Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    ASUS P535
    Operater
    Tele 2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

xbackup na I-Mate Jam-u ????

Pozdrav ekipi.
    Da li je netko uspio i da li je uopce moguce povratiti podatke spremljene sa xbackupom na SD karticu nakon hard reseta ili nakon sto se je ispraznila main battery i backup battery???? Pod time ne mislim samo na contacts i appointments nego i na aplokacije instalirane u main memory.
    Da li aplikacije instalirane na SD rade nakon hard reseta ili praznjenja beterije?
    Xbackup je meni preintaliran sa WWE 1.11 ROM-om tako da bih ga trebao imati i nakon hard reseta.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Henk13
    Pozdrav ekipi.
    Da li je netko uspio i da li je uopce moguce povratiti podatke spremljene sa xbackupom na SD karticu nakon hard reseta ili nakon sto se je ispraznila main battery i backup battery???? Pod time ne mislim samo na contacts i appointments nego i na aplokacije instalirane u main memory.
    Da li aplikacije instalirane na SD rade nakon hard reseta ili praznjenja beterije?
    Xbackup je meni preintaliran sa WWE 1.11 ROM-om tako da bih ga trebao imati i nakon hard reseta.
    Ja backupiram samo Contacts and Appointments jer rabim i permanent save. xBackup mi je za svaki slučaj (iako sve ionako još imam sinkronizirano na PCju). Dakle, ti podaci su mi se vratili nakon hard reseta. Vjerojatno bi se vratili i kad izabereš all data, to nisam probao. Ako neke podatke spremaš na SD onda se ne moraš brinuti jer SD nije zahvaćen Hard resetom (pa čak ni Storage!).

Dosta ljudi rabi SpriteBackup. No nekako se uvriježila praksa da se ne backupira baše sve (tu prvenstveno mislim na korisnički instalirane apliakacije). Ipak ih je nakon hard reseta sigurnije ponovo instalirati.
    A u slučaju da se radi ROM upgrade, preporuka je da se SpriteBackup uopće ne rabi jer se po vraćanju backupa starog ROMa može zbrljati funkcionalnost novog ROMa.

Začudo, aplikacije instalirane na SD rade i nakon hard reseta odnosno nakon što se registry entryji obrišu. Provjereno.

I naravno, xBackup ćeš imati i nakon reseta (jer je to aplikacija iz ROMa, preinstalirana).
    MDA Compact IV

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    ASUS P535
    Operater
    Tele 2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovoru.
    Sta se contacta i appointmentsa tice bio sam vise manje siguran jer ih i ja imam na PC-u, vise me interesiralo za aplikacije, jer recimo ako ti se slucajno isprazne baterije onda ponovo insaliravanje aplikacija uzme vremena. No vecina aplikacija mi je na SD-u tako da nebi smjelo biti problema.
    Iako ga nisam koristio jer nije bilo potrebe,mislim da se sa xbackupom moze sve vratiti, jer onda opcija all data nebi imala nikakve koristi po mom misljenju.
    Xbackup je vrlo koristan ako ti se desi sranje a nemas PC blizu sebe (recimo ako si cesto na putu kao ja).

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kad sam rekao da se izbrišu registry entryji aplikacija poslije Hard reseta, a aplikacije se mogu pokretati na SDu moram to pojasniti. Aplikacije se mogu pokretati, ali samo ako odeš izravno u njihov folder na SD kartici. I to je nezgodno. Dakle ne mogu se više automatski pokretati iz Start->Programs jer je informacija o tome izgubljena. Ako ti se u tom slučaju ne da puno aplikacija sa SDa ponovo instaliravati, možeš pokupiti shortcut svake od plaikacija i ručno ih smjestiti u Programs group.

