e frenda, gle kontrast tesko da bus podesio, ali onaj trokut ti je normalna pojava tako da znas i na mojem (vidio si ga) je ista shema s tim trokutom...
Evo, dobio ja od starog P900 (on je uzeo MDA3), tak da sad imam 2 moba...ali pošto je mob rabljen, imam par pitanja:
1.) Kada pišem poruke, upisujem kontakte u imenik ili kalendar, sa desne strane ekrana imam jedan crni trokut koji izgleda kao neki bug...nisu mrtvi pikseli radi toga jer tog zacrnjenog trokuta nema na bilo kojem drugom meniju osim ovog kaj sam nabrojio...u čemu je stvar i kako to rješiti?
2.) Da li postoji mogućnost da se tipkovnica otvori i počisti...frend i ja imamo isti problem, a to je da nam određene tipke ne hvataju najbolje...npr. tipku "OK" moram stisnuti ko budala da bi mi prihvatilo, dok s ostalim tipkama nema problema...
3.) Gdje se (i da li se uopće može) podešavati kontrast na mobitelu?
Bom Chicka WahWah
e frenda, gle kontrast tesko da bus podesio, ali onaj trokut ti je normalna pojava tako da znas i na mojem (vidio si ga) je ista shema s tim trokutom...
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
a tipkovnicu mozes odvoriti i pocistiti ali budi pažljiv
Jel mi može netko pomoći rastaviti tu tipkovnicu? Ja se u to uopće ne kužim, pa ako je netko iz Zagreba, da se nađemo i da to sredimo...tnx!!!
Bom Chicka WahWah
ja ne zelim imat prste u tome jel se lako moze dogodit da popuca ona tanka plastika...prijedlog ti je da uzmes neki tanki nozic,ja sam to radio s onim malim švicarcen i onda odvojis tipkovnicu i vidjet ces kako je sastrane pricvrscena,zatim ju lagano nakosis da iskoci,isto kao i maska na nekom mobitelu.
ako je isto ili slicno kao na P800, dok je zatvorena, joj dolje (ja sam s prstima uspioIzvorno postao PhytoSculpt
) odvojis plasticni dio i dignes sa lijeve i desne strane, onda otvoris tipkovnicu i isto ponovis sa plasticnim dijelom kod ekrana
![]()
nije bas isto,jel ako rastavljas tipkovnicu na p900 vece su sanse da ce popucat plastika posto je jako tanka
Onda moje ne vrijedi![]()
gle ja sam to radio na p800 i nije bas lagano, stvarno je velika vjerojatnost da ti pukne. frendu smo cistili i nije bas bajno, moj savjer ne diraj bolje neg da zajebes
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Već sam sve riješio...tipkovnicu sam zamijenio (platio sam 270kn u Retelu)...objasnili su mi kaj znači taj crni trokut, odnosno to nije nikakav bug nego on ima svoju funkciju...i to je to! No svejedno, hvala svima na savjetima:-) Pozdrav![]()
Zadnji uredio .El Nino. : 23-03-2005 u 17:23
Bom Chicka WahWah
Hm, a mozda da sad i ti ostalima ovdje objasnis smisao tog trokuta?![]()
Ak vas baš zanima, meni su tak objasnili u servisu...taj trokut se javlja na mjestima gdje se pišu poruke, upisuju kontakti, naziv slike jottera i sl. jer on predstavlja kao neku zamišljenu liniju, odnosno: kako P900 ima sposobnost da prepoznaje rukopis, ako pišete iznad te zamišljene linije slova će biti velika, a ispod te linije, slova će biti mala (ili obratno, nisam siguran)...znači vi sa štapićem pišete po ekranu kao sa olovkom po papiru, a mob će to slovo pretvoriti u slovo u digitalnom obliku...
Bom Chicka WahWah
ispod linije su brojevi a iznad linije su slova kolko se sjecam
Drago mi je da si skuzio "ono sa trokutom" iako meni to vise slici na neku strelicu! Ako si sa mobom imao uputstva (ako ne evo ih http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...s1_1&pid=10101)
to ti je tamo izuzetno dobro objasnjeno, cak su ti i nacrtana i objasnjena pravila pisanja sa stylusom, tako da mob bez zabune moze registrirati znakove koje mu upisujes (iako ja nikada nisam bio pristasa te vrste upisa, nekada zna dobro posluziti)!
