1. možeš kako želiš, na sd, na internu. Sve se da.
2. Nema laga.
3. 128 GB
4. Nexus 5, LG G3, i ostala slična ekipa. Možeš čekat i neke novije sad u zimi. btw, nije podforum za preporuke moba.
Vec par godina koristim iPhone mobitele, sada cu cekati 9.9. da vidim sto ce predstaviti, ali sve vise razmisljam o kupovini nekog androida. Imam par pitanja, vise ovako opcenito o njima
- memorija uredaja: da li se aplikacije spremaju na memoriju uredaja ili na sd karticu? Ne zanimaju me ove manje aplikacije, nego vece, npr. igre vece od 1 GB. Npr. imam 10 igara od 1 GB, jel ih je moguce prebaciti na sd kompletno da ne zauzimaju memoriju uredaja?
Na iPhone ako popunim svih 14 gb do kraja, mobitel radi normalno bez zastajkivanja ili laga. Kakvo je tu stanje?
sd kartica: koja je max velicina koja ide u mobitele koji su izasli od prosle godine?
mobitel: moze preporuka nekog mobitela do 3000 kn, preko njuskala, novi ili polovni, svejedno.
Gledao sam Samsunga S4, ali znam da ih ima jos, a nisam u tim vodama pa ne znam. Znaci moze i Samsung, LG, Sony.... kineske i online narucivanje bih izbjegavao
iPhone 5s 16 GB
1. možeš kako želiš, na sd, na internu. Sve se da.
2. Nema laga.
3. 128 GB
4. Nexus 5, LG G3, i ostala slična ekipa. Možeš čekat i neke novije sad u zimi. btw, nije podforum za preporuke moba.
Besmisleno mi je zbog ovoga otvarati novi topic, ap cu seprislepati ovdje.
Siguran sam da se o ovome pricalo, ali koliko vidim ne u zadnje vrijeme.
Koja klasa sd kartica bi bila najbolja za androidne mobitele?
Znam da se u vrijeme androida 2.x.x. preporucalo klase 4 i 6, jeli 4.x.x. to promjenio?
Imate li neki drugi tip na koji bi prilikom kupovine trebalo obratiti pozornost?
Kupi class 10 i na miru si godinama.
sjecam se prica kako je klasa 10 brza, ali da ima veci response time, dok su 4 i 6 sporije, ali imaju manji response time (sto mobitelima vise pase), ali moze biti da sam nesto i pobrkao, ili zaboravio pa provjeravam.
s druge strane ako je to i tocno, ne znam jeli i na danasnjim mobitelima aktualno (ovog infoa se mutno sjecam iz vremena particioniranja kartice u svrhu glumljenja interne memorije za prvi desire).
Kako može imati veći response time (što god to bilo) i istovremeno biti brza?
Response time? Mozda si nesto pobrkao jer class 10 su uvijek bile preporuka za kartice. Cak i u doba prvog Desirea, ako nisi imao C10 dobio bi sporiji sustav. Danas se te kartice na novim mobovima i ovako koriste samo za arhiviranje 'njave i nema potrebe za kemijanjem kao npr. na Desireu![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
evo ovdje ( http://en.m.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital) si pogledaj brzine, vidis da je veca brzina zapisa sto je veci broj... recimo mob ti snima u FHD rezoluciji minimalno ti treba c6
sjetio sam se u medjuvremenu.
prica je bila da nize klase bolje hendlaju vecu kolicinu manjih fileova (sto je slucaj kod mobitela), dok vise klase bolje hendlaju vece fileove.
kao sto rekoh nije moja izmisljotina tako da ako sere osoba koja je to napisala na xda, onda serem i ja![]()
Ono sa "response timeom" je kako god da okreneš ipak bila tvoja izmišljotina.
Ovo sa većim/manjim fileovima bi čak moglo imat smisla.
Bookmarks