Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Širokokutna leća za Canon A510

Nesto razmisljam o uzimanju ali neznam da li se isplati to na ovu klasu fotoaparata. ali manje vise ako su cijene pristupacne a rezultati prihvatljivi sto da ne.
    Ali me zanimaju vasa iskustva i razmisljanja.

Naime od dodatne opreme za A510 ide:
    1.75x Tele Converter TC-DC52A;
    0,7x Wide Converter WC-DC52;
    Close-up 250D (52mm);
    Conversion Lens Adaptor LA-DC52F

Mene zanima 0,7x Wide Converter WC-DC52

The Canon WCDC52A converts the focal distance of the body lens by a factor of approximately 0.7 (35 mm film equivalent at maximum wide angle: approximately 26.6 mm) when attached. The Canon WCDC52A wide angle lens is ideal for shooting large groups of people or for shooting landscapes or citiscapes in stunning panorama.
    Ali na http://www.praxis.hr/proizvodi/proizvodi.asp sam nasao sirokokutne lece ali neznam da li idu na moj fotic.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.926, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0,9%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I? Jesi još kaj novog saznao? Inače nisam bio zainteresiran za daljnje ulaganje u fotić, ali sad kad vidim cijene oko 350ak kn za širokokutni, malo se razmišljam.. Si ti uzeo?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle kao sto sam vec i spomenuo:

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=286004&postcount=6

Mislim da je u ovoj klasi aparata, ulaganje u dodatnu opremu u vidu konvertera, pogotovo tele, trenutno mnogo opravdanije, nego li ikada do sada. Postoji cijelo trziste raznih, manje vise, no name proizvodjaca koji po vrlo prihvatljivim cijanama, nudenavedene proizvode.

Ponovno kazem, kvaliteta ovih konvertera bilo brand name ili no name nije na razini, te bi svatko tko se odluci na kupnju navedene opreme mora ocekivati malo vise mana na fotografijama, pogotovo ako govorimo o tele konverterima.

Smatram, nadalje, kako bi jedino opravdana bila kupnja sirokokutnoga konvertera, jer ima mnogo vise situacija u kojima se prosjecan korisnik moze naci, u kojemu ce karakteristike i performanse sirokokutnoga konvertera doci do izrazaja.

Sto se tice dva konvertera koja si naveo na Praxis, mogu na A510, ali ti za njih, kao i za bilo koji drugi konverter , pa cak i originalni Canon, najprije treba ovo:

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @darkovsky
    Nista novo nisam saznao i nisam jos kupio. Jednostavno iamm takvu guzvu na poslu da nestignem do grada moalo obic da vidim sta se nudi.

@bimbi
    Dakle u svakom slucaju da ciljam na širokokutni objektiv i za kameru i za fotic (posto vidis da trazim i za jedno i drugo)
    Jel mi mozes preporuciti neke tipove sirokokutnih konvertera za A510 i na koje znacajke istih da povedem racuna.
    I da li mozda znas koje su cijene, mislim da sam vidio da se krecu oko tristotinjak kuna.

Znaci fotic uz dodatak ovog adaptera i objektiva izgleda otprilike ovako

Zadnji uredio Šile : 22-02-2006 u 22:54

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da razjasnimo ovo oko konvertera.

Dakle, Canon A510 nema navoj na zavrsetku objektiva. Tako da cak i postoji konverter radijusa navoja, koji odgovara radijusu objektiva, nemas ga na sto nasarafiti. Zato su pri izradi ovoga aparata ostavili mogucnost skidanja plasticnoga prstena u podnozju objektiva, a zatim sarafljenje dodataka na njega.

Pa to otprilike izgleda ovako:

Ponajprije skines plasticni prsten u podnozju objektiva. Evo i slike da vidis na sto mislim:

Zatim na navoj koji se nalazi ispod te plasticne zastiti koju ces skinuti nasarafis ili konverzijski prsten, ciju sliku imas u mome proslome postu, pa zatim na njega sarafis konverter promjera 52mm koji si nasao na Praxis web siteu ili bilo koji drugi konverter istoga radijusa.

