Dobio sam uredjaj sport dog ali i posle dugog trazenja na google-u nisam uspio naci resenje kako da dodam topo kartu u njega.
Dal neko ima resenje?
Uspio sam provaliti da cita ove fajlove kao na slici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobio sam uredjaj sport dog ali i posle dugog trazenja na google-u nisam uspio naci resenje kako da dodam topo kartu u njega.
Dal neko ima resenje?
Uspio sam provaliti da cita ove fajlove kao na slici.
Zadnji uredio MIX : 29-01-2017 u 02:52
Neće Ti to sa slike puno pomoći , uglavnom se radi o baznim (osnovnim) mapama i nešto Canada i USA . Nešto ima i World mapa podijeljene po regionima .
Ne razumijem se u "pasju navigaciju" , ali s ovim što kažeš da si "provalio" nisi baš puno postigao . Možda bi koja od ovih mapa radila , negdje u Canadi ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
U principu nisam nista provalio samo sam uspio da nadjem folder u kome stoje mape.
U biti slikao sam to da vi koji bolje poznajete materiju vidite koji su formati mapa.
Garminovi uredjaji za lov citaju neki format npr TOPO PRO.img
Te karte za garmina imam ali ovaj format za ovaj uredjaj nikako ne mogu da nadjem.
Zadnji uredio MIX : 29-01-2017 u 15:57
pogledaj tu mozda se nesto nadje !
Ima li neko ime Software za navigaciju u uređaju , negdje nešto piše u uputama , ako ih nemaš pronađi na internetu (Googlaj) .
Očito je da se taj uređaj koristi više u Americi i Canadi , zato su i karte više zastupljene . Sam znaš , a to si i rekao da je lakše
nabaviti Topo karte za Garminove Astro modele .Oznaka na mapi IMG je klasična garminova "glupava" ekstenzija koja se inače
normalno koristi u Windowsu za neku vrstu arhiviranja .
Možda sam previdio , ali čini mi se da za ovo naše područje nema ništa od mapa za taj uređaj :
http://www.sportdog.com/international
Osobno bi pitao Garmin Hrvatska za mogućnost nabavke karata. Pitanje ne košta, a može riješiti nedoumicu je su lo karte dostupne ili ne.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Probaj postavi pitanje na oficijelnom "Garmin forumu" mozez na engleskom,nemackom ,francuskom.Moras da se registrujes.Ja sam postavio pitanje pre pola sata sigurno ce neko od ovih moderatora da napise,pa kad dobijem odgovor javljam.
https://forum.garmin.de/forum.php
Probaj na SD kartici ubaci neku od ovih mapa
http://garmin.opentopomap.org/#download
Puno hvala svima na trudu.Znacilo bi mi da ga rijesim
Podrucije HR i BIH jer imam prijatelja koji je istu uzeo i nema ni karata za BIH
Gospodo malo smo izašli iz teme , ne radi se uopće o Garmin uređaju nego o SportDOG TEK Series 2.0 GPS Tracking Dog and Ecollar .
Uređaji se koriste za istu namjenu , ali proizvođač je u potpunosti drugi .
*** Ove karte koje je stavio @mario2 , mogle bi možda odgovarati .
Skinuo sam mapu.
Kako da je ubacim u memorisku?
Dal napraviti neki folder pa u njega ubaciti ili samu mapu kopirati na memorisku karticu?
Vjerojatno ima Folder u koji ide , probaj tamo gdje su ostale mape i bazne mape !
H:/delorme/maps
To je "Walter" dobro objasnio ali probaj ovako valjda ce uspeti.
Skini neku mapu i sa Total Commander je ubacujes pod ovim imenom "Coatia TOPO gmapsupp.img" opvoris novi Folder "Garmin/maps",ubacis je u Folder "maps",ako je garmin ne vidi onda je ubacis u foder "garmin gde ti je i karta koju trenutno imas na njemu.Pa srecno valda ce uspeti.
Probao i nista se ne desava.
Ponovo sve po starom
Probao i na karticu i direktno gdje su bazne mape al nista
Jesi li sa Total Commander to uradio i dao joj ime kako sam napisao Croatia topo gmapsupp.img
U pravu si nisam primetio
kad je vec usao u postavke mogao je i pogledati u info koji je SW. i koja firma to radi , jer po kraju mape naziv . vi ili ftb ,
trebalo bi se nesto naci .
Zadnji uredio zuzo : 29-01-2017 u 22:46
Evo ovde moze da pita https://www.barkcontrol.com.au/blog/...og-trackin/446
Evo i sistemskih informacija.
pogledaj tu na forumu
bit ce problem kod nas zbog mapa potrebni su tools i neki programi da bi mogao sam preko pc-a ubaciti na uredjaj !
gotove mape neznam dali ima za kupiti , i nisam siguran dali taj uredjaj smijes kod nas koristiti , ili se treba prijaviti zbog frekvencija koje mozda koristi
i drzavne ustanove !?
Zadnji uredio zuzo : 29-01-2017 u 22:52
Izgleda za ovo lijeka nema.
Citam po netu da se moze ogrlica od ovog uredjaja povezati sa sa aplikacijom mobitela i da se moze i tako pratiti direktno preko GPS-a.
Ja odmah u ducan svog mobitela ali aplikacije nema za takvo nesto.
Dobio ga na poklon kao najbolji uredjaj i eto muke da ga necu moci koristiti!
je uredjaj je vrhunski samo je pravljen za americko trziste , a to sto se to rasirilo po evropi , to je sve trgovina !!
kasa treba zvoniti !!
mozda da upitas kod nekog drustva lovaca oni vjerovatno imaju vise iskustva u vezi tih uredjaja !!
Bookmarks