Imam 2360 i instalirao sam mu najnoviju ful evropu 2018.30 i kad vozim na auto putu preko 80 km/h nije precizan polozaj i hoce da se izgubi cela mapa na par sekundi pa se ponovo pojavi. Nije se to desavalo pre toga. Sta moze da bude u pitanju?
Garmin nüvi 2360LT ima dio karata (mapa) Evrope i doživotni update (Life Time) i one vjerojatno rade ili su radile korektno .
Dodavanjem ostatka mapa preko MapSource ili mijenjanjem mapa s otključanim ne radi dobro jer novi modeli serije 2xxx imaju
dodatnu zaštitu . Postoji sistem da se ta zaštita "preskoči" , odnosno napravi "patchiranje" , ali onda više nema LT nadogradnje .
Isto tako ovisi ko' i na koji način to odradi . Obično takav "patchirani" uređaj bolje radi sa NT nego NTU mapama , ali tom slučaju
nema sve mogućnosti koje je imao s originalnim NTU kartama .
Na dobro "odrađeni" uređaj mape se stavljaju u folder na :
SD Garmin\gmapprom.img
SD Map\D6210050A.img
Mape LT Evrope koje su u skrivenom folderu .System na internoj memoriji treba brisati ili preimenovati , za svaki slučaj , mislim da
nije dovoljno isključiti , odnosno maknuti kvačicu u opcijama za karte .
NTU Mape su podijeljene na Sjever Jug , jer Garmin i sve SD kartice bez obzira na veličinu podataka koju mogu primiti , podržavaju
samo 32 bitni sistem , a datoteka (fajl) ne smije biti veća od 4GB , jer više od toga nije čitljivo . Ove novije karte ukupno imaju više
od 4GB .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Hvala puno na detaljnom objasnjenu. U pravu si jer mi prosla mapa NT 2018.20 radila besprekorno. Sad cu staviti ovu NTU na SD kartu pa probati.
I jos jedno pitagnje gde ima uputstvo da se napravi to dobro "patchiranje" da ne bi imao problema ubuduce posto uglavnom prvo izlaze verzije NTU mapa
upustvo za patch ima na ovom forumu ili da ti ja napravim i ti samo ucitas u garmina sa sd kartice.ali pre svega ukljuci skrivene fajlove napravi backup uredjaja ali tek kada dobijes folder system.onada ako zelis mogu ti napraviti patch.ako iz nekog razloga hoces da se vratis da imas dozivotni update samo nadogradi garmin u garmin expresu i patch nestaje a tvoj Life Time ponovo aktivan.nista neces pokvariti sa patch.STO REKAO walter66 MILION PUTA AKO NEMATE DOVOLJNO MEMORIJA DA STANE CELA MAPA NA UREDJAJ DEO KARTE NA UREDJAJ A DEO NA SD I RADI KAO AVION.jedino je vazno da mapa bar jeda deo bude na garminu kada imas patch i nemas nikakav problem garantujem 100% radi garmin perfektno
I tako malo pomalo
Bookmarks