Druga mogucnost ti je da nakon sto skines ovaj zastitni plasticni presten direktno, bez konverzijskoga prstena nasarafis konverter na navoj koji se nalazi ispod zastiti. Naravno promjeri moraju biti jednaki, a takve je konvertere malo teze nasi i ako ih i nadjes, vjerojatnost je da ce biti Canon - ovi, sto automatski znaci i vecu cijenu. U tome slucaju ti aparat izgleda ovako:

Sto se nabave i cijena tice:

S obzirom na tvoju lokaciju, doista ne znam gdje bi mogao nabaviti navedene elamente, a da ne prevalis par 100 - njak km. Ne znam da li tamo ima kakav ozbiljniji ducan sa foto opremom.

Poteze se i pitanje cijene. Ako zelis proci nesto jeftinije onda ti je ova opcija sa Cokin konverterima odlicna. Jeftiniji su, mozes ih naruciti preko neta i po meni su opravdano ulaganje, jedino sto si moras nabaviti ovaj Canon - ov konverzijski prsten koji sam ti naveo u svome proslome postu. Ako hoces original Canon opremu, moze se nabaviti u ZG u Kodak centru. Dva su problema. Prvi sto bi morao potegnuti do ZG. Drugi sto je Canon dodatna oprema mnogo skuplja od bilo koje zamjenske, pa se onda vec postavlja i pitanje isplativosti ulaganja u nju, jer ako za konverzijski prsten moras dati 300 njak kuna i jos za konverter 700 njak, u konacnici te to izidje cca 1000 kuna, a to je gotovo cijena aparata!

Sto se sitea gdje doticnu ipremu mozes nabavit (ukljucujuci i cijenik), evo ga:

http://www.kodak-centar.hr/Pages/Canon/Start.htm

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima Canon shop u OS tako da sto se tice nabavke Canon opreme ne bi trebalo bit problema. Samo se treba odlucit za ono pravo.
    E sad jel moze ova caka da ja nasarafim adapter koji je u dnu promjera 52mm a na drugom kraju npr 72mm i vjerojatno ako je on 72mm trebao bi i bit veci sirokokutni kut?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Šile
    Ima Canon shop u OS tako da sto se tice nabavke Canon opreme ne bi trebalo bit problema. Samo se treba odlucit za ono pravo.
    E sad jel moze ova caka da ja nasarafim adapter koji je u dnu promjera 52mm a na drugom kraju npr 72mm i vjerojatno ako je on 72mm trebao bi i bit veci sirokokutni kut?
    Drago mi je da Canon ima ducan i u Osijeku, pa neces morati daleko po opremu!

Sto se promjera konvetera tice:

Bitna cinjenica je da je navoj konvertera, dakle onaj dio konvertera koji sarafis na kraj konverzijskoga prstena, promjera 52 mm. Koliki je promjer konvertera na njegovome drugome kraju uopce nije bitno. Nadalje mislim, da je bitno i za spomenuti kako veci promjer sirokokutnoga konvertera na njegovome zavrsetku, ne znaci nuzno i njegov "siri kut". Dakle te dvije velicine se ne daju dovesti u korelaciju. Mogli bi raspravljati o svjetlosnoj osjetljivosti konvertera u sprezi sa njegovim konacnim promjerom, ali o sirini njegova kuta u sprezi sa konacnim promjerom i ne bi mogli raspredati jer te dvije velicine nisu u pravilu niti proporcionalne niti obrnuto proporcionalne.

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da procitao sam negdje da kad se koriste dodatne lece uz ugradenu bljeskalicu, na slici se mogu pojaviti sjene. Jel to drzi vodu ili je to u nekim odredenim extremnim uvjetima?

