ja sam odlucio da cu sve sakupljene boce pobacati na sred Vukovarske.
***** im materina idu poskupljivat mljeko zato jer su pokusali provest nesko kao OK pa nisu znali to do kraja odhendlat.
Ne znam koliko ste upoznati, ali ovo je stvarno grozno.
Pića u plastičnim bocama poskupljuju za 0,60 do 2,00 kune a naknada za povrat tih istih boca je 0,50 kn. WTF?
I sad ih još sam moram krkat u onu mašinu, čekat red itd....
Kao fol ekologija......a ono onal lik iz Varaždina ili Čakovca, whatever, će cijelu zemlju opskrbit sa strojevima.![]()
Onda proizvođači (zajedno) digli cijene i udri po ljudima. :bunny:
Nisam sklon teorijama zavjere, ali ovo mi smrdi na spregu zakonodavca i proizvođača, i to na jedan bezobrazno nizak i proziran način, koji doslovno vrijeđa inteligenciju.![]()
Jer da su htjeli ekologiju na prvom mjestu, onda bi uveli plastičnu ambalažu kao povratnu, osnosno, poistovijetili bi plastične i staklene boce, pa da i jedne i druge budu povratn i isto tretirane, i bilo bi puno jednostavnije zbrinjavanje. OK možda bi proizvođaču poskupjelo zbrinjavanje istih, pa time i troškovi proizvodnje, ali bi bili povećani debelo ispod i ovih 50 lipa, a kamo li da budu 1,5.![]()
ja sam odlucio da cu sve sakupljene boce pobacati na sred Vukovarske.
***** im materina idu poskupljivat mljeko zato jer su pokusali provest nesko kao OK pa nisu znali to do kraja odhendlat.
dobar grah daleko se čuje
He, he. Olakšaćeš posao skupljačima. Neko će se usrećit. Napuni pun kombi i šibaj. Ja sam odlučio svoju kolekciju od 30-ak boca poslat poštom na adresu vlade.
I nema tog boga koji će me natjerat da kupim plastičnu bocu. Do sad sam ionako kupovao mineralnu u staklenkama, a od sad ne kupujem ni Coca-colu ni Oranginu, jedino ako ponovo počnu pakirat u staklenku ili tetrapak. Samo me jebe što ću i pivu morat iz staklenke pit, a navikao sam se na limenku
E, sad još mi nije jasno oće li i mlijeko u tetrapaku poskupit. Ne bih se čudio.
štos je što su poskupili i mlijeko u tetrapaku.
Daj nemoj srat. Reci da se zajebavaš................
EDIT: ništa, prelazimo na mlijeko u prahu![]()
Meni je jedini štos šta ste pomislili da im možete uteć. Dakle kaucija je 4 puta veća od onog šta dobiješ na stroju za povrat. A ako ambalažu vraćaš direktno onome ko ti je naplatio kauciju? Znate li išta o tome?Izvorno postao KaKaV NeReD
A kakve su ono gluposti da se moze vracati samo oznacena ambalaza?
Znaci stare boce nemos vratit ili? Onda sam siguran da nece ni oznacavati boce.
Nisam to čuo. Koliko sam vidio, ljudi vrćaju i prastare boce.
samo nek ne diraju limenke sa pivama i meni dobro![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Više ne znaju kako će nam izmusti pare... Ovo je apsurd!!!
Seriously?
sad ce pivo stavljat u tetrapak...![]()
.....cute but psycho.....
Ja sam dobio od jedne koreanke sake u tetrapaku, onom malom ko čokoladno mlijeko...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
bah, majmunarije...
a zaradit će koncesionari koji prerađuju taj otpad, donekle i taj lik kaj je smislio stroj, te naravno proizvođači koji su digli cijene jer se ukazala prilika za to. ma baš što nered kaže - nisu u stanju normalno provest nešto što je idejno fakat okej a u praksi u hrvatskoj državi od tog naprave kaos.
Samo jedan komentar:Hrvatska.
