Poštovanje svima, izvinjavam se unapred što nisam pretražio kompletan forum, ali mi je malo hitno jer putujem u subotu, pa bi bio zahvalan da neko prođe kroz ovo i eventualno mi odgovori. Još jednom, izvinjenje, nemam običaj da odma pitam bez pretrage ali mi je vreme za istraživanje značajno skraćeno. (a i ne mogu da priuštim da se igram sa uređajem koji 1. nije moj 2. vreme za oporavak od eventualnog kvara mi je mizeran pu-pu)
Znanje Garmina mi je negde između "botina" i "razume se ko Marica u krivi..."
Dakle, uzeo sam od drugara Garmin 1490 (inače ni on nije imao pojma koji je model, uzeo ga polovnog etc...pa sam sam iskopao da je 1490).
Na njemu su 2 mape, matore ko sam Isus, tipa Evropa 2010.10 i matora SCG 2.10 ili tako nešto...
E sada ono što sam uradio do sada. U root folderu uređaja sam u Maps pronašao staru SCG, reimenovao je i tu stavio novu Adria Route 4.30 i uređaj ga regularno detektuje i učitava mapu.
Kako će put biti CRO-SLO-ITA i onda nazad za SRB, da se ne bi mnogo zavitlavao skidam neki torrent City Navigator Europe NT 2016.10 (jer sam uredno pročitao da ovaj uređaj, pod uslovom da sam ga dobro detektovao uređaj da ne radi pretraga sa Unicode mapama). Koliko vidim ovaj torrent ima zaključane mape u IMG formatu. Cenim da bi trebalo da napravim folder na microsd kartici Garmin i taj IMG stavim tamo. S obzirom da je zaključan, u torrentu imam gimunlock.exe, Unlock map directory.exe i Protected Garmin file toolkit_2254_x64.exe.
Prvo pitanje je kojim od ova tri programa da otključam Gmapsup.img ?
Drugo pitanje je da li ovaj uređaj podržava JCV fajlove (u torrentu se nalaze 2 komada D2504190A.JCV (za koji sam pročitao negde da bi trebalo da radi na 1xxx uređajima) i D3084160A.JCV. Ako podržava to pakujem na internu memoriju uređaja ili na microsd karticu (folder je Garmin/JCV/xxxxxx.jcv, jel tako?)
Čitah negde (ali se s tim mogu zajebavati kad se vratim) da ovi uređaji podržavaju više mapa, tako što se reimenuju i spakuju u Map dir na kartici, čisto da može lakše po potrebi da se isključuju. Da li je to istina, i to pretpostavljam znači da bi trebalo da instaliram ovaj City Navigator pa da iz njega izvozim regione i otključavam ih naknadno. To radim u City Navigatoru ili nekom drugom programu?
Hvala unapred
P.S.
Ako me neko bude pitao koja je verzija FW na njemu, nemam pojma i ne znam kako bi došao uopšte do te informacije, pa molim za uputstvo kako da dođem do toga...

Odgovori uz citat
Bookmarks