Jel moze objasnjenje ovoga?
    This conversion lens is for taking wide angle shots. The lens changes the focal length of the camera body's lens by a factor of 0.7x.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da procitao sam negdje da kad se koriste dodatne lece uz ugradenu bljeskalicu, na slici se mogu pojaviti sjene. Jel to drzi vodu ili je to u nekim odredenim extremnim uvjetima?
    Ne radi se o nikakvim ekstermnim uvjetima.

Radi se o vrlo jednostavnoj pojavi. Dakle, kao sto i sam primjecujes, kada na konverzijski prsten ili na navoj na podnozju objektiva tvoga aparata nasarafis dodatnu konverzijsku lecu, ona je na svojemu kraju podosta sira od samoga objektiva foto aparata. Posto je aparat malih dimenzija, pa je tako i blic vrlo blizu objektiva aparata, konverzijska leca koja je kako smo zakljucili i duza i sira od objektiva, dijelom zaklanja blic.

Upravo se iz gore navedenoga razloga, kod fotografija kod kojih se koristi konverzijska leca i blic na dijelu fotografije moze javiti sjena vrlo slicna onoj, kakva se zna javljati kod macro fotografija, kada se ne pazi na sjenu koju fotograf nacini na fotografiji posredstvom vlastitoga objektiva.

Evo posto sam o tim greskama vec pisao, mozes pogledati i primjer, jos jednom ponavljam, ovdje se radi o macro fotki, ali sjena i u ovom slucaju je ista onoj koja se javlja pri koristenju blica i konvertera:

Sto se objasnjenja teksta na engleskome tice, takodjer vrlo jednostavno. Dakle redi se o opisu karakteristika sirokokutnoga konvertera, a najbitnija cinjenica koja se iz ovoga teksta da saznati jest, da se primjenom ovoga konvertera prosiruje kut "vidnoga polja aparata", ova vrijednost od 0,7x znaci sljedece:

Dakle, svaki objektiv ima odradjeni raspon. Raspon tvoga objektiva na Canon - u A510 jest 35-140 mm. Kada na njega nasarafis ovaj konverter njegov raspon ce biti 24,5-98 mm. Novi raspon, dakle znaci, da ce se povecati sirokokutna vrijednost tvoga objektiva na 24,5 mm, a da ce se maximalna tele vrijednost spustiti na 98. Sto dakle znaci da ces, kako je slucaj kod svakoga konvertera, ono sto dobijes na sirem kutu gledanja kod minimalne izvlake objektiva, izgubiti na max. povecanju, dakle tele podrucju, pri maksimalnoj izvlaci objektiva.

Ako ti ovo gore napisano nije jasno, sada krajnje pojednostavljeno. Dakle kada nasarafis konverter imati ces mogucnost fotografiranja sirega kuta, dakle siri pejsazi, "vise" prostorije ili interijera, nego li bez objektiva, ali ce ti i past mogucnost povecanja, odnosno zooma, u odnosu na koristenje aparata bez objektiva!

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim bimbi stvarno si car rasturas sve ovo!!!

Zanima me kako si izracunao da ce raspon objektiva nakon stavljanja adaptera i šk. lece s 35-140 mm preci na 24,5-98 mm. Nije da razbijam glavu da to znam ali ako mozes objasnit sto da ne.

I jos jedna mala pomoc jel mozes jednu sliku bez i s šk. objektivom slikanu ako imas u svojoj kolekciji pa ako je jos s ovim karakteristikama super. I naravno volio bih kad bi na obje slike bile iste stvari da bas mogu uvidjet razliku.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo i primjera sa fotografijama koji si trazio!

