Ovako , obrati se ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, postoje komisijski pregledi, gdje onda komisija odlucuje o stupnju invaliditeta. Moj prijedlog ti je nazvati ministarstvo i pitati. Znam da je negdje kod djamije u Zg-u ta ustanova.
Znam da je glupo pitanje za forum, al mozda neko zna nesto slucajno, s obzirom da moja doktorica nema pojma tocno di trebam ic, a ni itko koga sam pitala do sad...Uglavnom, znam da mogu dobit neki nizi postotak, a i zbog vozackog bi htijela to rijesit jer ne mogu u obicnu autoskolu, a za onu za invalide moram imat status invalida. Doktorica mi je rekla da treba 'neki' formular s kojim se poslije ide na 'neku' komisiju i tako to, ali nista ne zna tocno, ni kak se zove formular ni di tocno trebam ic...Pa ako itko ista zna, bila bi zahvalna na bilo kakvoj informaciji![]()
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Ovako , obrati se ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, postoje komisijski pregledi, gdje onda komisija odlucuje o stupnju invaliditeta. Moj prijedlog ti je nazvati ministarstvo i pitati. Znam da je negdje kod djamije u Zg-u ta ustanova.
al pazi da te ne sjebu. gamad su ti oni teska, ako se neces boriti na kraju ces ispasti potpuno zdrav!!!!!!!![]()
Nedajte se kontorlirat'. www.fmjam.com Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajprije stoga što su dosadni sebi samima.http://www.youtube.com/watch?v=kQfCAiDfzvI
@ beetleman tnx
@ moTo znam da su grozni, al kak se borit ako oni procjene da si zdrav? Mos se yebat...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
gle stari pitaj doktoricu. ona zna tj trebala bi znati.
Nedajte se kontorlirat'. www.fmjam.com Kad je ljudima dosadno, dosadno im je ponajprije stoga što su dosadni sebi samima.http://www.youtube.com/watch?v=kQfCAiDfzvI
@moTo daj pročitaj pitanje prije nego odgovoriš
@Peky, ovisi o kakvoj se invalidnosti radi.Najbolje je otići na socijalno u kvartu di živiš i kod njih se raspitati. Sve te stvari ionako idu preko njih i oni organiziraju Invalidske komisije. Pripremi kompletnu medicinsku dokumentaciju, čim detaljnija to bolje, jer komisije pregledavaju uglavnom dokumentacij rijetko kad i samog čovjeka. Jedino u slučaju ako nešto iz dokumentacije nije jasno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pitam ti staru ja navecer pa ako te zanima javim na PM ako do tad ne saznas
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
peky poslala sam i ja mail jednoj poznanici kaj radi u mirovinskom i valjda se kuzi u to.Javim ti![]()
E tu je problem sta je to ozljeda od rodenja, a stara je svu dokumentaciju imala na jednom mjestu i sve skupa pogubila, tak da imam svega par papira od fizioterapeuta ali moram vjerojatno sve pretrage obavit ispocetka, tako da ne znam jel prvo trebam ic do socijalnog da me oni salju dalje, ili trebam prvo obavit pretrage, a opet neko mi treba rec koje pretrage i di trebam obavit, uglavnom, ne znam di pocet, ali vjerojatno si u pravu da prvo treba do socijalnog...
U tvom zdravstvenom kartonu to mora biti upisano. Pokušaj se raspitati kod doktora koji te liječio kao malu. Iako bi tvoj karton trebao ići za tobom, događa se kod promjene doktora da stari karton ostane tamo di si bila, a novi doktor otvara novi. Tu treba malo ljude gnjaviti, ali par lijepih riječi i koji paketić kave znaju čuda napravit, kužiš?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Imam istu doktoricu, al ona ili nema pojma ili se pravi da nema pojma, sta god sam kod nje trebala, morala sam je vuc za rukav i doslovno sama rec kud da me salje. Najbolje da sad preko ljeta kad ce bit na godisnjem uhvatim zamjenu, jer karton je ionak tamo, mozda ce druga bit normalnija...eh, bit ce torture, vjerojatno cu trebat i u bolnicu po dokaze da je to od rodenja. A pricala sam malo i sa sekom, ona je ranjena u ratu pa je isto isla na vjestacenje, kaze da se pripremim na to da ce svi bit odvratni i da cu se morat zalit par puta, katastrofa, moj prvi veliki susret sa birokracijom![]()
Nažalost, izgleda da je u ovoj državi lakše zdravoj osobi dobiti invalidnost ispod stola, nego onomu tko ima razloga dobiti regularnim putem. Samo ustraj i žali se ako bude problema.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
