Jer se tebi čini da je to puno ekrana a zapravo nije
Kad bi sve te bezele skupio ispod ili iznad ekrana skužio bi da vrlo lako mogi uzimati 25-30% prednje površine.
Čitam na GSM areni, oni mjere to u postotcima. Mislio sam da je to odnos ekrana prema bazelima okolo i sa strana i gore-dolje. Ali, kako mob koji je gotovo čitav u ekranu ima cca 70% screen ratio?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Jer se tebi čini da je to puno ekrana a zapravo nije
Kad bi sve te bezele skupio ispod ili iznad ekrana skužio bi da vrlo lako mogi uzimati 25-30% prednje površine.
Uostalom, to možeš i sam izračunati. Ne tako precizno zbog zaobljene maske, ali bit će unutar 5% tolerancije.
Bitno da smo definirali taj "ratio" jer, ruku na srce gotovo svaki tjedan se pojavi neki nov pojam, neko mjerenje koje do jučer nije postojalo itd... Npr, još ne kužim u čemu je izražen broj na mjerenjima AnTuTu... Samo znam što je viši broj, bolji mob...
Gluposti.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Taj broj može biti samo nekakav performance index temeljen na xy mjerljivih rezultata. Ti rezultati koji imaju svoju mjernu jedinicu najčešće se objedine pod neki vel'ki broj koji onda govori koji mob je "bolji".
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pa screen ratio postoji već koju godinu, mislim otkad su ekrani prevalili 4" ili koliko već.
Oko AnTuTu bodova se nemoj previše opterećivati. To je dijelom performance rating, dijelom marketing i tko više plati. Sjetimo se afera oko 3DMarka i nabijanja bodova od strane nekih proizvođača grafičkih kartica.
Ili kak je Samsung umjetno držao boost frekvencije GPU čipova u tim benchmarcima da ima veće rezultate nego što bi imao u svakodnevnom korištenju.
Bookmarks