Imaj na umu sljedece:

Fotografije koje sam uploadao na net slikao sam sa Sony DSC 717 aparatom, koji vec u startu ima daleko bolji objektiv od recimo A510, tako da ce logicno i u konacnici uz koristenje konvertera dati mnogo bolje rezultate od recimo A510 ili bilo kojega aparata istoga ranga i kvalitete objektiva. Dakle razlike u manama na slikama sa i bez konvertera trabao bi uzeti razmjerno rezultatima koje si ti dobivao sa svojim aparatom, a ne ja sa navedenim. Jedino sto to ove slike dolje mogu vjerno dokazati jest razlika u perspektivi najsiraga kuta sa i bez koristenja konvertera. Inace i konverter koji sam je koristio imao je faktor 0,7x!

Druga stvar koju trebas uzeti u obzir je da sam slikama srusio rezoluciju i kvalitetu da bi ih mogao UL na Imageshack!

Ovo je slikano pri min izvlaci objektiva, bez konvertera:

Ovo je slikano pri min izvlaci objektiva sa konverterom faktora 0,7x:

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aha ovo je kad je slikano pejzaž a jel mozda imas nesto slikano iz blizine?
    Mogao si dic slike na gmail pa da tamo vidim ako mislis da cu vidjet nesto sto nemogu na ovih 300-400kila.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aha ovo je kad je slikano pejzaž a jel mozda imas nesto slikano iz blizine?
    Mogao si dic slike na gmail pa da tamo vidim ako mislis da cu vidjet nesto sto nemogu na ovih 300-400kila.
    Nisam ziher da imam nesto slikano iz blizine sa sirokokutnim konverterom, izmedju ostaloga zato jer sirokokutni konverter, nije bas namjenjen za fotografiranje stvari iz blizine. Osnovna bi mu namjena bila bas za fotke kakva je ova koju sam postao! Ali pogledati cu, pa ako nadjem postam, iako sumjem da imam!

Sto se dizanja na gmail tice, mogu i to, iako kazem nema nekoga smisla, kad ionako ne govorimo o istome aparatu i istome konverteru, pa kvaliteta fotke nije za usporedbu, vec samo sirina kuta, odnosno dimenzija fotke sa konverterom.

= Citat = Izvorno postao darkovsky
    Sad mi nešto nije jasno- ja sam mislio da širokokutni objektiv radi 'duguljaste' slike, znači ista je visina, ali je duža. A ovdje ispada da je u istoj veličini slike uhvaćeno više prostora- tj. kao da si se pomaknuo par metara unazad. Ja sam mislio da bi to bilo ovako nešto:

Nemoguce je dobiti objektiv koji bi ti prosirio kut fotografiranja samo po sirini, a da po visini kut ostane isti. Ovo ti i sama logika nalaze, jer objektivi nisu cetvrtasti, vec su lece u njima okrugle, tako da je savrseno logicno, ako prosirujemo kut razlicitim tehnakama, koristeci pritom okrugle lece, da cemo ga prositiri i po horizontali i vertikali.

Fotka koju si postao dobiva se posebnim fotografskim tehnikama u analognoj fotografiji, ili jednostavnim slikanjem niza fotografija uz precizne pomake na stativu sa rotirajucom glavom, a zatim spajanjem u odgovarajucem programu za obradu fotografija, ako govorimo o digitalnoj fotografiji!

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad mi nešto nije jasno- ja sam mislio da širokokutni objektiv radi 'duguljaste' slike, znači ista je visina, ali je duža. A ovdje ispada da je u istoj veličini slike uhvaćeno više prostora- tj. kao da si se pomaknuo par metara unazad. Ja sam mislio da bi to bilo ovako nešto:

Zadnji uredio darkovsky : 28-02-2006 u 00:07

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A što se tiće ove slike, to je slikano sa širokokutnim objektivom ili? Ja sam mislio da slika ispadne ili onak kak sam poslao, ili ovak (znači malo 'okruglo'):

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A što se tiće ove slike, to je slikano sa širokokutnim objektivom ili? Ja sam mislio da slika ispadne ili onak kak sam poslao, ili ovak (znači malo 'okruglo'):

Ovo je najvjerovatnije cropani dio fotografije uslikane sa fisheye objektivom.

