Nadam se da će ti pomoći moja mala recenzija glede LG L5100, jer sam ga imao mjesec dana
Dizajn:
Mobitel ima atraktivan, preklopni dizajn. Dimenzije su mu možda malo poveće, ali to ga izgledom čini pravim muškim mobitelom. Antena je interna, što je još jedan plus. Tipke su dovoljno velike, tako da nema problema kod pisanja poruka. Osvjetljenje tipkovnice je plave boje kao i kod preklopnih Samsunga.
Display:
Mobitel ima vrlo kvalitetan unutarnji (262k boja) i vanjski (65k boja) display. Ali postoji i jedna zamjerka, a to je da se ne može podešavati kontrast, tako da će to neke možda malo smetati.
Kamera:
Iako kamera podržava slikanje razlučivosti 1.3Mpix, te snimanje videa, razočarala me. Slike uslikane pri dnevnom svijetlu zadovoljavajuće su kvalitete, ali one slikane u zatvorenom prostoru ili pod upaljenim svijetlima su razočaravajuće kvalitete. Također, kod mnogih modela postoji i softverska pogreška kamere, a to je da pri slabijem svijetlu ili slikanju u zatvorenom prostoru imate plavi krug usred slike koji se nikako ne može maknuti, te to postaje vrlo frustrirajuće. Ako imate garanciju, u Ecosu će otkloniti taj kvar o njihovom trošku. Jedini plus što se tiče kamre je okretanje ekrana za 180 stupnjeva, što ga pretvara u pravi fotoaparat, ali samo izgledom.
Povezivost
L5100 podržava IrDa, ali samo u sinhronizaciji sa PC-om. Pošto je navedeni model rađen u suradnji sa Samsungom, povezivanje sa drugim mobitelima putem infracrvenog porta možete zaboraviti. Također, postoji i serijski i USB data kabel, te LG Mobile Agent koji će vam trebati kao softverska podrška na PC-u. Ako postoji mogućnost, model T5100 je bolji izbor je ima bluetooth, dok to ovaj nema.
Baterija
Baterija je također razočaravajuća. U nekom normalnom radu neće izdržati duže od dva dana, što je veliki minus. Meni je trajala oko dan i pol - dva dana maksimalno kada sam ga slabije koristio.
Software
Softverska podrška je jako slična Samsungu. Počevši od izbornika, načina pisanja poruka, organizacije i ostalo. Glavni izbornik je T-Mobileov, pošto je T-Mobile jedini zastupnik ovog mobitela u Hrvatskoj. Postoji mogućnost prilagođavanja boja menija, izgleda fonta slova itd. Meni je prilično brz i jednostavan za uporabu.
Memorija
Mobitel nema proširivu memoriju, ali mislim da će 34Mb memorije zadovoljiti svačije potrebe.
Koji od dva navedena mobitela izabrati?
Da se mene pita, ne bih se puno dvoumio. Bez obzira što je ovo jedan od kvalitetnijih i boljih LG-ovih modela, uzeo bih Nokiu. Na tebi je da odlučiš kaj zadovoljava tvoje ukuse.
Nadam se da sam pomogao...

Bookmarks