Kakav USB i što si kupio? Preciziraj, nije jasno o čemu se radi.
Dali mi tko moze reci koju aplikaciju trebam instalirati da mi mobitel prepozna usb. Kupio sam usb s prikljuckom na punjac jer mi treba za mobitel. Hvala vam unaprijed.
Kakav USB i što si kupio? Preciziraj, nije jasno o čemu se radi.
Zuzo moj prova sam al nisam nasao odgovarajucu aplikaciju imam stik 2.0
pogledaj tu !
Za pribacivanje podataka s mobitela na usb. A mobitel koristim samsung j3 2016
valjda usb otg adapter.. nema tu aplikacije, samo se ušteka..
Adapterkabel Micro USB OTG für Samsung Galaxy J3 (2016) SM-J320P zum direkten Übertragen von Fotos, Videos und weiteren Inhalten auf einen USB Stick ohne PC
Ja sam dobio usb s prikljuckom za mob.
Iako taj feature na Androidu radi plug and play od prvog dana, znači ne treba nikakva aplikacija ili kemijanje, moguće je da Samsung ima prste u tome pa je nešto blokirao. Probaj spojiti miš ili tipkovnicu na taj adapter, čisto da testiraš samu USB OTG opciju. Ako to radi, znači da su blokirani USB stickovi.
USB-OTG je hardverska komponenta i ako ti mobitel nije prepoznao USB stick kad si ga priključio onda tvoj mobitel na podržava USB-OTG. Postoji niz aplikacija za provjeru imaš li ugrađenu podršku ili ne, ali za sam rad ne treba aplikacija.
Ako radi USB-OTG onda se USB memorija pojavi u pretraživaču datoteka.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nakon ovih nekoliko "prestručnih" objašnjenja sumnjam da će @smoto razumjeti što se htjelo reći !
- feature na Androidu
- hardverska komponenta
- OTG USB opcija
- aplikacija za provjeru
- pretraživač datoteka
- USB memorija
- Adapterkabel Micro USB OTG
On samo zna da je " dobio usb s prikljuckom za mob. " i da mu to ne prepoznaje . O kojem se kabelu radi , samo možemo pretpostavljati .
Dio pitanja iz prvog posta glasi ovako : "Kupio sam usb s prikljuckom na punjac jer mi
treba za mobitel" , što bi značilo da nije kupio OTG USB kabel , nego obični micro USB
kabel za punjenje ili prijenos podataka na računalo .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
u specifikacijama za taj mob piše da ima usb otg.. ima ga samsung još od 2012, mislim da je S3 imao..
Kako se kaže, priprema je pola posla, tako je isto i detaljno objašnjenje problema pola puta do odgovora. Meni i dalje nije jasno što je dobio. Kratica USB ne znači ništa u ovom slučaju, ima je posvuda. Meni i aparat za šišanje/brijanje ima micro USB, ali to ne znači da se USB stick može spojiti na njega.Nick smoto si je valjda s razlogom dao.
Ma piše i na ploču p**** ako je Samsung blokirao ili nije implementirao podršku, nebitno. Sjećam se da mi od kolegice prvi A5 nije prepoznavao stick.
Ja i dalje tvrdim da ima obični micro USB kabel za punjenje ili prijenos podataka na računalo !
Volio bih vidjeti sliku tog USB kabela , ako je moguće !??
Nick'name ovog korisnika ne bih komentirao (sve je rečeno )
ili mozda ;USB-Debugging-Modus aktiviern !?
A možda ima i onaj 2u1 USB stick koji s jedne strane ima normalan USB A konektor, a s druge micro USB.![]()
Hajde ljudi ne mlatite gluposti i ne ismijavajte čovjeka, nije fer. Ima stvari koje vi ne znate, zar ne? Ne pretvarajte ovo u Forum.hr
U postu #10 piše da je dobio USB s priključkom za mob. Nije teško čitajući prvi post i taj zaključiti da je dobio USB memoriju sa micro USB priključkom.
Sad kad smo to riješili, onda se zna da ako je u mob integrirana podrška za USB-OTG protokol da je dovoljno uključiti USB memoriju u mob, bilo direktno bilo preko USB-OTG kabela da bi ista bila vidljiva i Pretraživaču datoteka.
Nije potrebno nikakvo dodatno podešavanje jer je u ovom slučaju mob ulazni uređaj, a ne izlazni kao kad se priključuje na komp.
To što u postavkama piše da podržava možete slobodno objesiti mačku o rep. Rijetki su uređaji kod kojih ne piše da podržava. Većini piše, a meni je kroz ruke prošlo dosta tih koji "podržavaju" na papiru, ali ni trc, kad priključite USB memoriju. Većina ljudi ionako to ne koristi, a u specifikacijama još jedna opcija dobro izgleda.
---------- Post added at 01:00 ---------- Previous post was at 00:52 ----------
Vidim sad da ima Samsung J3 iz 2016. Uzalud je kupio taj stick, jer taj Samsung ne podržava USB-OTG.
@Smoto ako ti je baš bitno prebacivanje na USB sa mobitela, nabavi staru Symbian Nokiu npr. Nokia 700. Podržava USB-OTG u potpunosti. Podatke sa Samsunga Bluethoothom prebaciš na Nokiu, a sa Nokie na USB. Malo je komplicirano, ali u nuždi posluži.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Samsung Galaxy J3 je moderni smartphone koji ima OTG podršku. Uređaj ima MicroUSB 2.0 podršku koja omogućuje korištenje USB OTG funkcionalnosti.
izgleda da ipak ima OTG , ali moramo sacekati da vlasnik tog mobitala kaze jer ima ili nema , da mi nebi tu mudrovali u prazno !?
ima podršku, usb mora biti formatiran u fat32 a ne ntfs i nema šta ne prepoznati. svaki samsung od s3 na dalje ima usb otg.
meni samsung prepoznaje sve stickove koji su normalan brand. ak je neki generički, dobiven kao poklon za božić a dođe 1$ takav često ne prepoznaje ili javi grešku..
@Sljaka
Nisam citirao Tvoj post , jer ono što si napisao nema smisla , pogotovo da netko kupuje staru (zaboravljenu) Nokiu da bi prebacivao podatke sa "krntije" na mobitel 2016 .
preko BT_a .
Ako nema klasičnog računala neka ide do susjeda i normalnim USB kabelom prebaci podatke i kopira na taj svoj stick , za koji još uvijek ne znamo o čemu se zapravo radi ...
Bookmarks