Cekaj, ne mislis valjda "Zatoici samuraj"???
evo baš pogledao "zatoićija" u svom kućnom kinu i nije mi jasno kako je cijeli film,dd 5.1,dd 2.0,dokumentarac s snimanja,kino najava-dakle cijeli originalni dvd stao na jedan 4.7 dvd! ja sam mislio da se to nemože-odnosno da moraš micat dodatke da bi ti film stao na dvd! ako se neko razumije,nek objasni
Cekaj, ne mislis valjda "Zatoici samuraj"???
nemoras micat dodatke! ja kad snimam dvd film, uvjek ostavim sve samo 'stisnem' film u dvd shrinku a razlika u kvaliteti skoro da je i nema odn ja je bar okom nemogu zamjetiti.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Možda je i origigi jednoslojan. Ne znam o kojem se filmu radi, ali o tome ovisi i kvaliteta sažimanja i prostor koji film zauzima..
@brunek-upravo taj
@iggxy-kopija
@floorkilla-to sam i ja mislio(da je sliku malo degradirao da mu stane)-kolko ga % taj dvd shrink smanji?
pa onoliko koliko treba da stane na dvd, odnosno da sveukupno tezi 4.7 gb.
a to je neka automatika? nemožeš sam odredit kolko će ga smanjit?
mozes oderedit. al nije potrebno. sve on to sam napravi. a ak te zivciraju neki dodatci poput najva filma to izbacis a umjesto toga smanjis kompresiju na kvalitetu slike i zvuka.
ma mozes radit sta hoces ali ja sam shvatio da nema potrebe za izbacivanjem dodatnog sadrzaja kad skoro da nema promjene kvalitete...
jedino, recimo susreo sam se sa situacijom da imam film na 2 dvd (iz videoteke) pa sam ga htio stavit na jedan dvd, al mi se nije dalo zezat stim....
pitam,jer nabavio sam seinfelde na divx pa bi ih stavljao na dvd da mogu gledat jer moje dobro,al svejedno usrano kućno kino nemože divx reproducirat! pa bi probao što više epizoda na jedan medij nagurat!
Zadnji uredio niten : 28-11-2004 u 02:45 Razlog: štatebriga
To s seinfildom ne možeš u dvd shrinku.
Samo u nekom drugom programu.
Tipa Win dvdcreator ti je najjednostavniji adobeov pinnacle studio ti je malko teži ali ima više mogućnosti.
Ili imaš besplatne programe u Bug-u.
Tipa avi to dvd ili divx to dvd ili neki sličan program.
Film obradiš u tom programu i onda ga samo snimiš u neru.
Možeš dakako i u neru snimiti dvd iz divx-a.
Samo moraš imati mpg encodere podešene.
Encodere također možeš besplatno nabaviti u bug-u.
A što se tiče sažimanja filma u dvd shrinku.
Kad film otvoriš u šrinku odredi što ti ne treba.
Primjer:
Ne trebaju ti srpski,makedonski,mađarski i ostali titlovi.
Ne trebaju ti scene ili dodaci sa snimanja.
A što se tiče shrinka on umanjuje vrijednost filma za nekih 10-20%
ovisno o prethodnoj kvaliteti filma.
naime ako filmima 100% čistoću,onda će "uzeti" samo 8-10%
Ali ako je 70% čistoće nakon obrade u šrinku nećeš ga imati volje gledati.
Isto tako za filmove s dvoslojnih dvd-a ili s dva dvd-a možeš prebaciti na jedan s programom 2toOne.
Bug-cd.
Sretno
Zadnji uredio Marcano : 26-02-2005 u 23:01
Nije istina, ovisi o tome koliko je film "kompresibilan", koliko zauzima u originalu i sl....Izvorno postao Marcano
ako je vec prije bio kompresiran neces dobit opciju u shrinku da ga vise smanjis. a slika na tv-u se i ne vidi da je kompresirana zbog rezolucije, dok na kompu itekako
dali ima program(a vjerujem da ima) daslike(jpg) kad šaljem preko računala na drugo smanji tako da mogu poslat više velikih slika.?
![]()
čuj, jpg slike su ti kao mp3pjesme... jpg ti je već komprimirano dosta... možeš jednino probati smanjivati kvalitetu... ali nemožeš smanjit veličinu bez gubitaka...
Mozes smanjit rezoluciju,a i mozes slike zipat
May the Force be with you!
A i pitanje je totalno. Lili, lili, opet radiš gluposti.
![]()
![]()
Skužio sam njenu taktiku...kad nekaj hoće pitati, onda se ubaci u neku temu di je intenzivna spika jer zna da će joj netko, po principu vjerojatnosti, dati odgovor i rješiti problemIzvorno postao frish-KI
![]()
Bom Chicka WahWah
da,spika je na ovom topiku baš intenzivna i aktualna![]()
Izvorno postao frish-KI
hvala ,neču vas više maltretirat s glupostima.Sorry
![]()
Bookmarks