pa da se ja uključim,ovako za komisiju imaju pravo,ali nečeš puno dobiti (tj. postotak invaliditeta) ako ti nisu oštečeni donji ekstremi,ovako tvoja doktorica te bi trebala uputiti na komisiju (barem mi je tako reko stari jer je on 90%invalid),reko mi je da otiđeš u tvrtkovu i tamo ti je komisija.Što se tiče ministarstva to ti nije istina,ministarstvo nema veze sa tim jer ti netražiš invalidsu mirovinu (kad dobiš papir o stupnju invalidnosti onda ideš u ministarstvo),znači doktorica ti je glavna za sve (ona opče prakse),ona te jedina može poslat na tu komisiju da se ustvrdi invalidnost,no pošto nisi rekla o kojoj se ozljedi radi od rođenja nemogu ti ništa konkretno reč,problem nastaje upravo što svi invalidi nastaju (znam da je bezobrazno što kažem) poslije položenog vozačkog ispita (u prosjeku 5-30 godina nakon (odnosi se na prometne nesreče) ili prije u slučaju nezgode),pa im ostane vozačka na stalno jer su to večinom vozačke po starom zakonu,e sad po mom mišljenu što nisam siguran nebudeš mogla preč niti lječnički od autoškole ako je nešto ozljeđeno (noge,ruke,glava) a na komisji nebudeš pobrala ništa postotka jer samo donji ekstremi po novom zakonu nose najviše posototak invalidnosti.Jer se invalidnost priznaje (što se tiče invaliske mirovine)samo onima preko 90% ali napominjem invalidske mirovine za drugo neznam
Pa gledaj, ja ionako ne mogu na vozacki jer ocu-necu ne mogu vozit auto jer ne mogu mijenjat brzine, a postoji u Zagrebu autoskola za invalide u kojoj bi molga polagat na automatiku, a ne mogu polagat tamo ako nemam status invalida. A sta se tice prirode ozljeda...ostecen mi je zivac (ne potpuno), oslabljeni misici, kraca ruka za oko 2 cm, u laktu je ukljestenje za 30 % (ne mogu je ispravit), iskrivljena lopatica, najvise sto je mogu dignut je do uha, i umanjena rotacija zgloba sake, lakta i ramena...
ajoj,što da kažem,to stvarno je za invalidsku autoškolu po mom mišljenju (mislim zbog mjenjanja,bez obzira što ti neke auto škole imaju i automatske mjenjače,trebalo bi se samo raspitat(probaj otič u neke od boljih autoškola koje imaju malo bolje aute (mislim imaju one sve bolje aute več ima jedna nisam zapamtio koja je,imaju ti bmw 5 (ako se ne varam) s automatskim mjenjačem (da ne mislite da lažem poligon na prisavlje pa se sami uvjerite(nije reklama samo dokaz da i to postoji),no vratimo se mi na slučaj,pošto nisu u pitanju donji ekstremi koji nose najviše postotaka,reko bi da budeš dobila oko 40-50% (moja procjena,jer je ipak ruka koliko toliko u funkcijia i ostali djelovi su u funkciji),neznam što da ti osobno predložim jer sam msilo da se radi o donjim ekstremima (jer s tim bi bila na konju),na mom mjestu ja bi se oštro borio da dobijem tu vozačku,e sad (mišljenje mog starog,malo je bezobrazno ali tako nažalost stavri stoje),znači ovako u redovnu autoškolu budeš teško upala zbog tog lječničkog(ili još gore rekli da nemaju uvjete za invalide (mislim na autoškole)),e što se tiče komisjie (tu ti budu popili živce dok se budeš s njima natezala,jer stvarno treba biti kod njih detaljan sa svom dokumentacijom i da to dosta dugo traje a i pitanje na kraju jeli ti uopče budu priznali to sve),
e sad moji prijedlozi
1. otiči pitat u autoškolu koja je specijalno prilagođena invalidima pa kod njih češ najbolje doznat
2. nači autoškolu koja ima auto sa robotskim ili automatskim menjačem pa porazgovart s njima jeli se šta da napravit
3. silit doktoricu da te pošalje na komisiju (što je tvoje pravo)
4. (mislim da je ovaj najpametniji) otiđi u sjedište udruge invalida grada Zagreba (mislim da ti je kod javne vatrogasne jedinice preko puta hotela (bivša opera tj.Westin) u savskoj,ako ti iko može pomoč to su oni
Ma idem, ne kosta me nista, osim zivaca, ali bolje da to rijesim sad dok jos ne radim... znam i da postoji mogucnost da ti kazu da ti nije nista, ali imam i pravo zalbe i zalit cu se dok ne prihvate ili dok ne izludimZnaci prvo u udrugu i onda pritisnut doktoricu da salje na pretrage, pa cemo vidjet...
I hvala svima, sad imam puno siru sliku oko cijele procedure![]()
evo poznanica mi odgovorila ovako:
Ako se radi o Zagrebu, onda treba otići u Tvrtkovu 5 i dolje na urudžbenom ispuniti tiskanicu zahtjeva za ocjenu tjelesnog oštećenja i priložiti medicinsku dokumentaciju ne stariju od 6 mjeseci. Nisi mi napisala ništa o toj osobi (gdje je JMBG?) pa ne znam jel treba platiti ili ne 350 kn!!!![]()
Bookmarks