Još jedna stvar. Ovisno o tome kako si konfigurirao ActveSync poslije hard reseta treba pozorno pristupiti sinkroniziranju kontakata. Stvar je u tome da ako si namjestio da se uvijek replaceaju informacije na desktop PCju može se dogoditi da ActiveSync pomisli da si ti ručno obrisao kontakte i ostalo na PPCju i on to stanje preslika na PC, odnosno izbriše sve na PCju. A zapravo se radilo o hard resetu i ti si želio samo vratiti podatke s PCja na PPC. Malo tricky. Provjeri zato kako si u Tools->Options->Rules postavio settingse.
    MDA Compact IV

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    ASUS P535
    Operater
    Tele 2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za mach1!
    Pitanje u vezi sprite backup-a.
    Kako napravis restore sa tom aplikacijom nakon hard reseta ako ona nije instalirana u originalnom ROMu? Da li je moras instalirati ponovo nakon hard reseta ili postoji neki drugi nacin?
    Mislim xbackup je za razliku od sprite backupa integriran u ROMu, pa mislim da je to prednost.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za mach1!
    Pitanje u vezi sprite backup-a.
    Kako napravis restore sa tom aplikacijom nakon hard reseta ako ona nije instalirana u originalnom ROMu? Da li je moras instalirati ponovo nakon hard reseta ili postoji neki drugi nacin?
    Mislim xbackup je za razliku od sprite backupa integriran u ROMu, pa mislim da je to prednost.
    Postoji, kako ga oni zovu, Sprite Backup PC Agent za restore backupiranih podataka baš pogodan u slučajevima Hard reseta kad ničega nema instaliranoga. Podaci se mogu povući s PC Hard diska ili čak LAN mreže ako si ih tamo backupirao.

Dakle, ne moraš imati instaliran Sprite Backup poslije hard reseta da bi napravio restore podataka.
    MDA Compact IV

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    ASUS P535
    Operater
    Tele 2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovoru, ipak mislim da je xbackup (ako radi kako bi trebao) prakticniji jer je vec instaliran pri samom hard resetu. Ako si na putu i godisnjem, malo je vjerovatno da ces PC vuci sa sobom.
    Posalo sam ti PP

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    iP4
    Bodovi
    11.517
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.517, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam radio restore podataka sa xbackupom poslije hard reseta tj. totalnog pražnjenja baterije i radilo je. Samo neke aplikacije koje su bile registrovane više nisu bile.

Dok nakon svakog hard reseta Active Sync nije mogao da prepozna koji je uređaj priključen, traži novi partnership. Znači moram ponovo mijenjati ime sinhronizacije i mislim da nije htjeo raditi restore podataka jer je bio registrovan pod drugim imenom.

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    ASUS P535
    Operater
    Tele 2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koje aplikacije ti nisu radile?
    Mislim,da li su ti radile one aplikacije koje si instalirao u main memory a nisu dio ROM-a?

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    iP4
    Bodovi
    11.517
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Radile su sve aplikacije u main memory-u, a na sd kartici sam imao neku igru instaliranu i registrovanu a poslije hard reseta i restore-a samo vise nije bila registrovana. Ostalo je sve bilo isto, SPB pocket plus se vratio i bio registrovan i sve moje postavke, cak i neke poruke koje sam imao u inboxu u vrijeme backupa su se vratile kao i vrijeme i datum.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    MDA Compact IV
    Operater
    T-mobile HR
    Godina
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na odgovoru, ipak mislim da je xbackup (ako radi kako bi trebao) prakticniji jer je vec instaliran pri samom hard resetu. Ako si na putu i godisnjem, malo je vjerovatno da ces PC vuci sa sobom.
    Posalo sam ti PP
    Je, zbog toga što je u ROMu je praktičan. Ja samo arhiviram Contacts, Tasks, Connection settings i Appointments. Fileove sinkroniziram s PCjem.
    Za backup aplikacija i settingsa ne rabim ništa jer sam pristalica friških instalacija nakon hard reseta (ima posla - u ovisnosti o broju aplikacija, ali i tako se hard reset ne radi često). Previše čitam po stranim forumima o problemima s restoreom pa sam nekako sigurniji da će tad sve štimati onako kako sam htio kad to ručno podesim. A i subjektivni je dojam kontrole da znam gdje je što (kao kod novog moba) kad ja vraćam aplikacije i fileove koji mi trebaju. Na svu sreću da se hard reset ne radi često
    Zadnji uredio mach1 : 12-08-2005 u 15:11
    MDA Compact IV

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove