Lijep pozdrav svima!
Nabavio sam jednu original bateriju za iPhone 4, i sad bi , naravno mijenjao.
Nije problem otvoriti kučište, izvaditi bateriju, i spojiti novu. Radi se o postupku s tri vijka (šrafa)
Međutim, kad stavim novu bateriju - postupak restorea ne prolazi i iTunesi mi javljaju error 21.
Mobitel se s tom baterijom solidno ponaša. Navodno se puni, kasnije, prikazuje iTunes logo (potrebu za spajanjem i sinkroniziranjem) Međutim - restore ne prolazi.
Vratio sam staru bateriju unutra - i sve radi.
Dali postoji mogućnost da je ova nova toliko full prazna ? Ili što ? Kodirana baterija ?
Uređaj radi na zadnjem iOSu (5)
Promjena baterije na iPhone 4 uspješno obavljena.
Znam di je bila greška. Restore nije bio ni potreban
Mene zanima da li je uopće moguće u Hrvatskoj kupiti novu bateriju za iPhone i da li netko obavlja njenu zamjenu?
Naručiš preko ebay-a.
A zamjenu sam napraviš, odšaraviš 2 vijka, skineš kućište, par sklopki odvojiš od baterije i zamijeniš sa novom. Ima na youtubeu postupak.
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Da, moguće je, naruči si bateriju preko njuškala.
Najbolje da uzmeš onu s kojom dolazi alat za izmjenu (mali magnetizirani odvijač i plastična poluga za odvajanje konektora)
Postupak je jednostavan. Moraš obratiti pažnju da iPhone ugasiš. Ja ga nisam, i zato sam imao probleme s restoreom. Ja sam, naime, odvrnuo vijke na kučištu, i bez shutdown procesa odpojio konektor baterije.
Dakle - ugasiš ga, dole kod utora za kabel odvrneš dva vijka, makneš stražnji panel.
Tada vidiš bateriju i matičnu ploču. Odvrneš vijak koji pričvrščuje konektor baterije i polugom odvojiš konektor (ma, možeš i prstima, notkom, no ja volim kad je elektronika čista i netaknuta)
Stara baterija je zaljepljena na ponožje iPhone kučišta. Ima jedna traka koju povučeš (ja sam se namučio) i odlijepiš staru bateriju.
Na njeno mjesto stavljaš novu - na podnožju ostane dovoljno ljepila da drži i zamjensku, odnosno novu bateriju
Spojiš konektor (baterija ima konektor na flat kablu) - učvrstiš vijkom
Vratiš stažnji panel
Vratiš preostala 2 (od ukupno 3) vijka
Gotovo.
Mislim da svatko može odšrafiti dva šrafa...
Video upute
http://www.youtube.com/watch?v=qAy3xgdci4s
Kupi bateriju
http://www.njuskalo.hr/iphone-dijelo...-oglas-1925044
I usput da napomenem - ovaj oglas nije depotizam ili promidžba familije, prijatelja (nemam pojma tko ga zapravo prodaje)
Ljudi samo nemojte kupovati od ovih naših preprodavaća baterje jer su bezobrazno skupi.
Evo vam sa ebaya ista stvar, a razlika u cijeni je boli glava.
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
Baterija 5 dolara??? Kolko su sigurne te baterije? Ja sam nedavno naručio bateriju za laptop s ebaya za 30 dolara-kad sam je spojio,počela je dimit,zapalila se. Samouništila seSva sreća,laptopu ništa nije bilo,nekako me strah takvih ebay zajebancija s baterijama.
Iste su kao i original, ja koristim baterije s ebaya već više od 5 godina i nikad problema.
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
može li ko pomoć.. otkopčao konektor baterije a nisam ugasio telefon.
A kakvu pomoc trebas ?
Ima jedan lik sto na njuskalu prodaje 4s sa errorom 21 za 600kn. Koliko vidim po forumima, greska se prilicno lako rjesi. Sad ni sam ne znam jel to dobar ulet pa da si ga uzmem?![]()
Bookmarks