Pametna je i odluka da zamjenis tipkovnicu, sada se mozes probati izivljavati na staroj, a sto se zamjene tice, to je vrlo pametno jer ces kako je i jasno uz manji pritisak na tipke postediti onu plastiku pokraj displaya, na koju se oslanja tipkovnica, a koja vrlo lako hoce puknuti i otpasti, ako ti se to vec nije desilo do sada (desava se na gotovo svakom P900)!
Sto se kontrasta tice, ne mozes ga korigirati! Mozes korigirati samo brightness i to u Control Panelu, pa Display, pa Power pa Adjust Brightness!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
P900 očito nema ni brightness...otišao sam na control panel > display > power, ali brightness nema...nema veze...
Bom Chicka WahWah
Iznad trokuta: brojke, u liniji: velika slova, ispod trokuta: mala slova... sta se tice rastavljanja: meni je p900 pao u more, rastavio sam ga cijelog i iznenadio se kako se lako rastavlja! 4 vide i sve je dole...+ 2-je za tipkovnicu!
Tipkovnica se otvara necim ostrim npr. nozem...otvaras ju na najprije na rubovima gdje se zglobno pomice pa naokolo. Unutra kontakte drzi ljepljiva bijela folija koju isto tako odvojis od plocice nozem! kontakti (limici) ostaju na foliji, njih je najbolje ocistit kontakt sprejom ,a i plocicu takodjer...ako je na kontaktima vidljivo crnilo istruzes to nozem do srebrnog sloja... pa pustis da kontakt sprej malo nagrize kontakte i zatim sve operes alkoholom! zaljepis pazljivo foliju nazad i to je to!
moje iskustvo...pozdrav
Thanks na pomoći! Ali neda se meni s tim zezat...uzeo sam novu oriđiđi tipkovnicu i sad ću biti miran:-)
Bom Chicka WahWah
Ljudi, jel mi može netko reći da li za P900 postoji status report za poruke, odnosno dospijeće o dostavljenoj poruci i ak postoji, di se to može uključiti?
možeš ga uključiti kad šalješ poruku ali za svaku poruku posebno, nemože biti stalno uključen. Kad pišeš poruku klikni doli na ikonu sa znakom @.
OK, thanks! It works:-)
Ljudi, jel zna netko kako podesiti na P900 da mi stvari koje šaljem s kompa dolaze ravno na memorijsku karticu, a ne memoriju telefona? Događa mi se to da kada šeljem file od 20-30Mb, da ga neće primiti jer na internoj memoriji nema dovoljno mjesta...jel postoji kakav drugi način, osim korišrenja sync stationa, jer ga nemam?
Na zalost, mislim da neces imati srece oko ovoga!Izvorno postao PhytoSculpt
Pretpostavljam da podatke salje spreko BT-a!
Ako da mob ih po defaultu sprema u Messages/Beamed, pa ti onda kasnije biras sto ces s njima! Dakle ako podaci dolaze preko Ic-a ili BT-a ti mozes birati jednio da li zelis podatke primiti ili ne, lokaciju ne mozes birati!
Kako bi to mogao rijestiti, ja sam igrajuci se sa svim i svacima na mobu pokusavao nesto slicno! Najprije moras nabaviti neki zesci File manager, koji ti prikazuje sve one skrivene fileove s kojima OS radi! Zatim pratis gdje ti skida podatke kad ih saljes preko BT-a i onda navedeni folder kopiras na Mem Stick! Navedeno ne radi uvijek, dapace meni je cesce ne radilo, nego radilo! Mislim da drugug nacina osim jos nabave docka nema!
Ako imas mail aktiviran na forumu posaljem ti File manager pa se igraj, samo pazi da si ne skrsis OS!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Imam File Man...budem sutra kupio card reader i s time ću riješiti problem...
A jel znaš možda da li se mogu stavljati subtitles na filmove koje gledam na mobu?
Kako je najbolje konvertirati divx filmove...na koliko Hz i kbps-a da stavim u Smart Movie Converteru?
subtitlovi se mogu stavljati a zapanjujuce je kako su dobro citljivi kad se prebace na mob...
za postavke se vise ne sjecam al kombiniraj pa vidi sta ti odgovara
Jel zna netko gdje u Zagrebu ima za kuputu Memory Stick Duo od 256Mb? Svugdje imaju Memory Stick Pro Duo, ali to ne radi na P900 jer sam probao par kartica od različitih proizvođača...
Bookmarks