Evo Sto je ikako ovaj UMTS, i kakve nove mogucnosti to nudi, i sto je EDGE jer su to rekli uvesti u ovu prokletu crnu Bosnu i HERCEGOVINU. Pliz malo pojasnite ja blage veze o ovome nemam
Evo Sto je ikako ovaj UMTS, i kakve nove mogucnosti to nudi, i sto je EDGE jer su to rekli uvesti u ovu prokletu crnu Bosnu i HERCEGOVINU. Pliz malo pojasnite ja blage veze o ovome nemam
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Najkraće moguće:
UMTS = Universal Mobile Telecommunications System = 3G = ono na čemu će se vrtiti videotelefonija
EDGE = Enhanced Data for Global Evolution = poboljšani, obnovljeni, pojačani i prošireni GPRS
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
E gledajte ljudi, nemam ja blagog pojma ni šta je GPRS, ja ovako šupam po mobitelima, a pošto naša mreža ne može poslati ni pišljivi MMS il nešto slično nisam nikad razmišljao o mobilnoj mreži malo ozbiljnije.
Što se dobiva tom edge tehnologijom, još sam prijetio da se u Siemens uređaja serije x65 i x70 automatski upali znak GPRS na mobu što bi to moglo značiti??? pitam se, pitam se...
Hoću li dobiti WAP, mogućnost pregleda html stranica, MMS, i sl. ???
pitam se, pitam se...
Nemojte se smijati mojoj ne informiranosti nije to čudno mi smo ovdje još u kamenom dobu mobilne komunikacije, i naša mreža ne ispunjava niti sve mogućnosti A50, a da ne govorim o ovim novim mobovima
svašta ćeš dobit.Moći ćeš gledat i javljat se na forum,čitat wap strane,vodofon live-tamo imaš svašta od sporta,zabave,navigatora,tv programa,sanjarice,e maila.chata i još sto čuda.Do tada imaš forum.ni tu ti ništa nefali ne?
![]()
aloooooIzvorno postao lili
kakav Vodafone u Bosni, kakve sanjarice, kakav navigator i kakvi bakrači. daj malo probaj pratit što čovjek hoće saznat. po tvome bi imao i televiziju u boji.
dobar grah daleko se čuje
Sve je OK, ali imajte na umu da sam ja iz Hercegovine, a ne iz Bosne, sto je jos veca ironija, oni imaju neki pristup wapu il tako nesto ....Izvorno postao KaKaV NeReD
![]()
GPRS, EDGE i UMTS su načini mobilnog prijenosa podataka. GPRS je otprilike brzine kao 56k modem, EDGE (ili EGPRS) je poboljšana i otprilike 5 puta brža verzija GPRS-a (220kbps), a UMTS je još brža verzija, ali za nju treba potpuno nova infrastruktura jer radi na većoj frekvenciji (2.4GHz, dok GSM radi na 0,9 ili 1,8GHz), a time i više baznih stanica jer je domet manji.
MMS se može slati ako ti mobitel podržava, a imaš GPRS ili barem CDS (9,6kbps, koristilo se u prapovijesti), a html stranice u pravilu otvara skoro svaki mobitel sa ekranom u boji (nije pravilo, ali ipak je u većini slućajeva tako), a naravno, treba ti i neka vrsta komunikacije, a što imaš bržu vezu, surfanje je ugodnije.
Look, imam ja mob koji radi podržava sve to, ali mi Mobile operater Eronet ne dopušta da šaljem MMS preko bilo kakvog protokola, to malo plodi po sred čela, ali eto.
A zovem ja službu za korisnike i pitam hoce li doci ulsuga slanja MMS-a, kaže ona Možda i to dočekamo, ovo MOŽDA dobro pogledajte i smijite se sramoti crne BiH.
A evo jedna looda provala profesora, onako malo off ali neka se nađe da je ne zaboravim. U prvoj klupi jedna cura storkce kemijskom, ono pali pa gasi, ito brzo![]()
, kad dođe nastavnik "dabogda ti ta olovka u grobu strokcala i mrtvu te zabaljvala!!!" AHAHAHAHAA
![]()
![]()
![]()
u pravilu vecina telefona ne podrzava HTML protokol. WIN OS i Symbian telefoni ih uredno podrzavaju a uz to imaju i raznih browsera za HTML. Postoje java aplikacije za ostatak telefona koje prikazuju HTML, ali ja sve to sto sam probao nemoze se mjerit sa Symbianom pogotovo S80.Izvorno postao Dark
razlika u prijenosu podataka GPRSom, EDGEom ili UMTSom je iskljucivo u brzini, a time se otvaraju nove mogucnosti odnosno ponude operatera.
Dakle ako ne mislis izdvojiti lovu za skidanje raznih gluposti na telefon brzina ti i nije vazna.
u usporedbi sa nekim normalnim zivotom bez telefona, to ti je kao da ti netko ponudi da odes ljetovati u Australiju za odredjenu svotu (obicno je visoka) a ti mozes birati dali ces autom, vlakom, brodom, ili avionom. Tu ti je UMTS avion ali ako nemas para za ljetovanje djabe ti dva takva.
što se operatera i tehnologije tiće. dragom Bogu a i nama svejedno.
BiH je suverena država i imate operatere koje imate.
to je isto ko da se javi neko iz Slavonije i kaze ja sam iz Slavonije i jabi mogao imati jeftinije poruke ili televiziju u boji a vi ostali NE.
A i tom wap-u se ne moraš uopće radovati. Skupo i nedovoljno pregledno. Jednom sam otišao na forum preko moba i spušio nekih 30-ak kuna za par minuta.
da blazzeru,nemoj govorit da smo mi crna hercegovina,eronet je dobar po cijeni,ali je najgore đtogovore da će te usluge doće POČETKOM FAKING SEDMOG MJESECA
A do tada ih svaki dan redovno zovi i pitaj kad će wap.
Ja i frend smo ih svaki dan zvali tako da su meni i njemu zabranili na tjedan dana zvat 0633801![]()
evo i unas je dosao GPRS i MMS, al sad je sranje (da oprostite) što nak kažu nazovi službu za korisnike, ja vec dva dana zovem prokletu službu, a ono kaže "pričekajte molim" pa mi onda spuste slušalicu. OOOOO šta sam ja Bogu skrivio pa me na BiH osudio ????
Bookmarks