Svi novi pametni telefoni branda Huawei i Honor koji se na tržištu pojave nakon 24. svibnja ove godine više neće imati mogućnost otključavanja bootloadera.
Time se namjerava onemoguciti flashanje custom ROM-va, a sad ostaje pitanje hoce li netko zaobici BL.
više Huawei neće u moje ruke,vjerojatno![]()
Valjda se istog neće sjetiti i ostali. Po meni, mogućnost dizanja custom ROM-ova samo podiže prodaju, a ne obratno.
Opcije oko bootloadera su uvijek dobrodosle i zdrave za community. Imho, puno je bitnije da proizvodjac zastiti korisnikov mob od upada (npr od zaobilazenja FRP-a) i redovno krpa rupe u pristupu hardveru (rupe u BL ili recoveryu). Otkljucavanje bootloadera je uvijek bila dobrodosla opcija jer em nije nametnuta, em korisnik koji to ne zeli raditi nista ne gubi po pitanju sigurnosti svog telefona.
Svi mozebitni hackovi i naknadno razbijanje BL-a moze iznjedriti samo naknadne sigurnosne rupe s ciljem otvaranja pristupa hardveru sto za sobom moze povuci i nesmetan pristup npr. ukradenom mobu posto se zaobilaze proizvodjaceve sigurnosne barijere.
Kakogod, losa politika Huawei. Jos jedna potvrda kako mi je Nexus 6p bio zadnji Huawei mob. Hvala i dovidjenja.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
i meni....Samsung mi se ogadio sa Knoxom,a sad i Huawei ide istim putem....
Knox je smece ali samsung nema lockan bootloader.. root je jedotavan i jedino ak trippas knox ne radi ti kasnije ak opet flashas stock, samsung pay, health i jos ponesto. Ostalo se sve vrati reflashom sock firmvera. Zapravo i to se rijesi rootom, onda proradi health i prek toga flashas stock rom i opet radi sve. Samo ak radis nakon toga factory reset onda opet ne radi samsung pay i health. Na S7 sam 2 godine imao custom romove i sad sam flashao stock rom. Ne radi samsung health al koga briga.
S druge strane xiaomi je toliko zakomplicirao bootloader da trebaju tjedni da se otkljuca.
Bookmarks