Spigani G3....osim proc-a.....nadam se da ne "podnosi" piganje kao iPhone6 ;-)
Specifikacije:
- 5.5" FHD curved OLED
- S810 quad @ 1.5GHz A53 + quad @ 2GHz A57
- 2GB/3GB DDR4 RAM-a
- 16/32GB interne + micro SD
- 13MP + 2.1MP
- 3000mAh baterija
- Android 5.0.1
- self healing back, Fast Charge
- laser AF
Zadnji uredio akoj : 05-01-2015 u 19:01
Spigani G3....osim proc-a.....nadam se da ne "podnosi" piganje kao iPhone6 ;-)
Bolje drek u ruci nego septička jama na grani!!!
Danas ga kupio, jos nisam stigao isprobati mob od silnih updatea, no cini se kao ok gadget zasad.
Evo koristim Flex vec 20tak dana i dojmovi su se slegli vise manje... Prvo cu reci svoje zamjerke, a onda ono sto je dobro.
Prvo da se pozalim, "self healing back" ili ti samoizljeciva pozadina je cisti gimmick/drek/k od ovce. Imao sam veca ocekivanja od te funkcije. Drugi dan(da drugi!) sam primjetio sitne ogrebotine na poledini i rekoh bas da vidim kako ce se to zaljeciti. Pogledam za 24 sata pod jakim svjetlom i vidim ista stvar, ogrebotine su jos prisutne. Ostecenja su tako smjesno tanka da je to strasno, podsjecaju na male vlasi kose po debljini i izgledu. Nisu dubinske i ocekivao sam da ce to mobitel rjesiti bez problema...ali nije. Nabavio sam maskicu, ali steta je vec pocinjena. Kad sam vec spomenuo maskicu, tu isto nemate izbora osim ducana u Draskovicevoj i svega par oglasa na njuskalu. Ebay i webshopove ne racunam.
Mobitel je isto strasno sklizav i sjedeci u trenirci ispao mi je valjda 20 puta. Pogotovo u autu, stalno mi je padao izmedu sica i grebena. Maska je rjesila taj problem.
Voli se grijat no nista strasno. Kad je duze na punjacu ili kada surfam dugo vremena nece prebaciti na najveci brightness zbog temperature mobitela. Meni to ne predstavlja neki problem jer je svjetlina 99% vremena na 0%. Onda, ekran je presvjetao. Npr. citanje u mraku je nemoguce bez glavobolje, no sreca postoje aplikacije koje to rjesavaju tipa "screen filter".
Na 0% svjetline je idealan u unutarnjim prostorijama, dok se vani na suncu treba prebacivati na max brightness.
I zadnje baterija od 3000 mah je ni vrit ni mimo. Meni izdrzi cijeli dan bez problema s oko 3, 3.5 sata SOTa, ali to je to, 4 sata nisam uspio izvuci, no moram priznati da ja ipak koristim smartphone, a ne dummy. Hocu reci da visim na youtube-u, pisem mailove, gledam filmove, surfam, a zapravo najmanje razgovaram.
E da, i 16gb je mozda vecini ipak premalo unutranje memorije. Ostaje nekih 8gb korisniku, sve ostalo je zauzeto za OS i aplikacije. Tu koliko toliko pomaze micro SD.
I sad na pozitivne stvari. Cijena, cijena i cijena. Novi Flex 2 sam na njuskalu platio 2300kn! Uzevsi u obzir da je mobitel 2015. i da ima najjaci hardver, cijena je odlicna, na tragu proslogodisnjih modela tipa G3 i S5... Ekran je isto odlicne kvalitete. LGev OLED je slican Samsungovom panelu po prikazu i po tom pitanju nemam zamjerki. Postoje i tri nacina rada: standard, vivid i necural(). I bas taj necural omogucava realan prikaz slike, dosta blizu IPS-u, ali ja kao ljubitel amoleda ne volim realne boje.
Android 5.1.1 i rad uredaja:
Moj Flex ima 16gb i 2gb ram-a. Mob radi odlicno bez ikakvog zastajkivanja, brzo ucitava web stranice, San Andreas vrti na max postavkama bez ikakvog stucanja i to kroz 3 sata igranja. Opcenito sam zadovoljan radom uredaja i stvarno nemam zamjerki. Ekran i mobitel su stvarno odlicni za filmove i igre zbog velicine panela i zakrivljenosti. Vjerujte mi kada kazem, GTA na mobitelu nikada nije bilo lakse igrati.
Kamera je odlicna, slike su stvarno dobre, okida i fokusira brzo. Macro fotke su vrhunske i jedno 5x bolje nego na Galaxy S5. Video prakticki nisam ni isprobao. I da, dual tone flash je odlican. U mraku i slaboj svjetlosti su slike stvarno dobre.
Prednji zvucnik za razgovor je stvarno odlican i zvuk je kristalno cist. Straznji zvucnik je jako glasan s obzirom na to da je mono i da je na poledini. Nije boomsound, ali svi mi kazu da je zvuk glasan i dobar, rekao bih iznadprosjecno glasan. Slusalice su odlicne, one LG metalne "in ear". Jbg ne znam ime sluski, ali su odlicne.
Osim lako izgrebljive pozadine i sklizavosti, izrada je odlicna. Ovo mi je valjda prvi mob da uopce ne skripi, nista ne zjapi niti klapa i stvarno je jako dobro sklopljen. Tipke su ergonomski vrhunske. Naviknuo sam se kroz dan/dva. Double tap je super feature koji bi realno svaki Android trebao imati.
Ono sto jos mogu reci, za tu velicinu ekrana, mob je jako kompaktan. Lakse baratam s njim nego s S5 koji je imao 0,5" manji ekran. S palcem mogu dohvatiti vrh ekrana drzeci mobitel u samo jednoj ruci. Zakrivljenost je cudo.
Ako imate vise pitanja, pitajte, sigurno nisam sve naveo.
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Bookmarks