Fisheye je poseban slucaj objektiva, ekstremno sirokih kuteva, vrlo je lako prepoznati fotografiju slikanu ovakvim objektivom, upravo po toj zakrivljenosti prostora ili objekta koji se na fotografiji prikazuju.

Treba spomenuti i da se u digitalnoj fotografiji ovakav efekat zakrivljenosti moze dobiti iz sasvim normalne fotografije slikane bilo kojim digitalnim foto aparatom, relativno jednostavnim postupkom obrade u Photoshspu ili nekome drugome alatu.

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cek sad mi nikaj nije jasno.
    Prvo pricamo da je sirokokutni objektit za snimanje u zatvorenim prostorijama da se moze uhvatit sto siri kut kako bi soba "stala" u sliku i za slikanje veceg broja ljudi iz blizine da ih mozemo uhvatit sve a sad odjedanput je ŠO za slikanje pejzaža. Mislim meni super ako taj objektiv drzi obje price ali drzi li?
    jel imas ti mozda ŠO ili tamo na toj tvojoj sekciji jel mozes opalit jednu forku iz blizine da vidim razliku.

A sto se tice Fisheye ste mi bukvalno uzeli misao. To me je bas zanimalo i za fotic i za dig. kameru al vezano za to cu otvorit temu. Jedino ako vec niste negdje pricali o tome?
    Zadnji uredio Šile : 28-02-2006 u 21:52

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cek sad mi nikaj nije jasno.
    Prvo pricamo da je sirokokutni objektit za snimanje u zatvorenim prostorijama da se moze uhvatit sto siri kut kako bi soba "stala" u sliku i za slikanje veceg broja ljudi iz blizine da ih mozemo uhvatit sve a sad odjedanput je ŠO za slikanje pejzaža. Mislim meni super ako taj objektiv drzi obje price ali drzi li?
    jel imas ti mozda ŠO ili tamo na toj tvojoj sekciji jel mozes opalit jednu forku iz blizine da vidim razliku.
    Što se tiće ŠO, kolko sam ja skužio, njemu je namjena da se uhvati što širi kut, kao što si i rekao, a sad, gdje i kako ćeš ti to koristiti, to je na tebi. Može služiti i za pejzaž i za potrpati što više ljudi na sliku.
    Evo, quotao sam i jedan i drugi post, jer je drugi post prilicno precizan odgovor na prvi.

Dakle, sirokokutni objektiv, ako govorimo o SLR aparatima ili sirokokutni konverter, ako govorimo o ne SLR aparatima, ima jednu i samo jednu svrhu...prosirenje vidnoga polja aparata, odnosno hvatanje na fotografiju sirega kuta.

Kako ces ti iskoristiti taj siri kut koji si dobio konverterom, tvoja je kreativna sloboda. Sirac jaako dobro dodje u malim i skucenim interijerima kada hoces uhvatiti sto vise ekipe a nemas se kamo maknuti da ih uhvatis u kadar, sirac odlicno dodje i za panorame i pejsaze, jer mozes bolje docarati ugodjaj prostora, sirac koristi i za sightseeing fotkanje, kada slikas gradjevine ili sl. jer njihove dimenzije i smjestaj cesto uzrokuju da ih ne mozes snimiti u potpunosti bez objektiva ili konvertera sirega kuta...dakle svaka situacija u kojoj, da se slikovito izrazim, zelis uhvatiti malo vise "stvarnosti" ima potencijala za uporabu sirokokutnoga objektiva ili konvertera.

Sto se fisheye objektiva tice, o toj temi se nije raspravljalo, a ako zelite potaknuti takvu raspravu...SLR podforum, otvorite temu, pa udri!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A sto se tice Fisheye ste mi bukvalno uzeli misao. To me je bas zanimalo i za fotic i za dig. kameru al vezano za to cu otvorit temu. Jedino ako vec niste negdje pricali o tome?
    Evo bas bio danas u Kodak centru, pa sam te se sjetio Sile!

