Stari balkanski običaji![]()
Dnevna norma policajca – pet kazni
Da policajci rade na normu, javna je tajna, a da su i sami često nezadovoljni zbog toga, može se uvjeriti na siteu Sindikata policije Hrvatske na kojoj se članovi jedni drugima jadaju zbog problema na poslu. Diskutanti su uglavnom nezadovoljni time što, žele li ostvariti normu, moraju dnevno "opaliti" po džepu određeni broj građana. „Nije važno je li vani -20 ili +50, nije važno da li ćeš obići bankomat, naselje, kladionicu...bitne su...mjere. Radimo li na normu? Da li je bitno imati 5 kazni i 5 legitimiranih ili raditi posao policije izvan toga“ stoji na njihovom forumu. No može se tu doznati štošta. Recimo, kako napredovati. „Zakolji šefu prase i dobro ga napoji ko svinju i rješenje je tu, a možeš mu iscijepati drva za zimu. Tako su neki napredovali“ savjetuje policajac iz Slavonije.
Stari balkanski običaji![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
...i mi ćemo u evropu, da...
...ma zna se za to već duže vrijeme, samo što nitko to nije htio reći...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ah,ima toga i u EU, samo što je to tamo znatno rijeđe.Izvorno postao Eminem
ali tamo je u osnovi policija u službi građana, a ne kao kod nas u službi vlasti za koju muze pare od nas
evo kako susjedi ispunjavaju normuali nisu ni naši lošiji
...veoma poznata situacija u mome kraju... već sam navikao na to...Izvorno postao Hacker
Svaki Drot Pasji Skot
@member
Ne lupetaj. Kao da je svaki murjak pyzda i lopov. Bez generaliziranja.
mislio sam da to nije nikakva tajna. Odavno je da murja mora imati 10 mandatnih kazni prije nego što se vrati u stanicu taj dan.
Mene je jednom prilikom (prije 10ak god.) zaustavio na putu iz Samobora prema Zagrebu neki mladi. Sve je bilo u redu, pa je tražio štrik za vuću koji sam imao i pitao ga jer smijem šlepat auto ako je neispravan po toj cesti, odgovorio je da ne sa štrikom nego moram koristiti šlep službu ili krutu vuču. Nakon toga me je pitao dali sam držao rastojanje, na što sam ga upitao kako me je zaustavio jer da nisam držao rastojanje auto ispred mene bi ga pregazio. i tako dalje brojao je siherice u prvoj pomoći i stvarno nije ništa mogao pronać. Pa sam ga pitao jer treba pisat kaznu pa da ja ljepo idem jer nemogu više čekat. Onda mi je rekao da treba dnevno 10 mandatnih. Reko sam mu ljepo da napiše za pojas za šta je kazna bila onda nekih 7,5 kuna, i dam mu 10 kn a on jadan oće izvratit pa nemože preči cestu zbog prometa da ode u Golf po ostatak pa sam mu reko da počasti šefa s kavom za te pare.
dobar grah daleko se čuje
Za mene jesu.Izvorno postao frish-KI
Znači, ja u autz MORAM imati sajlu za vuču, ali sam ne smijem šlepati auto? Ako je tako, kome da se obratim da mu.... sad bih svašta napisao.Izvorno postao KaKaV NeReD
pazi onda da ne fulaš profesiju jer si po razmišljanju rođeni jedan od njihIzvorno postao member
![]()
fak ofIzvorno postao KaKaV NeReD
![]()
Ne ozbiljno, ja ovakve stvari govorim samo iz dosadašnjeg iskustva,nažalost.
A sad može neko mislit da se zajebavam ili da sam glup,******...
Samo velimo da ne možeš sve trpati u isti koš. Jest da je većina ljudi imala većinom neugodna iskustva s murijom, ali da ima i onih koji rade taj posao kako spada. I meni je jednom htio prikrpati kaznu za nevezivanje, ali tu sam si i sam kriv jer sam kad me je zaustavio odmah odkopčao, pa kad je došao do prozora vidio da nemam pojas. To mi je bilo prvi put da me uopće zaustavljaju. Naučio sam lekciju.
Ma dobro,ne govorim ja o takvim stvarima vezano uz promet. Nisam vozač i nebum ni bil pa nemam tih problema. Ima puno gorih stvari od toga.
Uostalom,nema veze nisu ni sve stvari za javnost...
LOLIzvorno postao member
![]()
Sve napako radiš, ja kad me zaustave vežem pojas, a ne obrnutoIzvorno postao frish-KI
![]()
...Izvorno postao gog
![]()
... pa naravno...
Bookmarks