DUKE II CMGSN
Taj komentar je djelomično dovoljan. Nadopunjuje ga slijedeći: - bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu.
ALI moram se nadopuniti pored svega lošega ima i nešto dobro(bar za lokalne klošare)!!
A to je da boca pet ambalaže se otkupljuje za 50 lipa na sakupljalištima i jedna osoba ima pravo u jednome danu predati od 10 do 100boca.
Što znači da je dnevna zarada u visini 50kn dnevno za jednu osobu.
I sada zamislite recimo porodicu koja se odlući skupljati pet boce i njih je četvero!
4osobe×100boca=400boca×0.50kuna=200kuna dnevno
Zgodno ako nemaš baš nikakvoga posla za raditi cijele dane! A lova ti jako fali!!!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Bilo bi lijepo kad bi potrajalo, međutim, vrlo brzo će nestati "zaliha" boca, pa se neće imat šta skupljat. A i manje će se prodavat, pa će biti i manje zalutalih boca.
EDIT: To me podsjetilo na ono iz vojske, kad ti nadrđeni da iglu i konac od 2m dužine i skupalj čikove po kasarni (po kazni). I sad kad ih je više da vidiš kako se ekipa tuče za gnjile čikove
Tako sad i s ovim bocama. Uskoro ćemo imati "sakpljačke" bande koje će harati ulicama gradova i tući se za ostatke, a viša instanca ambalažnog kriminala će se zvat "ambalažni lobi"![]()
dakle, da nebi bilo zabune... sve će poskupit... limenke, boce (staklene i pet), u biti sve što se može popiti poskupiti će![]()
A stroj mu je jako dobar:
cijeli članak:http://www.glasistre.hr/?90c4b5b89f1...34,8552,88380,- Donio sam 50 boca, a na računu je pisalo da sam ubacio 23! I kome da se ja sada žalim?! Izgubio sam sat vremena, čekao u redu, da bih umjesto 25 kuna dobio 11!, bio je ogorčen Ante Maras koji je, kako kaže, došao samo vidjeti kako »sistem funkcionira«, a otišao »kratkih rukava«. Ne sviđa mu se, veli, ovakav način rada. Nakon što se požalio komunalcima, odgovorili su mu da se žaliti mora »onome tko je stroj napravio, a ne njima«.
Aha, počelo je počelo. A kad nekom pukne film biće boca po nečijim glavama........
Sada ce lokalni klosari poceti kopati po smecu (vise nego inace), a samo se pitam tko ce onda to razrovano smece odnosit kad nije u kantama? A kako ce tek ulice smrdit kad se ona voda iz smaca bude razlijevala po ulici.Izvorno postao Vuki
![]()
ja sam definitvno odlučio gdje će moje (plastične) boce završiti.
a isto tako sam prije jedno 15ak godina odlućio da više ne kupujem Dukatovo ml(i)jeko niti bilo što od lopova. Za mene je mineralna voda Radenska pa kolko god oni bili slovenci.
A za sokove me baš boli ko i za doktorato vidim samo na reklami
Zar i ti sine Nerede? :bunny:Izvorno postao KaKaV NeReD
Šta je, Todorić je lopina pa ne piješ Jamincu, je li? A ovi Slovenci su dobročinitelji i poštenjačine?![]()
BTW, nisam pio Radensku zadnjih 15 godina.![]()
Pit ću Jamnicu i Studenac, ma koliko god vlasnici bili mafijaši.![]()
ma moja je mana što ne pušim fore tipa "Kupujmo hrvatsko" a na ambalaži recimo od Podravkinog paradajza stoji da za potrebe Podravke proizvodi neka XYZ fiirma iz Španjolske. Onda radije kupim Španjolski oriđiđi jeftinije.
Isto tako je i sa Dukatom i mlijekom iz Rusije i Češke i Ukrajne i Bog te pitaj od kuda + dodatak mlijeko u prahu također iz uvoza.
A to što (ni)su lopovi nebih komentirao. ****** i ja bi volio vozeći kamion zaraditi tvornicu.
Bookmarks