Ako je tko imao iskustva od prije, naručivao ili istraživao ili zna nekakve web shopove s dobrim referencama da podjeli.
Gledao bi malo cjene po EU pa ne znam odakle bi počeo!
Ako je tko imao iskustva od prije, naručivao ili istraživao ili zna nekakve web shopove s dobrim referencama da podjeli.
Gledao bi malo cjene po EU pa ne znam odakle bi počeo!
Ja sam u ponedjeljak naručio Nexus 10 sa handtec. O kvaliteti dotičnog web dućana neznam puno, ali do njega sam došao preko neke stranice kao naša nabava.net. Bio najjeftiniji za Nexus 10. Određena sigurnost mi je plaćanje preko PayPal-a. Ako roba dođe, javim se.
(ako ne dođe ne javljam se)![]()
Zna li tko što ako naručim Lumiju 920, koja je 300 eura, cca 2400kn? Što plaćam?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
A da je webshop svjestan jel bi isla kakva davanja? Znam da ima neka fora na 150 eura, ali ne znam ja sta se odnosi
plaćas uređaj i poštarinu
150 eura ti se odnosi na zemlje izvan EU-a tj. roba vrijednosti do 150 eura oslobođena je carine te PDV-a u vrijednosti do 22 eura. Znaci prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije. E sad postavlja se pitanje za PDV .... tehnički nema promjene i koliko sam ja upućen (a možda sam i krivo upućen) vrijedi: web shop koji HR ne prepoznaje kao članicu EU-a (ili kao ostalu članicu EU-a) će izdati račun bez plaćenoga PDV te će isti biti naplaćen u visini 25% našeg PDV na tu cijenu uključujući i troškove dostave ali ako se plati proizvod tj. PDV članice države onda se kod nas ne place PDV (nisam 100% siguran da li se u tom slučaju placa razlika u PDV-u)
Da se vratim na temu:
http://www.expansys.de/
http://www.mobileshop.eu/
http://www.clove.co.uk/
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Tek sad vidim da mi je cijena bez poreza. A i bilo mi je čudno zašto je tako jeftino.
Jedino mi nije jasno tko bi mi trebao naplatiti PDV? Ako prestaje carinski nadzor nad pošiljkama iz EU, neće carina. Zato sam i naručio, reko nema nikakvih dodatnih davanja. A i zašto da plaćam veći porez (HR) a ne manji (GB) kad trebam platiti porez samo jednom u EU. I dodatno zašto da plaćam porez na poštanske usluge, a ne samo robu?
Nikakve koristi od ove EU
Vidićemo kako će se ovo rasplest.
Da je webshop svjestan da smo u EU, onda ne bi plačali ništa u Hrvatskoj. Postoji jedna caka kada se može plačati razlika poreza (u ovom slučaju 5% jer je PDV u UK 20%), a to je kada neka firma ili ajmo reći trgovina na Hrvatsko tržište plasira jako velike količine robe. E sada, nisam siguran koliko je to, ali mislim da sam pročitao (nisam jako siguran) da je u pitanju roba u vrijednosti od 300 000€ godišnje.
---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:55 ----------
Ne bi me iznenadilo da ti Linić pozvoni na vrata!A gle, možda se izvučeš bez plačanja PDV-a, a možda ti doma stigne neka uplatnica... Teško je reći kako će to funkcionirati, ali očito ćeš nam reći kad saznaš!
![]()
PDV se placa jednom i to zemlji u kojoj je kupljen proizvod (govorim o EU zemljama). Kad svi azuriraju nas EU status placati cemo PDV i dostavu i to je to. A ne cudi me da nisu shvatili da smo clanica, po mnogocemu ni nas birokratski aparat jos toga nije svjestan.
ali taj PDV je uključen u cjenu koja je navedena na stranici predpostavljam?
Mora biti navedeno da li jest ili nije ukljucen. Obicno ako nije navedeno znaci da nije ukljucen (govorim opcenito). Svaki ozbiljni webshop to jasno naznacuje.
Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute
Nexus došao DHL-om, carina ni porez nisu naplaćeni :-)
Ne znam napamet, ali koliko se sjećam između 2800 i 2900 je bilo dok sam nadoplaćivo Paypal sa funtama (sa tekućeg uplatio 320 funti na devizni račun). 320 funti sa šipingom je iznos.
Nije blesavo nego očekivano. Oni prodaju mobitel namijenjen za UK tržište. Nitko neće punjače prilagoditi kupcu, pogotovo jer se radi o tako malom trošku, a može se kupiti i adapter.
Britanci se baš ne prilagođavaju EU propisima, niti su htjeli euro, niti uvažavaju direktive. A i moguć je izlaz iz unije...
No, natrag na temu. Vrlo je zanimljivo da nisu naplatili PDV, bilo bi dobro da im to postane pravilo![]()
No, natrag na temu. Vrlo je zanimljivo da nisu naplatili PDV, bilo bi dobro da im to postane pravilo[/QUOTE]
Da jer imaju uredno istaknutu cijenu s VAT-om i bez te opasku da se VAT placa za zemlje EU. Treba iskoristiti priliku dok jos ide bez VAT-a.
Bookmarks