Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nasljednik DVD-a

Dok se zahuktava rat oko formata koji će naslijediti DVD i dok oba tabora (Blu-ray i HD-DVD) prikupljaju nove saveznike među vodećim filmskim kućama, proizvođačima igara, računala i medija, iza leđa im se priprema - revolucija. Dvije zemlje koje su najveći proizvođači hardvera na svijetu potiho pripremaju vlastite standarde optičkih diskova koji bi zamijenili DVD. Kina još od 1999. godine radi na formatu EVD (Enhanced Video Disc), dok će na Tajvanu već ovaj mjesec izaći prvi FVD (Forward Versatile Disc) uređaji i diskovi.

Obje zemlje odlučile su se za vlastiti standard zbog skupih licencija, koje kod običnog DVD playera dosežu trećinu proizvođačke cijene. Dok je EVD ograničen samo na video i lokalno tržište, FVD je znatno ambicioznije zamišljen.

Nakon prvih FVD videoplayera, koji prikazuju filmove u HD razlučivosti pomoću videocodeca Windows Media Video 9 i audiocodeca WMA, vodeći tajvanski proizvođači počet će proizvoditi i za europsko tržište, a pojavit će se i prvi računalni uređaji. FVD diskovi imaju kapacitet od 6 GB (dvoslojni 11 GB), što je manje od HD-DVD-a (15/30 GB) i Blu-raya (25/50 GB), ali trebali bi biti znatno jeftiniji jer koriste istu tehnologiju crvenog lasera kao i DVD.

I na kraju nećemo znati šta izabrati....
    po meni mislim da će samo BlueRay ostati, jedino je on revolucionaran

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    bonbon
    Godina
    43
    Bodovi
    16.211
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.211, Nivo: 30
    Bodovi: 16.211, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a čuj...nemora nešto biti revolucinarno i superiorno da bi uspjelo na tržištu. pođi od betamaxa,minidisca,atrac3 kompresije...sad sam ti nabrojao tri tržišna promašaja. sva tri je napravio Sony. Blue-ray je napravio Sony(između ostalih).
    neznam,volio bi da uspiju progurati blue-ray ali nekako mislim da će hd-dvd imat više uspjeha. vjerovatno će biti jeftiniji od blue-raya. manjih je dimenzija od blue-raya.
    a i da nebude--podržavaju ga Universal Studios, Paramount Pictures, Warner Bros., i New Line Cinema .
    na strani blue-raya imaš FOX i Walt Disney. puno slabiji medijski igrači.
    eventualno da se blue-ray upotrebljava na kopjuterima a hd-dvd za filmove.po mom mišljenju,not very likely. ili da Playstation 3 izvuče blue-ray. al nevjerujem da je Playstation jači od Hollywooda.
    jebga,izgleda da nam je Hollywood (opet) namjenio inferiorniju tehnologiju. vidjet ćemo

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Je, samo da na kraju ispaštaju naši džepovi. Sumnjam da će se dogovoriti oko jednog formata, pa dok se jedan ne "osamostali", cijene će biti astronomske. I uređaja i medija. I onda opet čekat nekoliko godina da to postane nama smrtnicima cijenovno prihvatljivo. Evo, taman su DVD-i super povoljni i najrasprostranjeniji, a oni već najavljuju nešto novo. I, fala bogu da neće biti kompatibilno, pa za par godina sve mijenjati. Sve je to divno, krasno, ali mi se ponekad čini da se tehnologija razvija prevelikom brzinom.

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam ipak za blue-ray. a kad se napokon pocnu masovno proizvoditi ce i cjena past, ali do tad ima jos vremena. blue ray je buducnost diskova! za par godina cemo se smijati ovo ovdje napisanom jer ce svaki klinac doma u sastavu kompa imati blueray przu bas kao sto danas imamo dvd prze. bas me zanima, negdje za deset godina kako ce izgledat trziste pc-a... ja freak
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    E66, Galaxy S
    Operater
    t-mobile (team)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da u pocetku nece bit blu-ray prze jer je sony izmislio taj standard, tak da ce se on sprovesti na playstationu3, a naravno da ne bih htjeli da odmah izadu kopije

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma sony se u povijesti jako zajebao sa licencama (recimo atrac, tj. MiniDisc, duugo nikome nije dao licencu, pa normalno da je propala stvar)....
    a što se tiče napredka tehnologije, tu nam nema pomoći... vjerujte imaju oni u planu već stvari kakve si nemrete zamisliti (i već napravljene, npr siguran sam da već imaju i nasljednu tehnologiju koja dolazi nakon HD-DVD-a ili BR-a) ali jednostavno ih neće objaviti dok ne pomuzu ono što već postoji...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ista stvar ko sa mobovima, kao da prije nekoliko godina kada je izaso t68 nisu u njega mogli staviti ekran kao sto danas ima npr k700

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove