za kaj ti tocno treba "program"? postoji brdo programa za spajanje s mobom...
ovako,čitala sam ovdje na forumu da treba skinut one programe i skinula sam SiMoCo,imam USB kabel i driver instaliran,ali mi program neće da se spoji sa mobitelom,kaže da program predviđa spoj na port com5(što i treba biti) i 115 200 bd.jer sam napisala točne podatke u postavkama simoco-a,ali on se opet neće spojiti sa mobom..............može li mi itko pomoć???neznam više šta da radim.hvala unaprijed
za kaj ti tocno treba "program"? postoji brdo programa za spajanje s mobom...
There Are 10 Types Of People,Those,Who Understand Bynary,And Those Who Don't.
Sigurno je dobro postavljen COM port? Možda ti treba onaj serijal driver. To će ti Sljaka ili 3aTmr reći, uglavnom, služi da se od USB kabela dobije serijski (prividno, na kompu)
Ma com port je dobro postavljen i sve ali on jednostavno neće da se spoji sa mobom.
StI21d3I2-treba mi program za spajanje sa mobom jer imam data cabel.
i pročitala sam jučer da mi treba program i skinula sam simoco koji neće da se spaja sa mobom.
pa dal si instalirala drivere za kabel?
da,driveri su instalirani i sve.
Komp ti kabel prepoznaje kao USB, a treba ga prepoznati kao serijski, za to trebaš posebne drivere. O tome više kada Sljaka ili 3aTmr vide ovu temu.
E sada neznam jesi li instalirala tzv virtual drivere. Oni sluze da komp USB kabel prepozna kao da je spojen na COM portu. AKo to nemas onda ti program nece prepoznati mob preko com porta... A ako imas vec instalirane upravo te drivere, onda je mozda problem slican onom sto su imali decki sa foruma... Tad je navodno potrebno u biosu podesiti COM portove na automatic i tad pokusati...
maraschino - PTICICA
Da mi sad ne nagađamo, pogledaj u Device manageru (Upravitelj uređaja) pod Port koje COM portove imaš. Ako su driveri uredno instalirani moraš imati USB to serial bridge COM port.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ovako:imam com port 1 i 2
i siemens USB to serial port(com5)
treba li mi još šta?
imam program SiMoCo i postavke su namještene na com5 i sve je ok
trebaju li mi virtual driveri šta je spomenula 3aTmr?
ako mi trebaju virtual driveri možete li mi preporučit koji i gdje ga mogu nać?hvala
Drivere već imaš, zato i piše siemens USB to serial port (com5).
Možeš probati dvije stvari. Neki drugi program ili neke druge drivere.
Meni su od tri skinuta samo jedni radili kako treba. Možeš ih naći na www.gsm-free.com
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
već sam probala dva programa SiMoCo i vissie i niti sa jednim od njih mi neće,
a driver mi je sa originalnog cda od siemensa koji sam dobila sa kabelom i kako mi onda može ne biti dobar?
ne mora znaciti - i drugi su stavljali originalne drivere pa ih komp nije prepoznavao...
inace SiMoCo bez problema prepoznaje x65 modele, dok originalni siemensov program zna praviti probleme...
pokusaj s nekim drugim driverima. evo mozes pokusati s ovima (dosta nima su bili od koristi) - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=7154&page=2&pp=5
a imas i na www.siemens-mobile.com neke, pa pokusaj...
sretno![]()
maraschino - PTICICA
Probaj si skinut program Open Disk, onda pomoću njega prvo otvoriš disk i poslje toga pokušaš povezat preko SiMoCo-a
3aTmr-neće mi ni sa tim driverima koje si mi preporučila,znaš li možda još koje?
preporucio
jesi probala podesiti com port-ove na automatic u biosu?
maraschino - PTICICA
oprosti...preporučio.
da portovi su stavljeni na automatic.baš je![]()
HVAAAAALA na svemu,uspjela sam.
super![]()
maraschino - PTICICA
A još da nam napišeš kako? Za one koji imaju slične probleme.Izvorno postao Mare
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks