Evo ovako:
imam trilemu koji mobitel da izaberem ?
HTC ONE
SONY Z1
Samsung Galaxy S4
trenutno uzimam paket pretplate,,,pa su mi ponudjena ta tri modela,,, i sto da izaberem po vama ?
Hvala lijepo na svim sugestijama
Evo ovako:
imam trilemu koji mobitel da izaberem ?
HTC ONE
SONY Z1
Samsung Galaxy S4
trenutno uzimam paket pretplate,,,pa su mi ponudjena ta tri modela,,, i sto da izaberem po vama ?
Hvala lijepo na svim sugestijama
Z1 iskače jer je na novoj platformi...
i ja bi Z1 jer je najbolji u ovom društvu.najjači dostupan hardver,moćna kamera i vrhunsko kućište....
Z1, najnoviji sa najboljim procesorom i izvrsnom kamerom iako bih osobno uzeo HTC One zbog manjih dimenzija, kvalitetnijeg ekrana i izvrsnih zvučnika.
koliko je samsung galaxy s 4 kvaltetniji ili bolji uredjaj od Sony Xperia Z1, ako neko ima iskustva..
Ček, svi pričaju da je Z1 bolji, a ti sad pitaš po čemu je sve S4 bolji?!![]()
Ako je uređaj bolji ne znači da konkurent ima apsolutno sve lošije.
S4 ima puno bolji ekran, dimenzijama je manji i lakši, bolja podrška kaj se tiče custom ROMova i prije dolaze službeni updejtovi.
Ali opet, između Z1 i S4 ja navijam za HTC One![]()
Ja sam za HTC One jer on meni osobno najviše odgovara.
Najbolji zvučnici koje sam čuo na mobu (bolji i od Nokie 5800), izvrstno video snimanje i optička stabilizacija. Fotografije su manje rezolucije ali su ipak korisne i dovoljno dobre u većini slučajeva.
Sense 5 za razliku od prijašnjih verzija izgleda dobro, jako brz i fluidan (koliko Android dopušta) te nadogradnje dolaze jako brzo (Android KitKat 4.4 dolazi za 15 dana ako je Google Play Edition (stock Android) ili unutar 90 dana za stock ROM (izvor).
Ekran je nešto najbolje od LCD-a što sam vidio, iako mi je AMOLED puno bolji jer obožavam visok kontrast, pravu crnu boju i širok kut gledanja. Ipak, Pentile ekran na S4 je turn off jer iako je visok PPI vide se točkice, pogotovo ako su oštre linije u pitanju.
Pošto imam kratke ćevape od prstiju meni je manja dijagonala bolja opcija pa 4,7" je taman. Već se i sad pomalo mučim sa 4,5" ekranom tak da ono
Naravno, One ima minusa. Boja na crnoj verziji se lako ljušti ako padne, fotografije po danu nisu impresivne, baterija je manja od konkurencije i po hardveru je sitno slabiji.
Ponavljam, da sam ja na tvom mjestu sa svojim preferencijama onda bih uzeo One. Hardverski gledano Z1 je bolji.
ima sam s4 jedno 4mj.
z1 vec mj. dana..
meni amoled ekran vise ne sjeda jednostavno,nakon godina zurenja u njega..ono sto je def bolje na njemu su kutevi gledanja/crna,ali boje su nerealne do bola..ja vise u to ne mogu gledat..tako mi doslotako da je to do osobne preferencije..recimo ekran od s4 je meni na suncu bio neupotrebljiv,dok na z1 savrsen..tako da sve ima svoje prednosti i nedostatke..
nadalje...imao sam stock rom na s4 i taj mob je uzasan lag imao,od galerije,poruka,imenika..ma sve..jednostavno za klasu sporiji uredaj,kao i po pitanju kamere,baterije,izrade..dok je ipak manji i laksi za drzat..
s4 nije u istom rangu sa z1,gledaj g2 ili note 3...
sto se tice updejtova,sony svako malo pukni neki updejt..otkad imam mob,vec 3..tu su se popravili..
Ako čemo hvaliti zvučnike i xperia play ima dva zvučnika koja su vrhunskaAko ne smeta veličina ja bih definitivno Z1 izabrao. Vidio ga u dućanu i super mi je. Djeluje kvalitetno a i ekran je sasvim dobar, poboljšan od Z modela.
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
hvala svima na savijetima....najradije bi uzeo sva tri....
Ja One ne bi jer ima dosta nedostataka...ekran je vrhunski,ali sad sam se navikao na 5+ ekrane,kamera je razocarala, slaba baterija,a ljustenje boje na pojedinim primjercima ne treba ni komentirat...
S4 ima top ekran i dobru kameru i sto je najvaznije meni custom romovi ,ali neprihvatljivo je da šteka u radu.nije to mob za 500kn...
Z1 je hardverski najjaci i kameru su popravili novim updateom koliko vidim,ali taj los ekran bode u oci i baterija koja jedva izdrzi jedan dan.
Kad bi bas morao birati izmedju ta tri onda Z1,ali ima i boljih ,bar za mene![]()
Ne znam koji si custom ROM probao na S4, no sa sigurnošću tvrdim da na 4.3 ROM-ima nema ni naznake ikakvog štekanja i "laga".
Ja bih uvijek uzeo S4 unatoč čestim problemima s baterijom. Lagiranje i ostale stvari su stvar proslosti. TO se događalo kad je mobitel tek izašao. Z1 ima preveliko kučište u odnosu na ekran pa je ko cigla.
Mene je mučila ista trilema koju sam čekajući božićnu ponudu VIP-a proširio na LG G2 i Nexsus 5.Nekako mi je G2 najbliži samo me muči podrška, može li se očekivati KitKat u nekoj skorijoj budučnosti.
HTC One, vizualno moža najljepši uređaj, Sense radi munjevito brzo i bez laga te izgleda odlično, no opet, ima dosta mušica koje su naveli kolege (slabija kamera,dosta sporo se puni,upitna kvaliteta izrade u nekim primjercima-ja recimo nemam problema sa svojim po tom pitanju),ekran ima odličnu oštrinu i prikaz, no nekako mi je duguljast (kao na i5) i crni obrub ga čini manjim (optička varka),baterija je dosta loša..Zvučnici su famozni, stvarno naprave jedinstveni ugođaj prilikom gledanja filma/spota i sl....u ruci je osjetno teži od S4..
S4, jeftiniji dojam,plastičan (ima prednost u zamjeni dijelova u slučaju pada ili oštećenja), promijenjiva baterija, mc utor, odličan i veliki ekran, dosta brzo se napuni, a i baterija nije toliko loša. Touchwiz je lag-ovit (ne strašno,ali se ponekad osjeti) i ne izgleda baš najbolje no odrađuje svoj posao korektno i ima zanimljivih featurea..
Ovu usporedba se isključivo odnosila na S4/One, Sonya nisam imao tako da ne mogu davati info o njemu...
Moraš sama vidjeti za što misliš mobitel koristiti te koje stavke su ti bitne (izgled,kamera,baterija..) te na kraju odlučiti..
Ja bi uzeo S4
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Z1 ima odlicnu bateriju,niti jedan uredaj mi nije toliko malo trosionu stand by-u..sa kamerom se treba dosta igrati da da naj fotke..neki puta su ocajne,a neki puta stani-pani..oscilira..
Bookmarks