda i namjerno u photoshopu autori "modificiraju" slike, nikad ne znas. Zato je to najbolje saznati od nekoga iz prve ruke tko je imao priliku raditi sa oba aparata, jer ovak je tesko samo na temelju googla donijeti zakljucak

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Google , forumi - domaci i strani , review stranice . Tesko da ces naci nekog koji ima Nikona i Canon-a .... bio bi to pre preskup sport jer objektivi kostaju ko suho zlato . A kupovat odjektive na dvije strane se generalno ne ispalti . Kad jednom izaberes "neku firmu" tesko da ces preci na drugu jer javalja se problem kompatibilnosti objektiva . Znam da postoje razliciti konverteri - nastavci da jednu vrst objektiva mozes staviti na drugi tip tjela - jedino je pitanje isplativosti a i naravno onda dolazi i u pitanje kakva je kavliteta takve slike .

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To mi je baš glupo da se nisu dogovorili za neki standard i da svi piče samo po tom. A sad se u igru još ubacuje i Sigmin (Olympusov) 4/3....

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da glupo za korisnika ali pametno i dobro za zaradu ! Tj dobar nacin da si osiguraju ljude i da im ljudi ne prelaze na druge firme i ne uzimaju druge tipove fotoaparata .

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ovo je zanimljiva tema i bas mi je drago da je ovako aktivna, zahvaljujuci entuzijastima na forumu. Vec neko vrijeme gruntam i skupljam lovu za kupnju neke opreme. Vec sam par putabio blizu kupnje, ali su me onda opet sitnice odvratile (upravo ispod navodim jedan takav primjer sa 350D). Kako je negdje Cook vec i rekao, ova oprema je skupa i ne kupuje se bas svaki dan i valja dobro odvagati prije kupnje. Manje vise oduvijek, dakle posljednjih pola godine, moja muka svodi se na tri do cetiri tijela: Canon D350, Nikon D70/D70s, Canon 10D, Canon 20D. Najzadovoljniji i najsretniji bi bio sa 20D i opremom koju sam vec negdje naveo, ali za to mi jos fali love, pa se nadam uskoro realizaciji. Moj drugi izbor bi bio Nikon D70s. I kako sada stvari stoje, ukoliko me ne iznenadi neki novitet, ako ne uspijem realizirati kupnju 20D, odluka ce pasti na D70s. U nastavku nene stvari o kojima se pricalo u temi Canon EOS, a koje bi i ovdje bile vrlo korisne!

= Citat = Izvorno postao Bimbi
    Zasto ne 350D! Najprije plasticno tijelo! Dakle ako pucas na ovu klasu i vec dajes taj nemali novac, vjerojatnost je da ulazes u aparat koji ce te sluziti barem 10 do 15 ak godina (naravno uz nadokupljivanje razne opreme), u uvjetima cuvanja i koristenja koji ce varirati. Manje ili vise cesto ce se sa njega skidati i montirati razna oprema, tretirati ce ga se pazljivo, ali opet zeljeti ce ga se i adekvatno iskoristiti. Imao sam prilike raditi sa 300D starim 6 mjeseci, ne pretjarano iskoristavanim. Osjecaj koji ti daje to plasticno tijelo pri izmjeni objektiva ili umatanju bljeskalice, vjeruj mi, ne doima se nimalo dobro, a kamo li "polu profesionalno" kako se taj apatar karakterizira! Osim laganoga skripanja i cudnih zvukova, kada na takvo plasticno tijelo montiras nesto tezi objektiv i bljeskalicu balans aparata je ocajan, imas osjecaj kao da se boris sa tezinom objektiva. Pored toga i 300D i 350D (oprobao sam i 350D na kratko u jednom ducanu fotoopreme u Becu), pored toga sto su plasticni i mali su aparati. Mislim, nemoj ovu izjavu shvatiti doslovno i usporedjivati 350D sa Ixusom, mali su za SLR -a! Ne znam da li si ih vidio u zivo i imao priliku drzati ih u ruci, ali tijelo jedva da im je zamjetno vece od recimo DSC717 ili 8080, po meni premalo i pomalo prelagano (tijelo sa baterijama oko pola kile) za SLR aparat (imao sam i 20D u rukama i to bi se vec moglo nazvati SLR om, tezina tijela sa baterijama skoro 800 grama, magnezij kuciste, dobro ispuni saku i dobro lezi u ruci, jednostavno pravi feeling)! Nadalje 350D ima znatno inferiorniji sustav fokusa u odnosu na 20D. Mnogi testovi su pokazali kako je podosta sporiji i nepouzdaniji (premda se razlika sa 7 na 9 tocaka i ne cini tako velika, izgleda da ipak jest). Osim navedenoga 350D ima po meni daleko losije opticko trazilo (jao rijeci, citaj viewfinder) koje ima mogucnost prikaza jedva polovice informacija u odnosu na onoga na 20D (u nekim situacijama vrlo bitno). Jos jedna sitnica jest da se za sada ne moze kupiti dodatni akumulator za 350D, a vjerojatno se nece ni moci, a na duge staze i ovo mi igra ulogu!
    = Citat = Izvorno postao cook22
    Nikon d70 cjenovnim razredom se svrstava u rang izmedju e-300 i eos-a 350d . Kvalitetom izrade je bolji od eosa 350d i vjerovatno s boljim funkcijama dolazi u KIT-u s jednim objektivom AF-S 18-70mm/3.5-4.5 (9500 kuna) Isplativa kupovina za ovaj fotoaparat ali u nekim stvarima cak je i E-300 bolji od njega .
    Jos uvijek stojim pri ovoj tvrdnji. Ne znam da li je cook promijenio misljenje s obzirom da je u medjuvremenu postao ponosni vlasnik 350D. Kako sam cook i rece, jest da je najvazniji konacan rezultat, odnosno fotografija, ali bitne su i one usputne stvari.

D70 je punokrvni SLR, pravoga balansa i tezine. Odlicne ergonomije i performansi. Pravo je zadovoljstvo koristiti se ovako dobro odmjerenim i izvedenim aparatom. Bez problema podnosi i vrlo teske objektive od 200mm i vise. Imao sam priliku oprobati ga i sto se izvedbe aparata i kucista tice imam samo pohvale. Meni je osobno ta komponenta kada je rijec o SLR ovima vrlo bitna. Performanse su slazem se jednu malu nijansu losije od 350D, vrlo malu nijansu, a kvaliteta slike je tu negdje...ovisi o ukusima, a o ukusima se ne raspravlja.

Ovisi o korisniku, ali ja osobno ovdje ne bih imao dvojbe. Bez donosenja suda o tome koji je od ova dva aparata bolji, osobno bih se odlucio za Nikona D70s, jer meni osobno pruza "ono nesto" sto kod 350D ne nalazim!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam nekako Nikon fan glede D-SLR aparata, iako se nisam imao prilike služiti njima.
    Moje opredjeljenje dolazi više iz toga što sam pročitao, vidio (na slikama i uživo) i iz iskustava profesionalnih fotografa s kojima sam imao prilike raspravljati.
    Što se tijela SLR-ova tiče, D70(s) mi izgleda upravo onako kako želim da SLR izgleda. Kvalitetno i idelane forme.
    Kad bi bio u situaciji vjerojatno bi baš njega kupio. Ali s obzirom da nisam, a i s obzirom da mi se nit ne žuri s takvom kupovinom, radje bi pričekao neki sljedeći Nikonov model (recimo D90 ) koji bi ispravio i ove mane koje ima D70s. Samo se nadam da neću predugo morati čekati za taj "idealan SLR"...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    Nokia , sammy
    Operater
    T-shrot
    Godina
    51
    Bodovi
    11.797
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Idealni SLR" uff dal ce ga ikad biti !
    Sto se tice onog kaj sam prije napisao nisam promjenio misljenje osim sto sad i eos-i dolaze u vise kitova . Jedino kaj mi je fakat zao ko psu je to da nisam uspio uzet 20d ... ali u svakom slucaju 350d je dobar aparat i za sada nemam nikakve zamjerke na njega . Ali tko god da ga kupuje neka uzme battery grip jer bez njega je to pre mali aparat i izgleda smjesno !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Kupnja fotoaparata # preduvjeti # savjeti pri kupnji
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 27-08-2010, 11:34
  2. Canon EOS serija
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 15-02-2007, 23:15
  3. Canon Power Shot A520
    By Inovator in forum Recenzije digitalnih fotoaparata