Malo se raspitah za fisheye za tvoj digitalac (u biti za A seriju A510, A520)!

Tip je tvrdio kako nema niti je ikada proizveden takav konverter za navedeni aparat ili seriju aparata, ali je na moje inzistiranje i uvjeravanje u suprotno, ipak popustio i odlucio pogledati malo po netu.

Nakon sto sam mu rakao sto da trazi nasao je i zacudivsi se rakao, da to nikada nisu niti imali u ducanu i da sumja da bi doticni komad opreme mogli nabaviti, ali da moze probati.

Eto, pa ti sad vidi...pitao sam ga za cijenu, kaze da bi prema cijeni koje je vidljiva na netu trebalo i da ga nabave biti nekih standardnih 500 - 600 kn!

Proizvod koji trazis je ovaj:

A510/A520 HD 0.42X FISHEYE LENS

Toliko, pa ako se odlucis, da bar znas sto te ceka!

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da se nije pričalo o fisheye, evo ja nisam znao što to točno je, pa sam zgurao u ovu temu. Slobodno nek se izdvoji u novu temu taj moj post.
    Što se tiće ŠO, kolko sam ja skužio, njemu je namjena da se uhvati što širi kut, kao što si i rekao, a sad, gdje i kako ćeš ti to koristiti, to je na tebi. Može služiti i za pejzaž i za potrpati što više ljudi na sliku.

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isusa ti boga definitivno odustajem od fisheye objektiva za A510, bolje cu onda uzet fisheye za kameru.
    U svakom slucaju bimbi hvala za trudu mada bi ti jos vise bio zahvalan kad bi mi onako iz malog prsta izvukao cijenu ŠO za A510 zajedno s adapterom.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U svakom slucaju bimbi hvala za trudu mada bi ti jos vise bio zahvalan kad bi mi onako iz malog prsta izvukao cijenu ŠO za A510 zajedno s adapterom.
    Iz malog prsta kazes...

A bas iz maloga prsta tesko, ipak na pamet ne znam sve cjenike...ali evo pokusaja.

Treba ti sljedece:

1. LADC52F konverzijski prsten - moja pretpostavka cijene...150kn
    2. WC-DC52 sirokokutni konverter - moja pretpostavka cijene...700kn

Dakle ako je meni za vjerovati...ukupna cijena 850kn!

A sada cu ti reci i tocno samo moram pogledati cijenik Kodaka, da vidim imaju li ove komponente koje sam ja zamislio ili cemo morati traziti alternativu.

He, he imaju djelove koje sam smislio...cijene navodim dolje:

1. LADC52F...169kn
    2.WC-DC52...789kn

ukupno.........958kn

Moras priznati nisam puno promasio ! Skupo jel da? A, tako je to ako pucamo na original dijelove i opremu!

Eto toliko!

Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma nema sanse ovo je preskupo pa aparat sam platio 1500Kn pa da ovaj da prodam i dodam ovih 900Kn sigurno mogu uzet neki bolji mada mi netreba bolji nego samo š.o. ali ovo je stvarno puno.
    Pa jel postoji neka alternativa da ne uzimam orididi Canon? Za kameru mi š.o. dode 370Kn!!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa jel postoji neka alternativa da ne uzimam orididi Canon? Za kameru mi š.o. dode 370Kn!!
    Pa sam si ju vec ponudio u prvome postu ove teme:

http://www.praxis.hr/proizvodi/proizvodi.asp

1. Cokin Digi-lens Wide angle 050 (th.52mm) (x0.5) #R730-52...339kn
    2. LADC52F........................................... ..........................169kn

Ukupno...508kn!
    Zadnji uredio Bimbi : 09-03-2006 u 23:18

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon PowerShot A510 slike, utisci ...
    By Šile in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 16-06-2005, 20:21
  2. Canon A510 vs. Canon IXUS30
    By Romeo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 14-06-2005, 23:23

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke